sila klik sini

Thursday, 18 August 2016

MENGIGIL BADAN PUKUL 2 PAGI ~ ALARM RUMAH ATAK BUNYIK

jumaat            19  ogos  2016




Salam penghulu segala hari...







                                           images from google



Malam tadi lebih kurang pukul 2 pagi camtu telinga akak menangkap bunyik yg nyaring2...memula rase cam jauh je bunyik tu...tapi makin lama makin dekat le pulak...tetiba darah akak rase berderau...laju2 goncang badan cik boss...suara akak time tu pon dah cam mengigil je...sempat cik boss tanye "nape??" bila akak cakap "tu...tu...alarm rumah bunyik !!!" terus melompat ko orang tua tu...hahaha...kagum akak kejap tau...wow cam spiderman...hahaha :P

Cik boss terus capai tombak penyapu dengan kunci alarm...akak pulak laju2 ikut cik boss sambil menyorok belakang dia...akak kire jadi cam backup ar kan...dasar pengecut ko pompuan...T___T...tapi akak teman dia sampai tangga je...mamat tu buat isyarat suh akak tunggu kat situ...fuhhh...tetiba rase cam askar dalam hutan pulak pakai isyarat bagai ni...abis sume lampu cik boss bukak...tinjau sana sini...alhamdulillah takde pape...tapi alarm yg duk bunyik tu kat sistem nombor 8 iaitu pintu dapo uollssss...gile tak seriau...tapi mamat cik boss cakap takde pape...tapi cam pelik gak kan dah kenapa pulak bunyik...


Ape2 pon akak tak henti2 bersyukur sebab terhindar dari sesuatu yg menakutkan...dah lepas tu akak susah nak tido balik...bole pulak ujan ribut petir tak lama pastu...sejuk le pulak dan akak yg tak tahan sejuk ni laju2 tarik gebo dan terus tido tebongkang sampai ke pagi...sedo2 dah pukul 6.20 pagi ...terus kejut cik boss dan bang ngah pastu tarik gebo dan sambung tido balik...sila jangan kecam...akak dapat mc seminggu Allah kasi...kikiki :p


Bunyik alarm pukul 2 pagi tadi masih menjadi tanda tanya dalam kepala hotak akak sampai sekarang...


chow 












18 comments:

  1. mujur takde apa2..tikus lalu kut..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah tak ada apa2 mel..
    tapi kena siasat juga sebab apa bunyi tu Mel
    Mana tahu ada org umpil pintu dapur tu ke nak masuk..

    ReplyDelete
  3. fobia jugak kak,kan pernh jadik rumah jiran akak msuk perompak..
    tu yg tiba2 tukar position mcm askar msuk hutan..hahah
    klakar la akk nih..

    ReplyDelete
  4. Nasib baik takde pape...kalau SA mau x tido tu

    ReplyDelete
  5. asslamualaikum kak. saya ni datang dr blog mak jilap. asyik Mak Garam, Mak Garam aja dia tu....sapa lah punya gerangan Mak Garam ni. Ni yg dtg terjah ni...jgn marah!

    syukurlah akak takde apa2 ye. tikus lalu ke apa tu, sampai berbunyik alarm nye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi... termakan jugak dengan iklan mak rupanya kome ye KB...

      Delete
    2. Hihi... termakan jugak dengan iklan mak rupanya kome ye KB...

      Delete
  6. cicak gamaknya tu, Mal.. nak testing power ke tak alarm tuh. Kalo SB, sampai ke sebuh la tak tido jawapnya..

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah xde pape. testing kot tu

    ReplyDelete
  8. Rumah makcik saya kat taman sebelah Taman merdeka tu apa ke nama dia?
    Kena potong grill tingkap dapur dia.
    Pencuri tu dah ambil beg tangan dia letak kat kabinet dapur tapi masa dia pulas tombol pintu bilik Makcik tersedar jerit hoih.
    Terus kelam kabut dia lari tertinggal beg tu

    ReplyDelete
  9. Hish.....mau tak ngeri kalau cenggitu mak garam oiii...Tentu arah tak payah ada alarm ek. Tetiba kena ikat haha....Nauzubilah.

    Ko tak check ke Mel ...kotnya wire short ke apa

    ReplyDelete
  10. Hish.....mau tak ngeri kalau cenggitu mak garam oiii...Tentu arah tak payah ada alarm ek. Tetiba kena ikat haha....Nauzubilah.

    Ko tak check ke Mel ...kotnya wire short ke apa

    ReplyDelete
  11. Camna linda dah siasat ke punca bunyi tu....ngeri juga kan apatah linda gitau banyak kes2 rompak kat kawasan kediaman linda.Mudah 2an dijauhkan dari segala musibah hendaknya.

    ReplyDelete
  12. Camna linda dah siasat ke punca bunyi tu....ngeri juga kan apatah linda gitau banyak kes2 rompak kat kawasan kediaman linda.Mudah 2an dijauhkan dari segala musibah hendaknya.

    ReplyDelete
  13. Kucing melompat kot. Tak pun ada adegan kejar-mengejar si Tom & Jerry ~_^

    Apa-apa pun, syukurlah takda apa-apakan. Mahu tak gayat kena tunggu kat tepi tangga bila alarm tetiba berbunyi. Mesti dalam hati dupdapdupdap dah!

    ReplyDelete
  14. fuh.. suspens gak bile jadi macam ni.. :(

    ReplyDelete
  15. Syukur ler xde pape kak.
    pepun cek ler alarm banglo akak tu slalu ekk.
    elak perkara mengejutkan bukin saspen berlaku lg.
    umah kecik aida ni xde alarm.
    So memang tiap mlm le lena.

    ReplyDelete