sila klik sini

Monday, 15 August 2016

RASE NAK GELAK GULING2 KAT LANTAI WARUNG TU

isnin             15  ogos  2016



Assalamualaikum dan salam sore...



Entry ringan dan pendek pepetang ni...lelaju taip sementara nak menunggu azan asar...peristiwa ni terjadi semalam pagi time mengambik kak long kat matrik Londang...alkisah nye kiteorang singgah le nak minum pagi kat warung dekat2 dengan tempat kak long tu...jeling2 menu yg tertulis kat dinding memacam hade...roti canai asam pedas segala bagai la...lepas duduk 5 minit datang la sorang makcik ni mengambik order...


dialog biasa la dia tanye nak minum ape segala bagaikan...part tu ok lagi tapi bila part makan tetiba akak cam nak gelak tergolek2 dik non...hahaha


ko bayang kan akak order roti canai...pastu akak tanye asam pedas ada ke...laju je dia jawab ada...akak tanye lagi ikan ape...sebab byk jenis ikan yg akak tak makan...tetiba dia jawab "ntah la tak tahu ikan ape...tak tengok lagi !! "  ok sampai time ni akak just terlopong je...tapi bila turn kak long yg order akak betol2 rase nak gelak sampai pengsan...minah tu order nasi lemak ayam...korang bayang kan makcik tu kasi jawapan camni "oh! ayam takde belom beli!!!" watdehekkk...ape punye jawapan tu...nak je akak tanye "bila nak beli???" hahahaha...lama kot kiteorng tahan gelak...masuk je dalam kete terus laju2 kiteorang gelak cam orng gile...


adoiiiyaiiii...sambil tulis ni pon hakak gelak tak hengat...kenapa lawak sangat ni makcik oiii...comel tau...terhibur pagi kiteorang...minggu depan nak makan situ lagi la...hahahaha



                                                          images google











6 comments:

  1. Haih....baik tak yah jual kalau cenggitu. Semua tak beli...menu bukan main panjang ek.

    Mak pernah kena jugak Mel tp time tu mak rasa geramlah, bukan nak gelak mcm hang....

    ReplyDelete
  2. Hihi... makcik tu lurus bendul Linda
    Kalau dah petang belum beli tu tak adalah:)

    ReplyDelete
  3. bukan dia yang masak agaknya linda sebab tu dia tak tau ikan apa...
    yalah linda biasanya orang geram bila bagi jawapan macam tu...tapi linda dengan kak long memang spoting...

    ReplyDelete
  4. Ek'eleh kak.
    jawapan dia!
    ok lg akak nak gelak.
    kalu aida ler, mesti naik marah grrrr...
    ko ni nak niaga ke tak makcik oii???

    ReplyDelete
  5. Kalau dah semuanya tak available, apa yang ada ek? Trylah makan lagi kat situ tengok jawapan makcik tu sama ke tidak. Tak pun datang time yang berbeza pulak, tengoklah jawapannya sama ke tidak!

    ReplyDelete