sila klik sini

Tuesday, 6 September 2016

LITTLE MAKEOVERS IN MY BEDROOM...HEHEHE :p

Rabu         7  september  2016



Assalamualaikum dan salam pagi uollss...



Wah!!! Skiping ko hari ye Linda...pepagi kalau dak Linda dah mula skiping cakap ongputeh...sila serammm...hahaha :D


Kan hari tu akak ada gebang yg akak pi terjah Kaison sebab hakak dgn cik boss amik keputusan kenkonon nya nak buat skit makeover kat bilik tido kiteorng...mamat tu makan hati bila dinding kat kepala katil tu asyik bercapok je...kat atas tu wallpaper pilihan akak...kalau nak ikut selera cik boss bole pitam di buatnye...sume yg mamat tu pilih corak penuh2...akak suka corak simple2 camni...kaler putih emas akhirnye menjadi pilihan...

Selain tu akak rembat gak cermin dgn bingkai kaler hijau tu...sume murah2 je tu...cermin bentuk oval  ni baru rm17.90 dan bingkai hijau rm13.90 je


Sebelom tulis entry ni tadi sempat akak rebus 13 helai sireh camporkan 5 biji manjakani...air agak2 dalam 10 cawan camtu ...masak atas api sederhana sampai mendidih dan air tinggal 7 cawan...air ni nanti bole buat cucian miss V hokey...lepas mandi tiap2 pagi dan petang...kalau nak minum pon takde hal...nanti akak simpan skit buat minum :)


*projek bilik tido tu blom pon mula...jadi pepaham jelah ye...hahaha...beli barang kemain rajin pakcik dgn makcik ni tapi nak mula kan keje tu hazapppp...hahaha


Chow :p





32 comments:

  1. amboiii... fresh pencuci tu.. u beli mana manjakani tu? fresh one?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beli kat kedai sensei cina kak...sy memang suka rebus sendiri je dari yg beli :)

      Delete
  2. Rajin hang laki bini ek Mel...... Laki mak kalau bab bab deko deko, kemas rumah ni mmg kuranglah. Tak payahlah mengharap huh....
    Cukup ke 3 gulung tu Mel?

    Tengok hang rebus manjakani, teringat mak punya manjakani dah nak habis. Tinggal 3 ketul je tu rasanya... Tak boleh jadi ni, mana boleh hang sorang yg ketat hahaha.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah...kong asam mane bleh ketat sensorang je kan :p
      Ntah le mak gase2 cam ckup 3 gulung ni...kalu x cukup memang kene tunjal le gamaknye dgn cik boss...hari tu mamat tu dah suh amik 4 terus kite je yg degil...adehhh seram pulak bila di pikir2 kan

      Delete
    2. hahahahaha kelakor ayat okje tu "mana boleh hang sorang ketat" kemain tau hakak dua orang ni! saya nak pi cari manjakani gak lah... Eh!

      kemain rajin akak nak mendeko bilik. Nanti share outcome yea. nak tengok gak!

      Delete
    3. Wuiiiii terlebih ketak ke hape ni?

      Delete
    4. Yuhoooooooo....mak garam oh mak garammmm....mana dikau?

      Delete
    5. Yuhoooooooo....mak garam oh mak garammmm....mana dikau?

      Delete
  3. rajin akak mendeko ye. nanti dah buat tolong tunjuk ajar cara nak pasang wallpaper ek? tingin lah nak pasang jugak. nyebok je kan kita ni hihi

    sekarang dah lama tak makan manjakani. nak cari pun punya susah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah berbelas taun duk sini ni kire kali ke3 mendeko...rajin ke malas tu...hahaha...femalas ye sebab ada orng tiap2 taun deco bilik tido...hahaha...sonang je dik tambal wallpaper ni...kat belakang dia dah siap2 ada gam tampal dan adjust jgn kasi senget je...kat tempat akak ni kedai sensei cina je ada tu pon jauh kedaung nak membeli nya...beli byk2 bleh simpan

