sila klik sini

Friday, 21 November 2014

TANAH AINA FARRAH SORAYA BENTONG PAHANG

Assalamualaikum sume.......

Bila akak pegi jangan tanye, yg penting akak dah penah sampai sini...hahaha...best wooo datang sini mase memula cik boss ckp nak pegi sini akak mcm...whatttt...lagi2 bila dengar bentong pahang lagi la akak cam...whatttt??? dan2 tu jugak akak google dik non,sekali keluar gambar air terjun harus la akak lompat bintangkan [sebab akak bulat akak hanya mampu tepuk tangan je yg benaunya] suka ni hati berbunga2 je tak sabar2 ni nak pegi padahal sebelom pegi sini kiteorng nak pegi pulau pinang dulu,tu nnti akak cite dilain n3 ek....kiteorng duduk sini 3 hari 2 mlm je, makan mandi sungai, makan lagi mandi sungai lagi tup2 dah sampai masa nak balik dah dik non.....sedih je masa nak balik tu, kalau ikut kata hati akak ni nak je aku peluk pokok belimbing [pokok tu penuh buah tau] sambil meraung....keji benau perangaikan.....buwekkkkk


                                                                    [cilok google]



memula baru sampai tu kiteorang cam pelik je tengok ada lori sebijik parking kat sini...rupa2nya kete tak bole masuk sampai dalam daaa...jadi lori ni didatangkan khas utk kiteorang...kahkahkah...merasa ko naik lori tapiiiii...akak terselamat kali ni sebab bawak babykan jadi akak dpt naik pikap....kikiki...anak2 akak dengan cik boss kene naik lori...hahaha...selamat melambung pada korang...hahahaha



yahuuuu!!! akak terselamat,siap buat peace lagi ko...kikiki...ko bayangkan naik pikap ni pon akak melambung2 tak henggat, ko rase camne kalau naik lori...hazapppp...tapi best pengalaman tu bukan senang2 dapat naik lori tau, jalan nak masuk tu kan main teruk lagi abg drebar tu ckp jalan tu laluan lori balak, patut pon hazap je rupa parasnye, jauh gak la masuk ke dalam hutan tu,cuak gak hati akak ni suspen pon ada..tapi makin dekat ke farrah soraya jalan jadi makin cantik tu tanda dah nak sampai le tu...yahooooo!!!!


mase baru sampai tu staff terus hulur tuala panas buat lap muka pastu kasi air pulak,waktu ni akak dah terdengar bunyi air terjun tapi buat lek2 dulu amik kunci siap2 trus pegi bilik.masa nak ke bilik tu kene lalu jambatan ni...huhuhu...tak sabaunye nak terjun sungai mesti sejuk bole mandi sampai kecut2 la pasni....mase ni dah terbayang basuh kain baju kat sini sambil kemban....bahahaha....tak dapek dik non tak dapek akak takut pihak resort saman akak nnti mencemar suasana katenye.....hahahaha



suka gamba ni...cik boss dengan izara tengah seberang jambatan nak pegi bekpes,setiap hari time nak pegi makan atau nak lepak tengok tv kiteorang kene seberang jambatan ni...tv memang tak di sediakan dalam bilik tapi ada tempat khas pihak resort sediakan utk menonton....line tipon kat sini pon kurang baik kene naik bukit sikit kat belah belakang kalau nak dapat line atau duduk kat bucu belah kanan mengadap sungai kat depan bilik pon bole dapat line...kihkihkih...gigih...


hutan dan sungai kat sini memang belum percemar diorng betul2 jage ecosistem kat sini supaya suasana semulajadi dpt dikekalkan....udara kat sini ofcoz la segar dan bersih nyamuk pon tak banyak dan yg lagi pelik sepanjangn akak kat sini sekor lalat pon takde ok...nadaaaa [takde dlm bahasa mexico ]

ini lah pemandangan di sekeliling kiteorng selama stay kat sini...hijau....kalau lama lagi duk dini kompom power spek mata akak bole turun dengan mendadak ni.....

