sila klik sini

Tuesday, 6 September 2016

LITTLE MAKEOVERS IN MY BEDROOM...HEHEHE :p

Rabu         7  september  2016



Assalamualaikum dan salam pagi uollss...



Wah!!! Skiping ko hari ye Linda...pepagi kalau dak Linda dah mula skiping cakap ongputeh...sila serammm...hahaha :D


Kan hari tu akak ada gebang yg akak pi terjah Kaison sebab hakak dgn cik boss amik keputusan kenkonon nya nak buat skit makeover kat bilik tido kiteorng...mamat tu makan hati bila dinding kat kepala katil tu asyik bercapok je...kat atas tu wallpaper pilihan akak...kalau nak ikut selera cik boss bole pitam di buatnye...sume yg mamat tu pilih corak penuh2...akak suka corak simple2 camni...kaler putih emas akhirnye menjadi pilihan...

Selain tu akak rembat gak cermin dgn bingkai kaler hijau tu...sume murah2 je tu...cermin bentuk oval  ni baru rm17.90 dan bingkai hijau rm13.90 je


Sebelom tulis entry ni tadi sempat akak rebus 13 helai sireh camporkan 5 biji manjakani...air agak2 dalam 10 cawan camtu ...masak atas api sederhana sampai mendidih dan air tinggal 7 cawan...air ni nanti bole buat cucian miss V hokey...lepas mandi tiap2 pagi dan petang...kalau nak minum pon takde hal...nanti akak simpan skit buat minum :)


*projek bilik tido tu blom pon mula...jadi pepaham jelah ye...hahaha...beli barang kemain rajin pakcik dgn makcik ni tapi nak mula kan keje tu hazapppp...hahaha


Chow :p





Sunday, 4 September 2016

SESEKALI MENGALAH DAN BERSERAH TAK MEMBUATKAN KITE JADI LEMAH ~ T__T

Isnin         5  september  2016


Asslamualaikum dan samat pagi uollsss...


Sesekali kite mengalah dan merendah kan skit ego apa la salahnye kan...hujung minggu ni akak try lembutkan hati dan buang semua ego yg ada dan alhamdulillah hakak bole nampak yg beliau cam happy sangat...gile x happy...dari sabtu membawak ke ahad lelemak dan babat2 enjoy menikmati hidup kekdahnya...hahaha...matilanakkkk :p



 Ni sume salah  Mak jilap  asyik sebut domino je...hakak yg dok baca ni enam ratus kali telan ailio...last2 ajak gak cik boss terjah sabtu petang...eh! Murah gak ek domino pizza ni...2 keping beso baru 50 hengget je...pastu cik boss tambah lava cake dgn roti yg dlm dia ada cheese tu...adoiiiimakkk ai sodap...hahaha...kompom pasni kalau nak mkn pizza ke domino jelah ye kite anak2...hahaha

 Yg ni menu sarapan semalam T__T pepagi dah mengadap nasi gunting uollsss...kali ni salah kan minah kak long pulak...hahaha...tiap2 minggu dok mengulang amik dia akak perati je kedai makan kat tepi jalan tu...pelik je tengok ada tulis nasi gunting...ate rajin beno ke deme mengunting nasi buat jual...hahaha...so bagi emndapatkan jawaban tu yg singgah tu...hahaha...rupenye nasi tu dia x gunting pon...wekkkk...saje yg buat hakak tertanye2...minggu depan bole singgah lagi sebab sedappp...hahaha :p

 Pagi dah sebat nasi...tengahari sebat nasi berlauk dan lauk dan lauk lagi...kemain happy lelemak akak menikmati hidup beliau semalam...makan kenduri kat rumah besan kak ngah...

 Lepas makan nasi kene la cuci2 mulut pulak...T___T  cendol tu sedap tapi akak sedut 2 sudu je...jangan tidak merasa katenye...

Dua hari lelemak berhorey2 pagi tadi akak makan ni je utk sahur...hahaha...padan muka ko lelemak...kemain  ko ye berasmaradana menyedut itu ini...hari ni hadap jelah sayo dgn buah...nasib hakak masih berhati mulia sebab sedekah gak 3 ketol ayam kat deme...hahaha

 Ni menu sarapan si Helmet...minah tu demand ye...roti xmo kerak...nak extra butter...telur hancur kuning2 dan buah anggur takmo kayu (biji)...makan sambil tengok kartun...mak dia pulak mangadap dia makan sambil telan2 ailio...hahaha...licin minah tu makan...mohon kenyang dalam masa 1-2 jam ni... T_T


Chow ;p


Hakak update guna henpon je ni...kalau korang baca guna laptop plisss bagitau kalau2 ada keributan kat sini ye... nanti akak upah cekelat coki2 hokey ;'D



Thursday, 1 September 2016

TESTING! TESTING!

Jumaat     2 september  2016



Assalamualaikum dan salam hormat....



Alhamdulillah dan syukur yg tak terhingga sebab ini kali pertama hakak berjaya update blog guna henpon...laptop hakak buat hal le pulak...cik boss nak bawa jumpe doktor...ntah bape hari la tu kene tahan wad T__T  jadi akak gigih godek2 henpon semata2 nak up entry kat sini...akhirnya setelah hempas2 badan...guling2 atas katil dan bengkak2 mata menangis sambil berlagu...dpt gak akak update guna henfon...yihaaaa...seronok tak hengat di buatnye...update sambil baring pon bole...hehehe...pasni dah takde istilah malas2 lagi dah...yakin bole katenye...

Ok tu je nak gebang...hakak tengah teruja ni korang...mood berblog terus mencanak2 ni...maka bertabah la jika akak up 20 entry terus dalam sehari...hahaha...mimpi jelah ko Linda :p dasar pompuan pemalas lagi ada hati nak berangan tinggi camtu...kahkahkah


Chow           

Images google