sila klik sini

Sunday, 31 July 2016

MOGA JADI ANAK SOLEHAH YE IZARA @ MAK ENON @ HELMET :'D

isnin           1  ogos  2016         27  syawal




Assalamualaikum dan selamat pagi kekawan.... :D



Ape kabo sume...sehat ke ? mintak2 sume sehat sejahtera la hendaknye ye...akak kat sini sehat2 sokmo...amacam xtvt hujung minggu ? kompom banyak jemputan open house kan...dah nak hujung2 ni pepaham jelah...berebut2 memasing nak buat majlis makan2...khamis ni je dah last raye dik non...huhuhu...kejap je kan...akak taun ni memang takde buat open house...sape nak datang tu datang jelah...pintu yg berkunci akak buka luas2 bila ada yg sudi bertandang...kalau telipon dulu adalah juadah tambahan...tapi kalau yg jenis main terjah tu...nasib ko le...sila kunyah biskut raya sambil nangis...hahaha...ok la jom sambung cite minah helmet...lama dah tak buat entry khas untuk dia kan...kikiki...dah beso dah minah tu...12hb 9 sok dah 4 taun...sekarang dia tengah gile nak bersolat...buka je mata antara pukul 8-8.30 pagi terus cakap nak "semayang"  dengan taik mata ko selebet bertaburan...lagi ada hati nak sarung telekung...kecik beso..kecik beso je melayan perangai dia...bersangka baik...mungkin dia nak semayang sunat dhuha...T___T




 Sementara kiteorang siap2 nak solat isyak sempat pulak minah ni main games uolllssss...games buat rumah katenye...khusyuk je tak toleh kiri kanan...yg mak nye pulak terus x jadi pakai telekung...pi amik telipon dulu snap gambo...hahaha...perangai mak dengan anak same je...tak semenggah   :p  :p

 Akak sergah sekali...bole pulak dia buat muka comey2 camtu...hahaha...ko hingat dia nak heran kalau akak marah...kim salam ye dia buat muka seposen je...tapi kalau akak dah naik hantu tarik2 rambut koyak2 baju baru la dia nak takut...tu pon belom balun dah nangis cam kene dera separuh mati...


 Hah! camni baru la manis...tunggu azan zuhur hari jumaat lepas...time ni akak berdua je dengan dia...cik boss dengan bang ngah dah telinjang2 pi masjid sebab takut telambat...

Time ni diorang solat dua beranak je...hakak dapat mc bulanan...kuikuikui...ni dah lepas solat benonye...cik boss tengah ajar minah tu cara2 solat dengan betol...tapi bebudak kecik camni pepaham jelah...kalau solat 4 rakaat...2 rakaat pertama jelah dia betol2 ikut...yg 2 rakaat lagi tu dia hentam berjoget lambak kat tepi tu...kadang2 siap berzapin...ada tu dia hentam melompat time nak sujud...betepek atas sejadah...nasib la bentang karpet lembut tu dua lapis...  :')  bertabah jelah dengan ragam yg sorang ni...tapi seronok jugak dia rajin nau "semayang"  kadang2 rase malu gak dengan dia...sebab akak selalu buat 5 waktu je...dia sehari lebih 10 waktu hokeyyy...pukul 9 pagi, pukul 10 pagi, pukul 12 tenghari solat lagi dan membawak la sampai ke malam...penah hari tu akak dah khayal2 nak tido dia bole mintak nak "semayang" laju2 akak jawab...nak tahajud tunggu pukul 4 pagi nanti baru bole...nasib baik dia nak dengo pulak...kalau x abis la dia mengaruk tak puas hati...hahaha


Sayangan sangat ni...buah hati pengarang jantung cik boss...sume nak apak dia bagi je...nyampah...hari2 kalau keluar ada je beli menan bawak balik...berbulu je hati akak...bukan ape kadang2 minah ni nak menan bebudak jantan pon apak dia beli kan je...dah kenapa ko ni helmet...dengan bola pistol bagai ni...baru2 ni apak dia belikan menan bertukang uolllssss...siap gergaji ketuk besi bagai...minah helmet cakap dia nak buat rumah... T_______T  




ok la chow  :p



*moga membesar jadi anak solehah ye sayang...  




*tq pada Jiwa Tani sudi komen2 dan polow akak ye...salam ukhuwah dari akak di WGDG...akak dah pon polow hang balik...tq sekali lagi :)





8 comments:

  1. pandainya izara. kak ko tak pegi pesta durian ke semalam
    aku asek ngintai2 kot ternampak ko bleh pau sebijik 2 kan hahaha

    ReplyDelete
  2. Comel budak kecik tu bertelekung...Takpelah linda layan je lah dia nak solat 10 kali pun ....dia sedang seronok sebenarnya tu .Mudah2an Izara menjadi anak soleha .
    Anak bongsu dah tentu sayangnya lebih sikit kan...Izara nak tukang rumah ke...hihiii.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. takpa tu, pelan pelan belajar solat. esok lusa mesti perfect punya..

    ReplyDelete
  5. Semoga membesar menjadi insan yang solehah.

    ReplyDelete
  6. Comeynya Izara....muka, kulit mmg sebijik mama ni. Sejuklah perut ko Mel nampaknya, ada Helmet anak solehah yg kuat solat. Setiap jam nak solat hihi... Telekung baru ke hape tu? Lain macam punya rajin!

    Anak paling kecik .....gitulah, apa nak semua dapat. Kalau ada kecik lagi sure dengan mak mak sekali pun dapat hihi

    ReplyDelete
  7. Comeynya Izara....muka, kulit mmg sebijik mama ni. Sejuklah perut ko Mel nampaknya, ada Helmet anak solehah yg kuat solat. Setiap jam nak solat hihi... Telekung baru ke hape tu? Lain macam punya rajin!

    Anak paling kecik .....gitulah, apa nak semua dapat. Kalau ada kecik lagi sure dengan mak mak sekali pun dapat hihi

    ReplyDelete
  8. Ini yg dikatakan melentur buluh biar dari rebungnya. Izara melihat apa yg ahli lain dlm keluarga buat. Itu yg dia ikut. Kita ni cermin pada anak-anak sebenarnya Linda. Dia tengok apa yg kita buat. Semoga Izara jadi anak yg solehah. Untuk usia macam Izara masa solat tu Linda ajak sama dan biar dia dengar suara kita baca. Lama-lama dia pick-up. Otak budak cepat tangkap Linda.

    Syabas Izara.. auntie sayang anak macam ini:)

    ReplyDelete