pokok durian berada dimana2 siap ada buah pulak tu...ishhh...geram ok pokok yg di tinggi tapi tumbuh kat cerun jadi buah dia macam rendah je, hari2 akak skodeng buah ni tapi sampai akak nak balik haremmm x gugur...nyampah tau...ok nampak tak bumbung yg kaler hijau tu? tu la bilik yg kiteorng duduk pastu belakang yg macam atap daun tu pulak bumbumg tandas...ye kat sini sume tandas kat luar ye nan ado ko nak bilik yg sekali ada tandas, jadi sila kencing sebelom pukul 10 mlm...hahahaha

ni la pokok belimbing yg akak maksudkan lebat ok buah beliau, bukan sebatang je tau  tapi byk gak la lebih sepuluh pokok rase nye kat kawasan ni....muka akak tengah kontrol sebab kalau ikut bisikkan syaiton mase ni mau akak petik masuk guni...hahahah...astagfirullah....



ni pulak port basuh tangan,setiap kali nak makan kene basuh tangan kat sini...belom ape2 lagi tangan dah beku dik non sejuk gila air sungai ni....tapi best [dah mcm gandung plak akak pakai baju ni akak dah la bam2 pakai baju ni lagi nampak terlebih bam2] jangan tanye mana baju tu skng...hilang secara misteri....kahkahkah

                                                                   [sumber google]
kat sini la kiteorng makan empat kali setiap hari,walau pon bukan time makan mase tu air panas tetap disediakan disitu utk kite lepak sambil bancuh2 kopi atau teh,biskut2 pon memang sentiasa disediakan kat atas meja tu sepanjang hari,tapi kalau dah sampai 4 kali makan sehari mase bila pulak perut nak sempat lapaukan...kenyang je mata pon kuyu je...hhahaha...makanan kat sini sume sedap2 lagi makan sebelah sungaikan betambah2 sedapnye.....
     




setiap kali minum petang selain hidangan ringan tetamu akan dihidangakan dengan buah durian gak,makan la sebyk mana yg mampu sedap2 pulak tu durian ni maklum la baru jatuh dari pokok mesti la segar bugar, buah rambutan pon ada gak mase tu tapi buah2 ni ada pon bergantung pada musim la mcm kiteorng ni beruntung la datang sini time musim durian....rejeki....



akhirnya sampai la masa utk balik, time balik akak kene gak naik lori sebab pikap takde diguna pi amik tetamu yg baru sampai,sebelom gerak amik la gamba selfie dgn kak long,muka happy je kan sebenonye menangis dlm hati dik non rase taknak balik je time ni tau,best je duk kat sini tenang,segar,tak payah masak tapi dapat makan best2....hahahaha...motiffff sangat part yg tak payah masak tu....





sebelom gerak balik singgah pulak tanah aina azareena makan stimboat,gamba sori nan ado akak sebuk makan dik non buang mase je amik2 gamba ni...hahaaha



lepas makan jalan2 kat kawasan ni best gak la bersih je banyak pokok durian tapi panas sebab bukan tengah hutan pon, tengok akak jumpe durian gugur tapi kemetot je buah nye 100 biji makan pon belom tentu cukup....

sian izara kat sini baru kene gigit nyamuk padahal 3 hari duk dlm hutan sekor pon takde nyamuk...takpe la anak nyamuk tu nak kiss awak sekali sebelom kite lambai2 tangan kat diorng...



Lepas sebulan balik dari situ hati akak ni masih terindu2 sume yg ada kat situ [tak termasuk para pekerja lelaki ye] maksud akak suasana yg indah dan harmoni dalam hutan tu....tak caye pakat anak beranak try pegi bercuti2 kat sini....



ok la bobbyeee jumpe dilain n3 ye





Tuesday, 18 November 2014

CURANG DGN JANDA DASAR JANTAN KABERET

Assalamualaikum sume.....

Tengah hot skng ni cite kecurangan seorng jantan suami dgn seorng janda selama enam tahun...enam tahun tau bukan enam bulan bukan nam hari tapi enam tahun!!!  gila ape ko ckp tercurang selama enam tahun,pastu sedap2 je salahkan pulak bini ko kan!!! bangsat sgt perangai ko jantan....

