sila klik sini

Wednesday, 31 August 2016

ENTRY BERGAMBAR ~ UNTA PADANG PASIR PON TAKDE MALAS CAM HAKAK NI :(

khamis        1  september   2016



Assalamualaikum dan selamat pagi...



Adehhhhh...dah kenapa dengan akak ni dik non oiiiii...ya Allah pemalasnye nak update blog sekang ni...terus pageview jadi...krikk...krikk...nangisss la camni T___T ni pon kalau di ikutkan kemain berat nak mengadap laptop tapi akak gagah kan jugak...sian dengan blog ni terabai je sejak dua menjak ni... :( 

Jom la tengok gambo jelah ye...dari takde kan...sori pada yg rajin menyinggah tu tapi asyik entry lama je dok menebeng...nak kene mandi susu gamaknye jap lagi...baru la semangat tu datang balik kekdahnye...hahaha  :p









 Ni menu sahur akak malam tadi...femalas nak masak nasik...kunyah jelah roti dengan kekawan dia tu...burpppp...kenyang gak uollsss...gile tak kenyang penuh pinggan beso tu hokey...hahaha


 Ni menu sahur isnin hari tu...merangkak pi masak nasik...maka dapek la makan nasi lauk ayam dgn sayo pagi tu...


 Ni menu masa jimba2 hari sabtu lepas kat Mahkota Parade...dah tak tau nak makan ape jadi jalan selamat makan jelah mihun goreng tomyam dengan buah...siap pesan dgn makcik yg goreng tu tumis minyak skit je...kuikuikui...atas bawah...atas bawah...je dia tengok hakak...hahaha...mesti dalam hati dia cakap..."ko ingat ko tu lady diana ke pompuan!!!" 


 Pi Mahkota Parade sabtu hari tu semata2 nak terjah Kaison...jeng...jeng...jeng...hakak dengan cik boss ada projek baru untuk bilik tido kiteorng...tungguuuu nanti akak up pasal tu ye...selain tu ada orang tu mengidam nau nak makan ayam dan ikan berlado kat situ...


 Minah helmet gak untung hari tu...memacam xtvt dia join...nampak bebudak bejoget atas pentas terus meroyan minah tu nak naik gak...gasakkk...joget la ko nak...tak tau step pon takpe yg penting gaya kene ada...hahaha


 Sebuk nak suh akak ni makeup kan dia...nasib baik adik ni rajin nak melayan...tapi acah2 jelah...letak skit2 je jgn tidak...jenama Victoria Jackson mai dari us katenyeee...gincu jenama ni di perbuat dari butter dik non...tapi sebatang rm88 hengget...T___T baik hakak beli butter je...memalam tonjoh kat mulut sambil kunyah2...hahaha


 Ni menu hari ahad...nasi arab Dima...hummus at sini paling sedap la bagi tekak akak...Izara kemain suka lagi...dia hadap tu je sampai kenyang...harap kak long tak baca entry ni...pegi sini time minah tu takde...hahaha...kantoiiii


Ni pulak antara menu2 sarapan yg akak makan sepanjang minggu...buah sekarang wajib ada...sebelom makan pape pon makan buah dulu dan minum segelas air kosong...




#tips : kalau tetiba 1 atau 2 jam selepas makan korang rase perut lapar cepat2 minum segelas air bagi menentukan adakah tubuh korang benar2 memerlukan makanan...jika lepas minum air masih terasa lapar ambil la sedikit makanan sebagai pengalas perut...kadang2 otak kite tertipu dengan rase lapar itu sendiri :)



Ucapan tq dan dalam ukhuwah akak dari WGDG pada Jueliza Jamani yg sudi polow blog akak yg dintis ni...tq ye nanti akak pi polow blog hang pulak...muah ciket :)


Chow  :p




14 comments:

  1. Sedap makanan2 tu linda...senua makanan sehat.tq kongsi tips bukan nak slim je tapi nak sehat sebeno nya.
    Pandai si kecik tu nak bermakeup ya linda...betullah kalau lipstick butter baik buat makan sedap kan.

    ReplyDelete
  2. woi healthy btol bekpes ko kak
    kalo aku dah kebuloq tu hahaha
    tapi ni sedang cuba nak diet2 balik kengkonon kihkihkih

    ReplyDelete
  3. Duduk memerap diam-diam alkisahnya merayap cari makanan yg mengikut rentak selera ye Linda. Dah turun berapa kilo dah sekarang ni Linda. Kalau kakak tak mampu nak ikut rentak Linda tu.

    ReplyDelete
  4. Kalau sekali Mal gi tempek gambar makan-makan..tu haaa..amik kemain meriah. Kalah hidangan pengantin..
    BTW, tips nak check betul2 lapar ke atau memain ja tu, memang boleh pakai setakat ni. SB je selalu tertipu dek otak..kahkah kahh!!

    ReplyDelete
  5. kemahen akk bekfast omputih..hihii
    klu sy tak kenyang tu,bekfast pgi mcm nk gi menoreh getah
    hahha

    ReplyDelete
  6. Wkmsalam.
    Meriahnye makanan.
    yang X meriah tajuk n3 tu.

    ReplyDelete
  7. Wah....ni baru betul mmg nak diet ni namanya. Buah tak tinggal tuuuu.

    Tengok epal hang tu Mel teringat epal mak dlm esbok. Dah dua minggu tak terusik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg nampak sedap nasi ayam berlado tu Mel. Bukan laki hang jer teringin, mak pun mcm terliur jugak ni. Tapi yg tak bestnya kalau makan nasi ayam ni ayam sikit weyh....Dasar tamak hihi....
      Si helmet tu mesti dah sawan zumba mak....Maklumlah selalu teman mama zumba pepagi hihi

      Delete
    2. Mmg nampak sedap nasi ayam berlado tu Mel. Bukan laki hang jer teringin, mak pun mcm terliur jugak ni. Tapi yg tak bestnya kalau makan nasi ayam ni ayam sikit weyh....Dasar tamak hihi....
      Si helmet tu mesti dah sawan zumba mak....Maklumlah selalu teman mama zumba pepagi hihi

      Delete
  8. Wah....ni baru betul mmg nak diet ni namanya. Buah tak tinggal tuuuu.

    Tengok epal hang tu Mel teringat epal mak dlm esbok. Dah dua minggu tak terusik.

    ReplyDelete
  9. rajinnya akak diet berkhasiat ni. kalau saya tak mampu lah rasanya. hari-hari hentam kolestrol aje. matilah kita kakkkk!!

    ReplyDelete
  10. Bagus betul tips tu,cikna setuju... N.ayam tu namapak sedap terus rasa lapar semula...;-)

    ReplyDelete
  11. sedapnya menu2 tu semua... terliur pulak nengoknya..

    ReplyDelete