      Delete
  4. Rajin serba-serbi Linda ni
    Mandeko bilik dah tentu tapi 'mendeko' keperluan diri juga rajin. Salute kakak dgn Linda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak jgn puji lebih2 kak...fengsan sy di buatnye...ni kire tengah rajin sesikit je ni sebab kang dtg malas byk nye x bole nak ckp...hahahaha...ape2 pon...aaminn...kan jugak kata2 akak tu mana tau makbul betol2 rajin sy gamaknye...kata2 kan 1 doa gak kan kak...tq muah ciked :)

      Delete
  5. Selamat mendeco. Lagi mudah pakai wall paper drp mengecat.
    Yg manjakani tu Xnak komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq WP btol tu pakai wallpaper senang xde dah comot2 dan bau kuat..bab manjakani tu lelaju tulis 'no komen' kikiki

      Delete
  6. Patut la cantik muka berseri2, cik abam sayang...merawat guna manjakani rupanya..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaminn...walau pon sebenonye idok le beseri bagai..dlm gamba memang la nampak lain kalau tengok depan2 biase2 je..akak ada semput jadi memang x bleh mkn sebarang ubat jamu2 ni jadi jln terbaek buat le sendiri...mudah mudahan dpt khasiat menafaat la hendaknye :)

      Delete
  7. amboi rajin ko kak nak menepek wallpaper tu
    aku tangan tak berseni. pernah la berhajat nak beli tapi kupatahkan hasrat itu haha

    ReplyDelete
  8. Rajinnye mendeco,siap buat fresh intimate lagi... rumah cikna simple je, just cat dinding je seluruh rumah,huhuu...;-)

    ReplyDelete
  9. wah kak rajinnya mendeko. salam aidiladha

    ReplyDelete
  10. Woiiiii...... mengeram ke hape ni? Agak agaklah nak mengeram tu sikit sikit sudahlah....

    ReplyDelete
  11. mana pi k. Mel ni, berhari berminggu nunggu nak tengok wallpaper dah siap tampal ke belum tu.. hihi, harap sehat, baik-baik saja:)

    ReplyDelete
  12. Assalam linda...lama tak bersiaran?....tu sebab akak terjengah2 disini...pekabar agaknya.

    ReplyDelete
  13. sedap ke air serh cmpur manjakani tu? air sireh pun dah rase tak sedap..uwekk

    ReplyDelete
  14. Jenjalan sangkut sini jap..Mal, pekabo?..
    Btw, SB tak tau pulak air rebusan manjakani dan sireh tu bole minu,..ingatkan utk cucian saja..sbb sblm ni penah tgk resepi utk minuman yg dicampur ngan gula batu ;). tq atas infonya

    ReplyDelete
  15. Tok tok tok..

    Assalamualaikum mak garam..
    Sibuk tampal wall papper kat bilik tu ke..
    Lama tak keudara..

    Air sirih tu ada lagi ke..
    atau dah habis bersih Miss V tu :)

    ReplyDelete
  16. Harapnya dah siap make over lah ye bilik tido tu.. hehe.. rajinkan diri :)

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum linda
    lama nya tak nampak linda di sana disini di sinun
    mesti cantik dah kan bilik tu
    sedang asyik guling2 ni kot
    jgn marah hah gurau malam2 buta ni

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum....
    Dah berapa kali kakak dok mengetuk pintu tak terbuka langsung
    Manalah tuan rumah dia ni?

    Kot masih mendeko bilik tak siap-siap:)

    Moga baik-baiklah tuan rumahnya.

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum.....tak jawab berdose

    ReplyDelete
  20. Walaikumsalam ya sahabat T_T gindu dgn korang mak T_T

    ReplyDelete
  21. keren artikelnya gan, jangan lupa mampir gan,
    Bermain Dan mendapatkan Untung banyak http://bavetline88.com/ dan http://vipergoy.com

    ReplyDelete
  22. Part manjakani tu, ai rebus buat makan. Airnya buat cuci eeemm.. hehehe..

    ReplyDelete