Tabik kat penulis blog urban mommy sebab akak setojo dgn semua yg dia tulis walau pon mcm kasar tapi memang ada betol nye....ko dah sedap2 tutttttt dgn janda yg kenkonon cantik  tapi murah tu bole pulak ko salahkan bini ko atas kecurangan yg ko sendiri cipta....kemon laaa berani la skit ckp je yg ko memang jantan kaberet super murah kan senang....tak pon ko mengaku je ko curang sebab nafsu!!! enam tahun hidup bergelumang dgn zina....Allahuakbar takut akak dengar...

Dah la ko curang ko hina pulak bini ko orng yg melahirkan keturunan ko dan banding2 kan dia dgn pompuan sundel murah yg kenkonon sgt la pandai menjage segala aset yg ada pada dirinya itewww tapi ko tak sedar pompuan yg sama tu la dok berzina dgn ko bertahun2 mana dtg baik dan cantiknye betina pompuan camtu??? kalau dgn ko dia bole tuttt jgn terperanjat kalau dia pon bole tuttt dgn jantan lain...serupa hanjeng tau!!!! [sori kalau bahasa akak agak kasar skit]

Sume pompuan kat  malaysia ni emo kot bila cite ni mula tersebar,memang bukan semua lelaki camtu ada je yg baik dan setia sampai mati,tapi banyak jugak  jantan lelaki yg cipta dan cari alasan utk curang...lepas ni makin byk la kes2 curang yg terjadi dgn tiket yg bini dia dah tak cantik dah tak bergetah...hello!!! kalau nak bini ko cantik sasaje ko jangan sentuh langsung la bagi je dia duit dan ruang utk diri sendiri supaya trus kekal cantik dan menawan tak payah tiap2 tahun nak gandungkan anak dari keturunan ko...

lagi satu yg akak perasan jantan lelaki camni selalunye dia nak bini dia je wangi,cantik dan bergaya 24 jam tapi dia sedo tak yg dia tu pom 2x5 je pon....dgn perot mengembang bak belon dgn rambut yg makin jarang ko fikir betambah ke tahap kehenseman ko disitu...!!! ni la orng panggil cinta nafsu semata2 bukan sebab Allah !!! eh!! tetiba fefiling uztazah pulak akak ni dik non...kikikiki
lagi satu kepada janda pasangan zina jantan lelaki tersebut akak syak dia ni mesti tak penah baca buku mastika [malas nak sebut Al Quran kang ada yg ganjing akak kenkonon nak jadi ustazah jadian] sebab tu dia tak tahu byk kot kisah2 pengajaran dan pembalasan dlm tu,betul ape ko jgn gila2 eh pompuan ko dah buat jahat ko tunggu jelah pembalasan utk ko nnti ini bukan janji tau tapi pasti!!!
akak harap ko bawak2 la betobat ye....ntah berapa ramai sumpah ko sejak cite ni tersebar tak payah byk sehari 44 orng je sumpah ko [temasuk akak...sori la akak emo sgt] ko tunggu jelah.......

kepada isteri yg terinaya akak tahu hati ko retak seribu tak bole akak bayangkan kalau cik boss buat kat akak lagu tu...tak gamak la akak nak membayangkan gilu je hati ni....kalau ko rase masih bole terima jantan suami ko yg telah curang selama 6 tahun tu akak mendoakan kebahagian ko dunia akhirat tutup buku lama dan buka buku baru... moga ada sinar yg menanti... mungkin musibah ni antara ujian tuhan buat korng suami isteri.... TAPI kalau ko tak bole terima jantan sundel suami ko tu lagi... baik berpisah je tinggalkan je jantan camtu xde faedah langsung, lagi pon dia tak layak dapat ko sebagai seorng isteri yg taat dan sentiasa menjaga maruah dia sebagai seorng suami..... melangkah la sayang dengan hati yg kental dan bangkit sebagai seorng perempuan dan ibu yg hebat utk anak2 ....lelaki murah camtu hanya sesuai dgn pompuan yg murah jugak.....



akhir kata....BOOOOOOOO!!!!! pada jantan sundel dan pasangan zina,ada sebab kenapa Allah bukak aib korang tu mungkin dah sampai masa nya korang sama2 bertaubat.....




ok la bobbyeeee...

