sila klik sini

Tuesday, 16 May 2017

KAK LONG DAH ABIS MATRIK...YABEDABEDUUUU

 Rabu     17  may  2017

Assalamualaikum sume... :)

Pekabo? Harap2 sume sehat...minggu lepas hari selasa petang akak dan cik boss dgn perasaan dan semangat yg membara pi ke londang buat kali terakhir...pi mengambik minah kak long berserta barang2 nye...alhamdulillah abis dah pengajian kak long kat sana selama setaun...syukur beribu kali syukur bila kak long balik dgn keadaan baik2 saje sama cam time kiteorng hanta dia dulu... ;p



 Jem teruk dlm tu...mana x nye sume mak bapak pon nak mengambil anak memasing...


Hadap jelah sambil denga lagu...bukan bole buat pape pon kan...nak singgah kafe cam tutup je...ehh!!! :'D

 Bilik kak long selama setaun...kawan2 kak long yg bertiga tu sume dah balik...kak long paling last keluar...akak tunggu gak minah tu nangis ke hape kan...tapi hampa dik non xde pulak dia buat drama...hahaha...melepas akak nak gelak2 kan dia :'D


 Sempat snap seketul dua buat kenangan...nnti kalau bang ngah dpt tawaran belaja sini pon akak suka gak...dekat senang nak berulang tgok2 dia...lagi pon kak long ckp hantu2 kat sini sume dah kenal dgn dia...so nnti bleh dia kenalkan bang ngah sebagai adik dia...inshaa Allah x kene ganggu...hahaha...adehhh...menyakat adik je keje dia...termenung gak la mamat bang ngah bila dengo :'D


Lepas ni dah x dpt la kak long nak santai2 sambil tgok pemandangan yg aman camni...sedih je muka minah tu


Tapi kesedihan dia x lama sebab lepas je punggah barang masuk kete trus laju2 cik boss bawa kiteorng makan pancake ahmad lim yg mabeles ni....sedapppp gilosss...makan sambil nangis...        T_______T




Ok sampai sini je....panjang umur nnti hakak cerita2 lagi ....





MOTHERS DAY KAT WARUNG KOPI LIMA :p

Tuesday      16 mei 2017

Assalamualaikum ya sahabat....

Jumaat hari tu cam best je sebab nak cuti2 hujung minggu...tetiba dah selasa ni hah! Longlai je badan...
Ahad hari tu semperna hari ibu kenkonon nye cik bos dgn anak2 ajak lanje hakak pi mkn2 la kunun...padahal tiap2 minggu memang mkn free je pon...hahaha...hakak tukang ikut je...diorng la anak beranak duk kalut pilih tempat nak makan...konfius hokey ni hari ibu ke hari ayah dan anak anak anak nye????


Setelah terjerit2 sambil sume nak menang dgn pilihan memasing akhirnye diorng sebulat suara nak makan kat warung kopi lima...sekali lagi hakak konfius???  Kemain lama bertekak akhirnye bawak hakak mkn kat warung je   -__-' 
Takpe la sekurang2 nye dpt makan paling penting xyah masak uolls...warung pon warung la :p

Tapi bila dah sampai tu tekezut hakak sebab kemain warung dia...vogue gituuu...warung hipters upenye 



akhirnye akak dpt buat pilihan sendiri...hehe...dessert pilihan akak...jadi la amik seketul je share reramai...manis xle mkn byk2...bahaya...sedap dik non...lembut je pavlova dia menyesal lak amik 1 je semalam...sepatutnya amik 7  trus semalam....



 Set nasi goreng pilihan diorng...mentang2 akak dah lama x masak nasi goreng so diorng kire cam lepas dendam la ni...order set setalam trus mencungap masing2 nak mengabiskan nye...sumbat la selagi bole kan...


Alhamdulillah sume sedap2 xde yg x sedap melainkan yg sedap2 belaka...bersama set ni nnti dapat 1 jug air lemon tea,sup sayur dan sambal untuk ketam udang sotong tu...


Sebelom balik sempat kak long snap gamba akak...

