sila klik sini

Thursday, 25 August 2016

MOOD SKODENG IS 'ON'

jumaat         26  ogos  2016




Salam penghulu segala hari n morning...  ^__^





Entry pendek je hari ni...pasni laju2 pi skodeng blog korang pulak...gindu hoiiii!!! dah bape hari tak menebeng kat rumah korang...hahaha...terima kasih pada korang yg sudi gak bertandang dan komen2 kat blog hakak yg cam biskut lemau ni hah...tq sangat2 terharu uolllssss  T___T ...sroooottttt  (sound effek hempus hingus)  :p :p :p




Tuan tanah kedauang dah takde modal gambo nak share...hahaha...ni bekpes hakak pagi tadi...kalau di ikutkan oat dengan kurma tu pon dah cukup...tapi di sebab kan tahap kelaparan serupa naga laju2 rebus 2 biji telo... :p lepas makan senyum je muka...makan ni kenyang sampai  asar hokey...hahaha






Ok la sampai sini je tuan tanah nak pi skodeng jap...hati-hati dik non ada yg duk memerhati...buwekkkkk...hahaha  :p

*selamat hari wanita pada diri sendiri dan semua wanita dalam dunia ni... :D
chow 

Wednesday, 24 August 2016

ENTRY YANG TAK BERAPA NAK GEMPAK !!!!

khamis         25  ogos  2016



Assalamualaikum and morning sume... ^_^




Adehhhh...akak dua tiga hari ni ape pon tak bole...:'(  mak akak cakap semangat akak terbang...kes alarm rumah bunyik tu le...badan akak asyik rase tak tentu hara je...nak kate demam cam tak demam tapi lemah dan lemau semacam je...dah la time tu tengah kibo bendera...makin lemah la daya tahan diri kekdahnye...hari ni alhamdulillah semakin ok...tapi malam tadi akak tido 3 jam je uollssss...T___T keneneng sudah kepala hakak ni...mamat cik boss la tengah2 malam tadi kene cam angin tak lepas tu...kiteorang panggil 'cike' akak tido time tu tetiba tejage tengok dia dah resah tepi katil...rupenye tengah menahan hazapbedah...sape penah kene tahu la kan...laju2 amik segala minyak kapak,minyak parang,pisau,sudu garpu semua sental kat badan dia...nasib baik la pastu ok...tengok2 jam dah pukul 3.30 pagi...tido jap...pukul 4.15 bangun makan sahur pulak...pastu langsung la x bole tido sampai ke subuh...ingat nak mencemar duli lepas subuh try membongkang...sekali totap gak tak bole nak tido...hakak pasrahhhh...T__T



Sahur tadi makan skit nasi berlauk ayam goreng dan ketam kari belen lauk semalam lawan kan dengan teh o tanpa gula...


Memandangkan takde cite gempak nak gebang kat sini...meh la akak share gambo menu bekpes akak sepanjang minggu ni...kate diet kan...jadi menu pon ala2 diet la kenkonon nye...hahaha...setiap kali sebelom makan akak mesti makan buah dulu dan minum segelas air suam...tu antara tips ye nak kurangkan berat badan...




Gambo terbaru...kak long snap hari ahad lepas...lokasi kat klinik 24 jam Cheng Melaka...minah tu demam tu yg hangkut dia chek doktor...baju dengan dinding sedondon kisahnye...hahaha...dan yg paling happy akak dah dapat berat impian akak...hehehe...cukup la kot dengan saiz gini...pasni akak nak maintain je supaya tak naik mengile cam dulu2...mudah mudahan...kene beringat time makan jelah dan sesekali buat senaman...:)



*kes alarm rumah bunyik tu cik boss syak bateri dia dah kong...pasal tu tetiba beliau pincang tugas gamaknye...tapi dah kenapa nak pincang tugas pukul 2 pagi ??? kong asam sangat perangai...alhamdulillah takde ape2 yg buruk setakat ni...terima kasih yg tak terhingga atas doa2 dan keperihatinan sume kawan2 kat sini...terharu hakak tau...lap u all ketat2...moga kalian pon di berikan perlindungan dan kesejateraan berlipat kali ganda lagi dari Allah swt...aamiinn :')


dan tq gak pada Khairul Bariah sebab sudi komen dan polow akak kat sini...salam ukhuwah dari akak di WGDG ye...kawan mak Hainom rupenye...kikiki...lepas ni akak pi skodeng dan polow blog hang pulak na...muah ciket :p



Ok la chow  






Monday, 22 August 2016

STATUS ~ LEMAU

selasa          23  ogos  2016




Assalamualaikum dan salam sore...






                                                    images from google

Adehhhh...dua hari ni akak punye pemalas hape pon tak bole...badan sehat je cuma cam rase lemau...dah kenapa ntah...baru tengok laptop terus rase nak muntah...takan la kene badi laptop plak kan...nonsen sgt alasan tu...stori banyak je bleh up tapi mood azabedahhh...tengok la esok2 kalau akak rajin akak up entry gegempak skit ye...


Chow  ~_~ zzzzzzz






Thursday, 18 August 2016

MENGIGIL BADAN PUKUL 2 PAGI ~ ALARM RUMAH ATAK BUNYIK

jumaat            19  ogos  2016




Salam penghulu segala hari...