Sunday, 16 November 2014

PAVLOVA DAN BESDAY SAYA

Assalamualaikum sume.......


kalau dulu2 orng dok kecoh pasal pavlova ni akak hanya mampu menganga je dik non...blurrrr je ....ada sekalai pegi nilai 3 ada tenampak ada orng jual pavlova kat tepi jln harus la akak terkam, baru seploh hengget je regenya 1 bekas kecik tu...fuhhh...nasib beli 1 bekas je sebab lepas rase sudu yg pertama, akak sendiri x tahu camne nak huraikan rasa pavlova eteww....yg pasti manis sesaje buah pon ada la sebutir dua besar skit dari langau...ini cerita betul ye xde tipu2 punyer,jadi rencetan dari peristiwa itu akak trus copkan yg pavlova hanya indah khabar dari rupa......

kenapa akak mcm fobia je dgn pavlova ni? sebab selalu kalau baca or dengar cerita kawan2 ahli mesyuarat tingkap kat kawasan umah akak, si pavlova ni  nak membuatnye lahaiiiiii...renyah byk pantang larang kalau x ikut betol2 nescaya pavlova tu tidak akan menjadi....huhuhu...mcm susah jew..mcm leceh jew....[ckp je ko malas kan senang x payah nak bagi alasan panjang2 linda  oiiii]

Tapi tetiba akak cekal kan hati yg tak berapa nak cekal ni utk cuba gak buat sebijik pavlova setelah tidak tertahan jiwa raga akak ni melihat gambo pavlova kawan2 fb akak terutama sekali si Hot Mama tokey kek yg terkenal itu....rasa nak bantai je dia bila tengok dia pose gamba2 segala mcm kek termasuk la pavlova...kenapa ko mesti kejam lela?? kenapa??...hahahaha
kemain berkobar2 ni nak try buat pavlova walau pon dah mcm ketingalan je kan...lantak situ yg penting akak cuba gak kan....pastu siap ckp dlm hati kalau jadi ni nak riak kat fb la...dgn kuasa Allah x jadi ko pavlova akak....huawaaaaa!!! padan muka awal2 ko nak meriak kan itu dia balasan siang2 akak dah dpt dik non....T_T



ni pavlova yg kedua akak buat utk sambut besday cik boss,alhamdulillah agak menjadi walau pon bawah dia terlajak hangus skit tapi tetap sedap...gila ko x sedap dgn segala bapak buah akak tabuh
saje nak mengaburi kekuranagan pavlova buatan akak pd cik bossss....bahahaha...tapi yg penting cik boss suka ok terlajak happy akak hari tu tengok cik boss mkn beria2,walau pon ada kemuskilan skit sbab selalunya cik boss tak suka sgt makan benda manis2 ni jadi akak buat kesimpulan yg cik boss saje nak amik hati bini dia  ni....nangis lagi T_T




feewittt....seksi nye dia dgn kerak2 ranggup tu ......alhamdulillah menjadi gak akhirnya



ni pulak percubaan ke3 akak buat pavlova,alhamdulillah makin menjadi nampak la suktur pavlova disitu garing diluar lembut didlm...huhuhu...lompat bintang 7 kali....ok jap2 rehat jap mencungappp...fuhhhhh....saje pepoyo buat bentuk love maklum la akak buat ni utk sambut besday sendiri...kikiki...eh!! sukahati I la....yg benaunye akak buat 2 adunan memula buat yg mini dulu tapi x sempat amik gamba dah abis kene balun dgn anak n anak buah akak,nampak nye sume pon suka...syukur puas hati buat sendiri...