Pastu helmet pon sebuk nak begamba gak...dia suh taruk k gamba dia kat sini...hahaha...dah besa di sume pon pandai perangai pon hebatttt sangat ':p



Ok la sampai sini je x best la up guna fon ni cam serba x kene je...sori blom sempat singgah umah uolls nnti akak skodeng ye....muahhhh!!!






Thursday, 11 May 2017

MAK ENON @ HELMET @ ZARA DAH SEKOLAH

11 may 2017

Lama x cite2 pasal minah kudut ni kan...hahaha...minah ni baru je mula sekolah balik...kalau sape ingat kes taun lepas minah ni sempat sekolah seminggu je...pastu meroyan siap mengigau demam bagai...baru2 ni je dia tetiba kemain riang nak sekolah...hari2 zikir kat akak dgn cik boss...so kiteorng try anta dia...alhamdulillah tgok cam ok je...happy je time akak antar and amik dia...



 Zara dlm pakaian sekolah...ni saiz paling kecit k...tapi tetap la mengeloboh camtu...kudut sgt lak dia ni makan aiskrim 2 baldi pon xde kesan...hahaha


First day kat skola...kemain happy muka dia x sabar2 nak masuk...akak pulak yg cuak takut dia melolong meroyan plak kang...tapi syukur alhamdulillah dia ok je siap tata2 kat akak dgn bapak dia... 


Masuk2 je trus dapat boypren...hahaha...kemain peramah jejaka2 dlm kelas ni...sume sebuk nak hello kawan2...zara pon ape lagi trus mengedik la minah tu :D


Mintak2 kekal la minah kudut ni nak sekola...mohon doa dari sume jugak... :)




Monday, 8 May 2017

KEMAS RUMAH HOI!! X LAMA LAGI NAK POSE :p

Assalamualaikum....
Entry simple sebab guna fon pepaham jelah...tq pada yg komen2 semalam...wah semakin bersemangat ni nak mencoret kembali...ok la xmo bebel panjang...minggu sudah cik bos tetiba rajin nak kemas2 umah...akak pon ape lagi trus jelah setuju...wei bkan senang tau cik bos nak tetiba jadi rajin...hehehe...so sebelom dia jadi malas balik laju2 akak senaraikan tugas2 utk dia...lama cik bos temenung...semacam ada sedikit penyesalan dlm riak wajahnye...hahaha...fedulik hape kan dah dia yg tetiba rajin...so pagi tu lepas sarapan operasi punggah2 campak2 sapu2 pon bermula...


 Ibarat di langgar garuda...habuk bawah2 sofa tu sebakul ye...ntah celah mana dtg habuk tu pon xtau la...dasar x malu orng x jempat selamba je menebeng dlm umah orng...beranak pinak pulak tu... :'D   akak tolong sesikit je hari tu...cik boss dgn abang ngah je buat sume...zara cam biase la tukang bagi arahan...gile kuasa btol minah tu...nyampah akak

Akak syak maybi gamba ni la punca cik boss tetiba jadi rajin...mungkin dia sedikit seram tgok jelingan mata akak ni...hahaha...ganas kan...hahaha


Ok la sampai sini je esok cerita2 lain k...bye uolls  :)

Saturday, 6 May 2017

HAKAK YG GINDU TAPI HAKAK MALU :P
Assalamualaikummmm...salam hamba hulur tanda ingatannn...buat semua insan umat islam di pagi ahad...hahaha...berjamal abdillah pulak pepagi ni...eh! Kenal lagi ke korng kat hakak dik non woiii !!!
Setelah sekian lama hakak menjerit "helllooo" :'D
Pe kabo uolls sehat ke? Gindu akak dgn korng...tapi ape kan daya laptop xde...ni gigihkan diri update kat tifon...inshaa Allah akak akan cuba aktif berblog pasni...gindu sgt tapi tau2 jelah kalau dah stop tu nak mula balik...adehhh :'p


Pada yg dah terlupa kat akak ni la gamba terbaru yg mampu akak lampirkan...siti nortipah peah nama di beri...hahaha...akak lari dlu inshaa Allah panjang umur jumpe di lain n3 

Bobbbyeee dik non salam kerinduan yg gebu2 dari akak