sila klik sini

Thursday, 28 July 2016

LAYAN TEKAK YANG MENGIDAM ~ NYAMPAH !

jumaat        29  julai  2016         24  syawal



Salam di penghulu segala hari... 


Alhamdulillah semalam lepas je azan maghrib maka dah selamat 3 hari akak pose...moga2 Allah swt menerima ibadat pose akak...buka minum ayak kosong dengan sebiji kurma...pastu laju2 solat sebab nak pi bebuka kat luar....hehehe...alhamdulillah rezeki Allah kasi... :)    




 Pinggan akak semalam...order dinner plate pastu share dengan mak enon...ayam minah tu  akak mintak yg original...tapi sedeh skit semalam sebab tak dapek part peha T___T  makan kefci kalau dapat kokak peha ayam baru la feling kan...cam kat dalam iklan tu...hahaha...banyak bunyik pulak tuan tanah kedaung ni...tak geti2 nak bersyukur ke!!! ... balik tu sebelom tido sempat akak kokak peha mak enon amik berkat...hahaha :p 



 Muka budak x pose tapi sama kecoh cam orang pose gak...diorng pulak yg melebih2 dik non...sepatutnye akak la kan dapat layanan istemewa dari apak dia...kahkahkah...sajak perangai ko linda...makin tua makin menjadi...kak long dengan bang ngah selalu berbulu je tengok perangai mak dia...hahaha


 Hari tu mengidam nak makan meetiaw goreng kat warung arwah pak Atan...redah je masuk walau pon pelangan penuh...bejanggut menunggu...gigih dengan tak gigih je...cam nak je akak sound..."hape korang ni hari2 makan sini...cuba sesekali pi makan kat kedai lain pulak"...hahaha...nasib baik mampu cakap dalam hati je...kalau tak kompom esok pagi keluar kat metro muka depan "SURI RUMAH DI BELASAH BERAMAI RAMAI PELANGAN WARUNG KOPI" :'p


Mingu2 sebelom tu mengidam nak makan sup tulang campor tetel...selalu menganga je tengok orang masak...daging tetel buat sup memang ni kire pestime la akak try...sup tulang tu dah kire  biasa...rebus lama2...pastu makan panas2...alamakkkk aiiii sedap dik non tak tau camne nak habak...lembut je daging bersalut lelemak tu... T____T


Pinggan minah kak long...selain sup akak masak sambal udang dengan sayo tauge kasar tumis sebagai lauk iring iringan...lepas makan selain tepuk perut minah tu tepuk dahi gak...menyesal le tu kenkonon nye...time makan tak hengat kan...kunyah lemak tetel sambil air mata kegembiraan berlinangan...hahaha...nasib la ko labu :p  akak makan guna mangkuk kecik tu je...tapi 3 kali tambah...hahaha 



Ni mengidam biase2 je tau...jangan pepandai ucap tahniah pulak lepas ni...bantai kang...hahaha...ok la chow  :p




















12 comments:

  1. wah banyaknya mengidam nya linda...lepas ni apalah lagi yang dia mengidam kan ya..tetel masak sup tu sedap ke linda ,bukan ke pada tetel tu biasanya banyak lemak ....hmmm sedapnya asam pedas tetel orang Melaka kan.

    ReplyDelete
  2. Itulah untungnya org puasa kan Linda. Mengidam apalah rasanya tak banyak sikit mesti akan dapat. Tapi sikit sup x 3 kali memang banyaklah tu hihi... Tak apa niat dlm hati utk berbuka bukan utk naikkan badan. Insya-Allah tak gemuk tak... Tengoklah Linda dgn size kak long lebih kurang aje pun:)

    (Jgn bagitahu Kak Long mahu dia tak makan seminggu nanti haha...)

    ReplyDelete
  3. kfc!!!!!
    kfc!!!
    kfc.....
    dap nyer kak oii :)

    ReplyDelete
  4. Bestnye ngidam makanan yg best2 mcm ni
    Akak pun nk ngidam jugak lah hahahAa
    Sorang lgi ni tk sedo diri hihihi

    ReplyDelete
  5. ingat ngidam asam ...;-)

    ReplyDelete
  6. kat mana kedai pak atan tu
    sup tulang bertetel ni memang sedap
    x pandang kiri kanan woi makan
    tau2 je bertambah lapisan babat hahahaa

    ReplyDelete
  7. wah! kan main lagi ngidam yang sedap2 belaka...orang yang dah lama tak ngidam ni pun dah rasa nak buat2 ngidam pulak... terlioq sup tulang...

    ReplyDelete
  8. Tetel masa sup plus tulang memang enak.
    Tapi awas kalesterol tinggi.

    ReplyDelete
  9. Bestnye.. Mengidam mkn mknn lazat2.. Nasib xmengidam mkn ubat gigi ke, sabun basuh ke.. Kayu ke.. Hihi.. Mak lady mengidam pelik2.. Last skali xde org die gigit juge sikit2.. 😇😇

    ReplyDelete
  10. Hihi...ingat ada tambi perut rupanya cuma tambi dalam usus.
    Hokey! Mak pun meleleh tengok sup tu ko...Tetel mmg sedap buat sup kan Mel....Sedapnya tu sebab lelemak yg melekat tu....pergh!!
    Mmg sedap kuah banjir gitu weyh

    ReplyDelete
  11. Hihi...ingat ada tambi perut rupanya cuma tambi dalam usus.
    Hokey! Mak pun meleleh tengok sup tu ko...Tetel mmg sedap buat sup kan Mel....Sedapnya tu sebab lelemak yg melekat tu....pergh!!
    Mmg sedap kuah banjir gitu weyh

    ReplyDelete