tapi bila kali ni akak tengok cik boss mkn makin beria2 sah la dia memang suka pavlova ni xde la sebab nak jage hati akak ke apekan...dan mlm tadi tetiba dia tanye ada x lagi balen2 pavlova nasib ada sikit lagi sekali ngap je bersih pinggan tu.....besday akak kali ni sambut kat pizza je tu pon anak2 yg sebuk nak mkn pizza [sukehati je korng yg buat pilihan sape punye besday ni???] yg benaunye akak x kisah pon umo dah makin byk ni xde la beria2 time besdaykan yg penting anak beranak kumpul sama2 sebab cik boss dan anak2 adalah hadiah terhebat utk akak....... hehehehe
cik boss ada kasi hadiaha tapi kene tunggu 27hb ni baru bole dpt,bukan akak je dpt tau sume pon dpt termasuk cik boss sekali...kikiki...hadiah berkumpulan mana nya...hahahaha....nak tau ape hadiahnya??? tungguuuuuu....




ok la bobbyeeee jumpe dilain n3








Wednesday, 12 November 2014

SAMBUTAN HARI LAHIR MISS IZARA

Assalamualaikum sume.....


seblom laptop lama akak tu rosak akak ada up n3 pasal nak buat sambutan hari lahir miss izara yg pertamakan tapi sayang tak sompan laptop dah aruah jadi kat sini moh le akak sambung n3 yg tertunggak tu,jadi mari akak bawak korang mengimbau kembali ke bulan 9 tahun 2013 yg lepas....moh le kite tengok gambo,mana yg akak bole ingat tu akak cerita laye mane yg tak ingat tu faham2 jelah bila dah berusia ni byk sel2 otak yg dah tak berhubung dgn baik jadi kalau ada yg akak tokok tambah tu harap dimaaf kan ye...kikiki...motif ko mintak maaf awal2 sesuatu sgt akak nikan...hahahaha




ni gambar miss izara mase raya korban yg baru je berlalu,siap berbaju kurung cotton dengan sekuntum bunga yg terselit dicelah telinganya yg capang comel itu....sungguh gadis desa dressupnya...kikiki...ibu dia suka sgt tengok dia pakai camni.....






besday miss izara akak buat kat umah jew memang dah rancang dari awal2 nak buat sesimple mungkin, santai dan sempoi je suasana hari tu jemputan pon terdiri dari keluarga dan kawan2 rapat je.majlis mula dlm pkl 3 ptg jadi memang akak sediakan makanan yg ringan2 je utk tetamu....
semua hidangan akak masak sendiri kecuali kek besday dgn kuih cara yg kelihatan dlm gambo diatas...


kek utk besday girl,beso gak kek ni 2 kilo lebih...kalau tak silap akak dalam dia perasa vanila dan coklat sedap x manis sgt dan fresh cream tu pon sedap sume mak budak2 pon suka mkn...hehehe



tu nampak abg akak yg ke 5 tengah tiup belon,mase ni sume pon dah terhidang tengah tunggu tetamu yg dijemput tiba...


antara kawan2 kak long  yg dtg ptg tu,diorng ada kelas tambahan jadi lepas kelas trus dtg umah akak,kawan2 izara mase ni memang takde sebab dia mana ada kawan lagi asyik dok memerap je dgn mak pak nye...kikiki

mase ni akak tengah fefiling anak sorng padahal...kahkahkah....izara lekkk je mase ni yelah beliau baru 1 tahun kot bukan pandai menikmati pon cuma dia tertarik dgn lilin yg tengah menyala nak tiup pon tak tau lagi akak yg tolong tiupkan...hahaha.


ribuan terima kasih pada omak metua akak yg sanggup datang dari pontian naik bas hokey 2 hari seblom parti izara [mekasih mak bersusah payah dtg ye budimu amat ku hargai...wa syang lu la mak] ni kalu mak mentua akak baca memang masak la aku...kahkahkah




gambo atas ni pulak sambutan besday izara yg ke 2 tahun tapi sayang akak tak dpt nak sambut mcm tahun yg seblom ni sebab akak tak sehat sgt2 mase ni akak demam disebabkan jangkitan viru.... jgn tanye akak virus ape sebab akak pon tak tau blom sempat berkenalan pon dia dah serang akak dgn dasyatttt sekali seminggu akak terbaring je tak larat sungguh2 ni nasib mak duduk dekat dpt gak dia tengok2 kan izara padahal dia pon bukan kuat sangat...tak tau mcm mana nak balas budi2 mak yg terlalu byk kat akak ni...tak mungkin terbalas kot... T_T

