sila klik sini

Wednesday, 10 August 2016

MISTERI BULAN MADU ~ THISTLE JOHOR BAHRU

khamis         11  ogos  2016



Assalamualaikum sume...


Sambungan dari entry  misteri honeymoon semalam...jeng...jeng...jeng...tak payah nak jeng2 sangat la kan...geli ginjal akak di buatnye...hahaha






 Tengok dan tenun gambo dalam bulatan merah tu...ape tak nampak ?? kasi zoom le skit x geti2 le mengkome ni buat koje...hahaha...tu sepasang seliper frozen sesibuk park kat situ gak hah...jadi makne nye...no honeymoon ye...tak dapek...hahaha :p

Cik boss ada hal skit kat sana tu yg akak sesibuk polow...hal keluarga je benonye...tapi di sebab kan hal tersebut memerlukan cik boss berulang alik jadi mamat tu amik keputusan utk menginap je kat hotel...rumah MIL akak yg kat Pontian tu pon tak sempat terjah ye...lepas je chekout lelaju pecut balik Melaka sebab ada hal lain pulak yg duk menunggu...lap peluh...sebuk bebeno kalah tok sidang kampong...


Bersinar mata si helmet nampak bathtub...kikiki...terus tanggai baju seluar sume T__T dah akak pulak terpaksa hangkut kosi duk depan pintu ni hadap dia kuak lentang...T__T

 Pemandangan di waktu siang...nasib badan...kali ni tak dapek bilik mengadap laut le pulak...
 Pemandangan  waktu subuh...suka...kete dah mula memenuhi jalan...jiwa2 yg sedang dalam perjalanan mencari rezeki... :)

 Lepas tido sepam dua mamat ni bermurah hati nak bawa akak keluar jalan2...ajommmm...hahaha...kalau ada si minah helmet ni tak dapek la omak dia nak anje2...balik2 dia je...haritu dia...semalam dia...esok2 pon dia gak...nyampah...hahaha

 Sempat ko tengok wayang...hahaha...nasib baik mosafir kan...so berjamak takhir le kiteorng...best wooo movie ni...banyak lawan tembak2 bagai...tapi terselit gak adegan yg kelaka...nak2 aweks si Joker tu...cantik tapi sayang kepala ting tong...hahaha

Ni situasi pagi esok nye...seram nyah nak pi bekpes...cik boss pukul 7 lebih dah keluar siap2 settle kan urusan dia...tinggal la akak dgn si helmet je...tapi demi makanan onak duri pon akak sangup redahi...gituuuu :p


Cantik kan nombor bilik kiteorang...1010...tingkat sepuluh bilik no sepuluh gak...dalam seram2 sempat mak garam snap gambo...kong asam...hahaha


 Gambo selfie untuk cik boss...kene kasi report segala xtvt kat dia...nasib baik time dalam toilet tengah dok ehem2 dia tak suh report...hahaha...abaikan pinggan yg penuh dengan makanan kat depan hakak tu...tu bukan pinggan akak...akak tolong aci meja sebelah amik kan makanan...bersangka baik...wakakakak 

 Dalam duk selfie2 tu sempat si helmet cilok sosej akak seketul...terkejut tuan tanah kedaung tau...gase2 tadi amik dua...nape tinggal satu je ni...tetiba dah kat pinggan dia je...hahaha



Gamba jimba2 yg lain tu akak malas nak snap...sian yg duk kene tinggai tu...makan hati uolllssss...hahaha  







ok la chow  :p








9 comments:

  1. La... ada kat Tistle kisahnya Linda.
    Kalau kakak tahu kakak serbu sana hihi..
    Nampak gambar jalan tadi dlm hati kakak eh... macam tempat aku aje kisahnya betul:)

    ReplyDelete
  2. Ala syiannya tak dpt anje2..hihi
    Next time plan betul2 utk hanimun..

    ReplyDelete
  3. Oh kiranya linda honeymoon kat JB lah ya.Kan best kalau dapat jumpa linda waktu tu ,akak ni memang tiap2 minggu ke JB.
    Hihii...jeles dengan budak kecik tu linda....takpe bila dia beso nanti bolehlah berkepit dgn cik abang tu selalu :-)
    Memang cantek nombor tu linda semua 10 10....kalau datang 10 hb lagi best kan.

    ReplyDelete
  4. best honeymoon ni.. kita pun nak gesel2 ajak honeymoon jugak la. Nombor bilik boleh tikam nombor ekor nasib baik haram hehehe

    ReplyDelete
  5. boleh angkat no ekor tuh..kui kui2 hahaha

    ReplyDelete
  6. Abg Ngah duk ngan sapa kat rumah tu? Mau pulak dia tinggal sorang sorang ek Mel.

    Hihi...eleh konon tak honeymoon, mcmlah si helmet tu tak tido sepanjang mlm....Mak takut tahun depan keluar sorang lagi helmet ni hihi....

    Abg Ngah tengok tiket tu mesti sakit hati dia Mel ....cite best pulak tu

    ReplyDelete
  7. Thistle. I like staying there kak.
    tiap kali ke jb mesti dok sini.
    pool nyer yg marbeles.
    aida selalu demand nak view lautan dalam...
    baru la stok memalam layan mata :-)

    ReplyDelete