sila klik sini

Tuesday, 26 July 2016

KAWAN KAWAN ANAK BERTANDANG ~ NI KAN RAYA ^_^

rabu          27  julai  2016         22 syawal



Assalamualaikum dan morning kekawan...


Alhamdulillah dapat bersiaran hari ni...sejak 2 hari lepas bleh plak akak kene gastrik...makan x henggat kan hari minggu tu...siap berhashtag   #pegijahanamsamakaudiet   bagai...last2 baru akak kenal ape itu erti penyesalan T___T  semalam kenkonon insaf jadi masak le ikan singgang je sebagai menu tengahari...tetiba...gas abis le pulak T___T  tragis betol la...hahaha...pastu yg paling sedeh sekali akak dah tersalah tengok tarikh jemputan open pintu hadek blogger Fazleyatul Aini mati2 akak ingat hari ahad uollssss... siap dah baju gaun akak gantung tau...tetiba buka fesbuk nampak gambo mee kari hadek bertuah tu post...laju2 tengok balik jemputan...terus temenung 30 saat...sah akak salah tengok tarikh...sori hadek ku...hakak tak sengaja...T___T  ok la bebel2 pulak hakak ko ni...cam le korang heran pon kan...pi la mabukkk linda oiiii...hahaha...buwekkkk  :p     




 Kejadian hari ahad yg lepas...pepagi lagi akak dah kelentang kelentung kat dapo...masak simple2 je...kang nak masak susah2 nampaknye ahad minggu depan le pulak baru siap...kuikuikui


 Watak utama hari tu...lontong,pasta bolognese dan kek coklat moist berkrim keju...alhamdulillah semua sedap selera makan...seronok kan bila tengok tamu makan bertambah2...kembang kencup hati di buatnye...:p


 Tq pada kawan2 kak long yg sudi datang ke teratak akak makcik hari tu ye...:p  ni sume roomate kak long dan kawan bilik yg bertentangan dengan bilik dia...sume baik2 dan manis2...syukur sangat tengok kak long happy je dengan kekawan dia...nampak sangat yg diorang ni rapat dan enjoy sama2...kawan baik2 ye korang ada setahun ni je nak enjoy dan belajar sesama...


 Yang pakai tudung hijau tu dia kabo name nye queen uollssss...hahaha...kemahen name ko ye...bantai kang baru tau...hahaha...bagos2 acik suka je tengok korang gurau2 camtu...nanti bleh keje partime dengan acik ye...kite jadi badut kat besday parti bebudak kecik...kahkahkah


Ni pulak kawan2 bang ngah...mamat tu pon hade gak jemput kawan2 baik dia...bebudak darjah 4-5 sume pon mamat tu geng...hahaha...bebudak ni la yg selalu panggil2 bang ngah petang2 ajak main bola... :)


Jangan memain ye kawan2 bang ngah ni kretip uolllssss...bukan setakat kat pasta je dia parut cheese...abis buah segala bagai pon dia pi letak cheese...hahaha...abis pulak tu dia makan... :p  dah petang2 skit tu famili kak ngah akak pulak datang...dah nak abis raya baru la diorang ni jenjalan rumah hakak kan...nyampah...hahaha...bila sebut dah abis raya ni akak seriau dik non...hari tu baru pose 2 hari dah kibo bendera...sempat ke idok ni??? inshaa Allah sempat punye la...esok dah bleh start balik...kipidap Linda don gibab...!!!!  cayokkkk...cayokkk !!!!

Ok gambo last...kikiki...asyik buh gambo orang je tuan tanah kedaung nak gak inteprem sekali sekala...dapat gaya selfie yg bleh nampak tuan tanah kurus...walau pon kenyataan nyeeeee...hampeh... T____T  ok la chow  :'D










8 comments:

  1. Betullah Mel ko nampak kurus....jari jari tu mak nampak runcing jer.... mmg sahlah tu kurus weyh....

    Mak aiii siap ada cheese parut tuuuu Seram mak! Ini mmg betul standard rumah bangsawan ni tau. Bukan calang calang lagi ni.
    Asyik kawan anak je Mel yg datang ....kawan maknya mana? Tak de ke?

    ReplyDelete
  2. Amboi3...nak kek cekelat tu cis lebeh

    ReplyDelete
  3. Linda banyak makanan tu,mana simple nya...sedap2 pulak akak tengok.Akak hari Ahad tu buat lontong juga sebab ada kawan anak dgn maknya datang ...kira samalah menu kan.Tapi akak xde lah buat kek.
    Yalah Linda nampak kuruslah....menjadilah diet linda selama ni kan.

    ReplyDelete
  4. rajin masak..banyak pulak tu :)

    ReplyDelete
  5. kek coklat bercheese tu ya Allah nampak best!
    weekend ni aida nak memasak plak.
    adik beradik nak bertandang...

    ReplyDelete
  6. sampai hati ko x dtg kak aku dah gojes2 pakai liplap2 atas bawah hahahaha
    xpe bila2 nak dtg roger k
    aku pon x dpt dtg umah ko kak ahad tu. p ngantor anak buah den kat segamat
    so minggu ni minggu sedeh la anak buah dah jauh hahaha

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaaa. wawa pergi open house rasa nak makan semua, tapi bila dah makan 2 menu dah full..hihi

    ReplyDelete