                                           images from google



Malam tadi lebih kurang pukul 2 pagi camtu telinga akak menangkap bunyik yg nyaring2...memula rase cam jauh je bunyik tu...tapi makin lama makin dekat le pulak...tetiba darah akak rase berderau...laju2 goncang badan cik boss...suara akak time tu pon dah cam mengigil je...sempat cik boss tanye "nape??" bila akak cakap "tu...tu...alarm rumah bunyik !!!" terus melompat ko orang tua tu...hahaha...kagum akak kejap tau...wow cam spiderman...hahaha :P

Cik boss terus capai tombak penyapu dengan kunci alarm...akak pulak laju2 ikut cik boss sambil menyorok belakang dia...akak kire jadi cam backup ar kan...dasar pengecut ko pompuan...T___T...tapi akak teman dia sampai tangga je...mamat tu buat isyarat suh akak tunggu kat situ...fuhhh...tetiba rase cam askar dalam hutan pulak pakai isyarat bagai ni...abis sume lampu cik boss bukak...tinjau sana sini...alhamdulillah takde pape...tapi alarm yg duk bunyik tu kat sistem nombor 8 iaitu pintu dapo uollssss...gile tak seriau...tapi mamat cik boss cakap takde pape...tapi cam pelik gak kan dah kenapa pulak bunyik...


Ape2 pon akak tak henti2 bersyukur sebab terhindar dari sesuatu yg menakutkan...dah lepas tu akak susah nak tido balik...bole pulak ujan ribut petir tak lama pastu...sejuk le pulak dan akak yg tak tahan sejuk ni laju2 tarik gebo dan terus tido tebongkang sampai ke pagi...sedo2 dah pukul 6.20 pagi ...terus kejut cik boss dan bang ngah pastu tarik gebo dan sambung tido balik...sila jangan kecam...akak dapat mc seminggu Allah kasi...kikiki :p


Bunyik alarm pukul 2 pagi tadi masih menjadi tanda tanya dalam kepala hotak akak sampai sekarang...


chow 












GIVEAWAY DAN PENCARIAN BLOGLIST by JEPUN MARI

jumaat              19  ogos  2016





Jom kite reramai join giveaway adik from Jepun ni...mana tau ada rezeki di hari jumaat ni kan...syarat2 nya mudah sangat2 so tunggu ape lagi...moh le kite  :D
































sapa berminat nak join bole terus klik kat ----> sini


tempoh penyertaan dari 18 ogos 2016 hingga 23 september 2016 jadi jangan leka2 ye takut nanti melepas...chow :p



Wednesday, 17 August 2016

SEDANG KAN KUDA PON SEMBAHYANG ~

 khamis        18  ogos  2016



Assalamualaikum sume...



Kejadian berlaku malam tadi lepas solat maghrib...laju2 capai henpon snap gambo...hahaha...nasib baik cik boss tak jeling... :p




Bersangka baik...mungkin si Helmet dah belajar pasal memulia kan tetamu...walau pon tetamu dia tu kuda belang je pon...hahaha...sanggup ko sembahyang tak pakai sejadah asalkan kuda dia dapat sembahyang dengan selesa kekdahnye...kikiki...khusyuk nampak nye si Helmet dan kuda beliau...hahaha :'D


Time sujud tetiba ada tangan tolong sujud kan kat leher kuda tu...hahaha...matilanakkkk
kiteorang solat 3 rakaat je...tapi minah ni buat 8 hokey...ntah mazhab mana yg minah ni duk ikut...moga dapat pahala lebih la hendak nye...kuikuikui





Chow  :p





*tq pada Muhammad Sulaiman sebab sudi polow akak kat sini...kalau bole bagi link blog Tuan pada saya supaya bole berbalas2 kunjungan...terima kasih sekali lagi dan salam ukhuwah dari wanita garam dan gula  :)







Tuesday, 16 August 2016

TIPS KURANG KAN BERAT BADAN #PART 1

rabu            17  ogos  2016



Assalamualaikum dan salam sejahtera... :D








                                                         images from google

Jom zumba!!!!  ye akak duk berzumba jangan ada sape2 berani nak gelak ye...hahaha...best woooo...telinjang2 cengitu...hahaha...15-20 minit sehari dah cukup...kalau larat buat 30  minit atau 1 jam terus...tapi dah peringkat umur purba2 cam hakak ni buat 15-20 minit pon dah tercungap-cungap mintak nyawa...tapi bila kite dah hafal step by step terus jadi seronok tak hengat...hahaha 








                                                  images from google

Tak payah nak pi kelas zumba bagai...buang duit...buang masa dan masalah aurat nak kene jage gak...hakak zumba kat rumah je...cari kat youtube besepah bedio zumba ni...sebelom tu tutup pintu tingkap rapat2 dulu...hahaha...di khuatiri kalau orang kampong nampak ada yg diorng pi panggil ustaz sebab ingat korang kerasukan ke hape kan...hahaha...buka sound kekuat skit dan zumba la dengan perasan happy sambil membayang kan yg korang baru berusia 18 taun...T_______T...buwekkkkk...akak ada zumba partner jangan tak tahu...sape lagi si Helmet le...hahaha...semangat gila minah tu kalau berzumba...tak ikut step pon takpe yg penting gaya mesti ada...ape tunggu lagi jom ar zumba....yiiiihaaaaa !!! 



*akak zumba waktu pepagi je...kalau pose akak tak buat la...sabtu dengan ahad coti...coti pon sebab cik boss dengan bang ngah ada rumah time tu...ai malu uolllssss...kikiki


*satu lagi tips nak kurangkan berat badan...bawak2 le pose sunat isnin khamis...kalau larat sambung sampai selasa,rabu,jumaat,sabtu dan ahad sekali...hahaha :p


chow :)