sila klik sini

Thursday, 11 August 2016

PEROMPAK SANA SINI

jumaat         12  ogos  2016


Salam jumaat semua...











                                                          Images google

Pagi tadi lepas cik boss hantar bang ngah ke sekolah kiteorang terkejut bila jiran sebelah kanan rumah akak di rompak...nasib baik pencuri tu tak masuk dalam rumah tau...diorang curi motor dengan tayar kereta je...kesian lahai jiran akak yg baik ni...terus tuan tanah kedaung tetiba rase cam nak demam je... T___T ...hakak kan penakut...lemah semangat pulak tu...bila dengo kes2 camni terus jadi tak tentu hara di buatnye...sebelom ni rumah diorang penah gak di pecah masuk...time pagi pulak tu dalam pukul 10 pagi camtu...kali ni perompak buat keje dalam pukul 4-4.30 pagi camtu la kot...satu bunyik pon takde...padahal motor dia parking dekat sebelah tingkap bilik tido dia je...cekap tak cekap la perompak sekarang...tayar kete pon habis diorang sapu...nasib baik kete baru diorang perompak tak usik...serammmm...mau malam ni akak tak tido gamaknye...pegang tombak duk depan pintu sliding sambil buat muka garang...:(

Yang lagi satu jadi kemuskilan cam mana perompak tu bawak keluar moto tu...sebab pintu gate tutup rapat je...pastu pintu gate jiran akak ni yg jenis tarik tu...bila tarik untuk buka atau tutup mesti bunyik kuat gile...takan la kalau perompak tu tutup or buka diorang tak sedar kan...selalu kalau memalam dia balik dari masjid tutup gate kiteorang sampai terkejut2 mendengo...tapi pagi tadi time kejadian memang hape pon tak dengo dik non...yelah tuan rumah pon tak sedo...ni kan pulak kiteorng kan...adehhh risau ar pikir...cam menjadi2 pulak kes2 rompak kat tempat akak ni...tapi rumah2 lain belom lagi jadi mangsa...mungkin ini ujian tuhan buat jiran akak yg baik ni kot...moga diorang sabar dan tabah...inshaa Allah mesti ada hikmah di sebalik semua ni...seriau pulak lepas ni kalau nak pi memana tinggal rumah... :'(


Ok la sampai sini je...chow  










11 comments:

  1. kes2 mcm ni yg sy takut,perompak ni licik diorang paki ilmu pukau ke haper,smpi kita tidur pun tak sedar kan..ape2 pun kena sentiasa berhati2 kak jgn akak hangkut tilam katil tidur depan pintu mah hahaa

    ReplyDelete
  2. Takut juga kan Linda kalau siang pun dia org berani buat kerja,apatah lagi biasa nya waktu2 gitu surirumah je yg ada.
    Mereka guna pukau kot Linda kalau dh tak dengar apa2 tu.Akak doakan Linda sekeluarga sentiasa dilindungi.

    ReplyDelete
  3. Siapa tak takut Linda. Sebab ada yg jenis guna pukau buat tuan rumah tak sedar langsung. Kat JB ni yg banyak kes kat Pasir Gudang macam itulah tuannya tak sedar. Kereta abang kakak kena pecah dia ambil radiolah semua syiling dalam kereta sebab lain benda tak ada pun.

    Makin ramai org malas kerja makin banyaklah jenayah sana-sini.

    ReplyDelete
  4. Akak baca pun takut Linda..
    Terbayang2 pulak jadi kat kita pulak kan..
    Tu la orang nak senang hidup ..
    Merompak jer kerjanya..
    Tapi yg paling akak takut kalau dia cenderakan org dalam rumah kan..

    ReplyDelete
  5. Mohon Allah melindungi kita semua.

    ReplyDelete
  6. risau je kalau dgr ada jiran kena rompak/pecah rumah. mulalah tak boleh nak tidur malam

    ReplyDelete
  7. semoga Allah melindungi kita semua ya

    ReplyDelete
  8. ish macam2 hal la
    kene pukau agaknya camtu kan
    ko kalo dok rumah sorang2 kak pintu semua kunci
    bahaya skrg ni

    ReplyDelete
  9. Kena pukau kot ek...Boleh semua orang tak dengar. Takkan lah dia angkat kot motor tu. Tak mungkin ek. Nasiblah tak masuk rumah.

    Mak kalau dengar benda benda gitu pun jadi mcm hang jugak Mel. Rasa tak tentu arah. Mulalah suspen kalau ada bunyi ...

    ReplyDelete
  10. Da x brape aman ler kak melaka kita ni.
    latest kes kelar sampai mati tu.
    hadoi la...
    menakutkan. Byk sgy org saikoloji da kurang la...

    ReplyDelete