sila klik sini

Thursday, 21 July 2016

TEKEJUT TEKEJUT TETIBA SAMPAI KL~TEKEJUT TEKEJUT TETIBA DAH KAT MELAKA~TEKEJUT TEKEJUT TETIBA TERMAKAN DURIAN

jumaat         22  julai  2016         17 syawal



Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari...


Rabu malam khamis haritu tengah lepak2 dengan cik boss lepas isyak tetiba mamat tu buat keputusan mengejut le pulak...dia suh akak bersiap ajak pi KL lepak hotel Jamalia ...cik boss ada meting kat KLCC pagi khamis semalam...akak yg tengah sedap golek2 terus lompat terkam beg sumbat2 ape yg nampak dan 5 minit kemudian...taraaaaa...siap dah tinggal nak lilit tudung je depan cermin tepi pintu...wakakakak...pompuan NI kalau di ajak bejalan laju cam halilintar...mengkagum je cik boss menengok akak... :p
Alhamdulillah sampai dengan selamat lebih kurang pukul 11.30 malam...      


 Tak pi memana...lepak2 dan gosib2 je dengan kak ngah akak sambil kasi perabih stok kuih raya beliau...memang tu pon tujuan utama akak kalau pi menebeng kat rumah diorang ni...hahaha...pastu siap meriak kat group whatsap famili pasal telekung mahal...padahal telekung pinjam je pon :'D   hahaha...kak ngah akak punye...beliau beli kat GoShop...cantik giler...kain lembut dan sejuk je...lace pon nampak mewah sangat...teletak je kat muka tak pakai anak tudung pon takpe...pepetang kang nampak gayanye kene pi tebang buluh buat tabung...dapat rembat selai pon jadi la... :)

 Malam tadi lebih kurang pukul 11.30 malam dah selamat sampai kat Air Keroh Melaka semula...tak pasal2 mamat cik boss pi benti kat tepi gerai buah yg tajam2 lagi merbahaya ni hah...nasib baik tokey ni buat jualan amal sebab dah malam bebeno kan...dapat rembat 2 bekas musang king dengan harga rm40 hengget saje...rejeki Allah kasi... :)


Seminggu dua ni durian memang jadi topik utama dalam perbincangan... asyik la cerita pasal durian je...hahaha...siap berangan nak pi terjah Jasin carik durian kampong segala bagai...nampak je ada cerita durian mesti share kat group whatsap...pastu sekor2 menelan ailio...tapi selain durian ada lagi satu kisah hangat yg tetiba muncul tetengah malam tadi...seram uollllsssss ;'(




Kak long dan kekawan dia jumpe semut charlie atas katil le pulak...mana datang la menatang ni tetiba je muncul kat bilik diorang...seriau akak di buatnye...sapa tak tau ape tu semut charlie meh baca sini akak kongsikan entry dari blog Kotak Hati Si Manis...nampaknye esok kene la bekalkan ubat gegat bebanyak tabuh dalam bilik kak long gamaknye...mudah mudahan terhindar dari bahaya...tak madan kecik kan kesan dia tu seram sangat...tangkap hidup2 pastu babab vontot dia sambil jerit...:biase ni! biase ni gigit2 orang!"  :p



Ok la sampai sini je...sekian entry merapu pagi ni...kuikuikui...chow  :p





****pencerahan****  nama "mak lin musang"  dalam group whatsap di atas adalah merujuk kepada minah kak long...glemer kan nama tu...harap kak long suke dan terima dengan rehdo...hahahaha...larikkkkkkkk :p








7 comments:

  1. Macam-macam cerita Linda ni:)
    Tapi yg special cerita semut charlie kat bilik anak-anak dara tu
    Masing-masing mesti tak selesa dibuatnya. Semut jantan kot Linda hihi...

    ReplyDelete
  2. Banyak benor terkejut ko tu Mel :D
    Akak baca entri ni pun terkejut-kejut hahahha..
    Durian sedapnya..
    Mujur akak dah dapat makan..'
    kawan sekolah bagi sebab dia tunjuk kebun dia berbuah dah durian..
    dapat merasa sekali 7 biji hahhaha...

    Eeehhhh takut juga dengan semut ni ye..

    ReplyDelete
  3. Yalah Linda ni banyak beno terkejut nya....boleh pulak sekejap kat KL sekejap kat melaka ya.
    Hahaa lawak betul linda anak beranak ni,ada pulak kak long jadinya kak lin musang ...
    Nampaknya linda sekeluarga suka sangat durian ya.Akak sejak ada pokok nan sebatang ni kurang minat mkn durian ....biasanya buat tempoyak atau beri2 pada jiran je.

    ReplyDelete
  4. Yalah Linda ni banyak beno terkejut nya....boleh pulak sekejap kat KL sekejap kat melaka ya.
    Hahaa lawak betul linda anak beranak ni,ada pulak kak long jadinya kak lin musang ...
    Nampaknya linda sekeluarga suka sangat durian ya.Akak sejak ada pokok nan sebatang ni kurang minat mkn durian ....biasanya buat tempoyak atau beri2 pada jiran je.

    ReplyDelete
  5. Sedapnyaa durian. Tapi malam ni akak wawa bawak balik rumah, bau macam menyengat plak kat hidung, tak de plak teringin nak makan, tetiba bau busuk sebab kuat sangat. Haihh, penyakit apa yg datang ni. Biasa suka je makan durian.

    ReplyDelete
  6. Gelak jap SB..ni tekejut tetiba tekejut tetiba...last2 cite semut..hahahaaa!!..

    ReplyDelete
  7. RM40 kak????!!! mak aiii murah tu kak oii.
    weekend ni aida sefamili nak ke pesta durian kat sg udang tu.
    moga moga murah la rege nyer kak.

    ReplyDelete