sila klik sini

Tuesday, 16 August 2016

TIPS KURANG KAN BERAT BADAN #PART 1

rabu            17  ogos  2016



Assalamualaikum dan salam sejahtera... :D








                                                         images from google

Jom zumba!!!!  ye akak duk berzumba jangan ada sape2 berani nak gelak ye...hahaha...best woooo...telinjang2 cengitu...hahaha...15-20 minit sehari dah cukup...kalau larat buat 30  minit atau 1 jam terus...tapi dah peringkat umur purba2 cam hakak ni buat 15-20 minit pon dah tercungap-cungap mintak nyawa...tapi bila kite dah hafal step by step terus jadi seronok tak hengat...hahaha 








                                                  images from google

Tak payah nak pi kelas zumba bagai...buang duit...buang masa dan masalah aurat nak kene jage gak...hakak zumba kat rumah je...cari kat youtube besepah bedio zumba ni...sebelom tu tutup pintu tingkap rapat2 dulu...hahaha...di khuatiri kalau orang kampong nampak ada yg diorng pi panggil ustaz sebab ingat korang kerasukan ke hape kan...hahaha...buka sound kekuat skit dan zumba la dengan perasan happy sambil membayang kan yg korang baru berusia 18 taun...T_______T...buwekkkkk...akak ada zumba partner jangan tak tahu...sape lagi si Helmet le...hahaha...semangat gila minah tu kalau berzumba...tak ikut step pon takpe yg penting gaya mesti ada...ape tunggu lagi jom ar zumba....yiiiihaaaaa !!! 



*akak zumba waktu pepagi je...kalau pose akak tak buat la...sabtu dengan ahad coti...coti pon sebab cik boss dengan bang ngah ada rumah time tu...ai malu uolllssss...kikiki


*satu lagi tips nak kurangkan berat badan...bawak2 le pose sunat isnin khamis...kalau larat sambung sampai selasa,rabu,jumaat,sabtu dan ahad sekali...hahaha :p


chow :)














10 comments:

  1. boleh aku join ko zumba tak kak haha

    ReplyDelete
  2. Mesti si kecik tu seronok sangat dapat berzumba dengan ibu...
    Akak rasa akak dah tak larat nk berzumba....naik tangga pun dah nk mintak nyawa.
    Ok terus kan linda....bukan saja dapat kurus tapi boleh sehat juga....tapi akak tengok linda dah cukup slim pun :-).

    ReplyDelete
  3. Mesti si kecik tu seronok sangat dapat berzumba dengan ibu...
    Akak rasa akak dah tak larat nk berzumba....naik tangga pun dah nk mintak nyawa.
    Ok terus kan linda....bukan saja dapat kurus tapi boleh sehat juga....tapi akak tengok linda dah cukup slim pun :-).

    ReplyDelete
  4. Mentang mentang dah kurus.....nyampah tau!!!.
    Hang tau Mel, minggu lepas mak dah jogging tp sekali tu ajelah dulu buat sementara waktu ni hihi...
    Tulah ingat nak pose jugaklah....tgk hang kurus, mana boleh jadi weyh. Tapi mak ni asal niat nak pose je terus terbayang KFC, terbayang dominolah acane tu?



    ReplyDelete
  5. Wkmsalam.
    Petua yang mujarab, jangan ambik nasik.

    ReplyDelete
  6. Ky pun berzumba sensorang.tenang melayan gaya mana nk buat..hahaha

    ReplyDelete
  7. Ky pun berzumba sensorang.tenang melayan gaya mana nk buat..hahaha

    ReplyDelete
  8. Partner tu yang buat seronok aje berzumba. Hai, ni memang betul-betul nak mengurus nih!

    ReplyDelete
  9. Zumba.. hehehe.. den tak minat.. eemm.. tapi kalau nak kurus kenalah usaha kan.. ;) Kalau sekadar cakap tapi takde hasil pun tak guna jugak. Tu pasal mental kena kuat. Saya dah puas melayan diet saya ni kak.. tapi at the end.. puas hati sesangat.. ;)

    ReplyDelete
  10. Menarik cadangan akak ni.
    zumba kat umah.
    tapi tu la. Aida ni kurang masa kat umah kak :-(
    Sedih.

    ReplyDelete