mase ni kiteorng sambut kat secret resepi jew...cuba tengok reaksi izara mase dpt kek cinonet tapi sedap nak mampus mati ni...comel je dia muka happy kan main tapi masih lemah dlm bab tiup2 lilin ni setelah setengah jam mencuba hanya 1 lilin je berjaya padam...kahkahkah...xpe tahun depan cuba lagi ye anak...kalau nak tahu 2 hari seblom besday dia ni pagi petang malam dia dok berzikir nak kek kat apak dia...hahahaha...ni mesti ibu akak n abang dia yg ajau ni...kahkahkah

ape2 pon akak ni sebagai ibu sentiasa nak yg terbaik je utk semua anak2 akak sume pon akak sayang sama rata kalau ada bonggol sikit2 tu biasa la kan...hahaha...ok la nnti2 sambung lagi ye



bobbyeeee







Monday, 10 November 2014

MALASNYE NAK TENGOK RANCANGAN MASAKKAN KAT TV~

                         Assalamualaikum sume..................


Hohoiihoiiiiii....(ikut gaya m.daun kilau)..kalau la mata bertentang mataaaaa...hati didalam bagai nak gilaaaa...heiiiiii.....mcm tu gak la dengan perangai akak ni pantang tengok rancangan masakkan  kat tv pastu mesti tetelan2 air liur ni...srupppp...nasib mase diorang masak daging pork akak tak terliur kalau tak memang dah buang tebiat le jawabnye paling abis pon somi akak kasik lempangan berganda kat pipi akak yg gebus ni x payah amik botox...kihkihkih





ada satu malam tu akak tengok chef orng puteh tu masak mende ala ni kan main seksi bila dah siap di masak  meleleh2 cheese dia same banyak dengan air liur akak ni....hahahaha...kerling kat jam dinding sekali dah pukul 11.30 malam mana akak nak cekau sume kedai dah tutup kot,pastu senyap2 turun dapor bakar roti dengan cheese....hahaha....puas hati akak dapat gak makan cheese...ko mampu makan roti bakar tapi rase dia cam lasagna....hohohoho

baru2 ni tetengok plak chef masak pie cam kat gambo ni terus akak mengidam nak gak makan pie yg mengiurkan nabesu akak ni, jadi harus la akak buat petang tu jugak dengan bahan2 yg ada kat dapor umah akak tp dalam bentuk kuih karipap le....T_T.....same je rase dia bentuk jew lain sikit..kan...kan... T_T....tu sume poyo.....muahahahahaha







paling akak tak bole terima bila tetengok gambo buah mangga ni kat facebook kawan akak terus jiwa akak jadi kacau bilau dah macam orang tak betol je...hahahaha...satu hari  asyik terbayang2 je buah pelam muda  ...nak kuar carik cam malas je,lagi pon jarang orang jual pelam muda camni yg masak nye belambak2...sampai satu saat tu akak dah skodeng je pokok pelam jiran belakang rumah akak ni.....nasib akak cepat tersedau kalau tak dah bergelar perampok dah diri ku ini...keji betol...terus lelaju akak tipon somi akak mengadu domba dengan dia,mase balik keje tu 2 kilo dia belikan untuk akak dengan satu pesanan "tengok ni dinda kanda dah belikan pelam muda untuk dinda...makan la dinda sampai muntah"...hohoho...ayat yg pat depan2 tu tipu tp yg tang belakang tu betol...sentapppp akak tau...menci tp terima kasih gak la dengan dia....(terus akak merajuk dengan dia 2 hari ;] tu tipu gak...hahahaha [skng ni akak dah terjebak dgn fenomena jeruk mangga asam boi pulakkkk kuang asam boi btol la]



jadi sekarang ni akak memang cukup berhati2 bila nak tengok tv kat umah ni bukan ape akak takut terjebak lagi ,so skang ni akak selalu tengok cite CSI je kalau  pasni akak terliur gak bila tengok mayat dalam cite tu kompom akak ko ni dah sewel......sekian




k,bye [mentang2 dpt laptop baru trus up dua n3 sekali gus walau pon sebenaunye n3 ni dah lama tersadai dlm draf sayang pulak nak buang jadi moh la up kan saje...jgn membazir sebab membazir tu member syaitonnnn...hahahaha

HAI SEMUA INGAT SAYA LAGI TAK????

              Assalamualaikum sume....

Ya Allah lama nye x up n3 baru rase kekok plak nak menulis kat sini maklum la laptop lama akak  dah aruah sejak tu langsung katup blog, ada gak anak suh updet kat nfon tapi akak tatau.....rase x bestnyeeeee kecik kemetot secoit nak mskkan gamba pon kan main hazapppp...tetiba hari tu ada dinner kat tempat keje cik boss dpt pulak cabutan bertuah sebuah laptop tu yg dpt up n3 baru ni...huhuhu...alhamdulillah rejeki yg x disangka2.

n3 kali ni jom la berkenalan dgn akak balik mana tau lama benau katup blog mesti korng dah lupe kat akak kan {perasan sgt mcm lew orng heran dgn blog ko yg ntah ape2 ni}ahh!!! lantak la yg penting akak up n3 baru walau pon hazapppp dah xde idea nak menulis kat sini...rase ya Allah kekoknyeeeee
jom la baca free je bukan kene bayau pon...kikikiki


ni la akak yg bernama malinda ,gambo ni diambil kat cameron hujung 2012,masa ni akak baru habis pantang,mase ni slim sikit cetengok sekarang...rase nak meraung je ;[ ...akak n famili memang suka bercoti kat sini sebab dapat felling mcm kat oversea le kenkonon....muhahaha....mcm yg korang nampak kat dalam gambo ni akak memang suke dgn bunga,yg paling akak suka bunga ros n lily.




ni le cik boss akak,panggil jew najai (name timbangan) dia dah berusia 40 an tapi perasan 20an...hahahaha...takde la dia biase2 je asal orang pontian johor tapi dah berpuluh taun duduk melaka disebabkan keje kat sini sampai kawen pon dapat orang melaka.....[tapi akak lahir kat klang selangor yg banaunye membesar je kat melaka]



ni anak akak yg sulung skng ni umo dia 16... taun depan nak amik spm sudah...kite panggil dia kak long jelah sonang kak long tau bkn kak longkang..hahahahaha.....awassss loooo...hahahaha




ni anak kedua akak abg ngah umo 12 taun baru lepas amik upsr tengah debo2 tunngu 26 nov ni nak amik keputusan tapi akak tengok lekkk je main games bagai...menyampahhh tau




ni pulak anak akak yg last {buat masa ni la} sekejap je dah 2 taun budak ni...kite panggil dia miss izara jelah,sejak dah beso ni byk dah memudahkan omak dia ni nak msk pon aman je dia dah pandai main sendiri lagi kalau umpan kucing sekor kat dia lagi senang keje akak jahanam kucing tu dia kejekan...hahahaha...nasib la ko kucing sape suh ko jadi kucing kan dah kene buli...kahkahkah...bole plak camtu




sebagai seorang suri rumah sepenuh masa jadi akak memang suka memasak n mengemas (kalau x suke pon kene buat gak) tapi sumpah memang akak suka kalau ada resipi baru yg nampak sedap n mudah mesti akak x sabo2 nak mencuba,begitu gak dengan rumah kalau dulu akak suka deko dengan gaya tradisional (sebab tu banyak perabut kayu coklat) tapi tidak sekarang, akak dah jatuh cinta dengan gaya kedesaan inggeris,walau pon xde la inggeris sangat tp akak sedang mengumpul secara berdikit2 al maklum la hakak ko ni bukan nye koje jadi duit nye pon nan ado....(sory gambo rumah agak gelap saje felling2 romantik) byk sebenaunya yg akak nak cite kat sini tapi cam panjang sgt jadi esok2 akak sambung lagi ye,ingatkan dah ke pusara abadi blog akak ni bila laptop rosakkan tetiba ada plak rejeki dari DIA utk akak trus berblog walau pon kelautan dlm blog akak ni dik non....nnti kite jumpe lagi ok...janji...in shaa Allah byk yg akak nak cite kat sini tapi ikut turn ok



ok la bobbye