sila klik sini

Tuesday, 12 July 2016

DRAMA SEBABAK ~ MOHON KEMAAFAN DI PAGI LEBARAN ~ GITUUUUU

rabu           13  julai  2016            8  syawal



Assalamulaikum dan morning fren.... ^_^



Alhamdulillah masih mampu bersiaran pagi ni...syukur dengan nikmat tubuh yg sihat,hati yg tenang dan perut yg berisi...jom le sambung kisah raya akak taun ni...sape gelak siap!!...hahaha...eh! tuan tanah kedaung gelak takpe  :p    



 Pepagi raya tu kat kampong mendung je...ujan gerimis membasahi bumi...tu ujan yg kelihatan dek mata...ujan dalam hati Allah je yg tahu...gagah kan diri pi semayang raya kat surau kecik tak jauh dari rumah MIL...si helmet dah beso ni senang sikit bleh hangkut sekali... Lepas sampai rumah tu sume lek2 kejap...pastu tiba la masa untuk sesi bermaaf maafan anak beranak...haduhyaiiii...part cengini akak memang kalah...dah la hari tu hati memang dah sedih teramat...tambah lagi situasi mohon ampun camni...terus bertukar jadi Wan Maimunah... T___T

 Moment paling comel taun ni...tq cik boss sebab sempat snap kan gambo ni...alahai anak ibu ni...awat la homey2 sangat...rase nak picit2 ke pipi dia...kemain tau mintak sori sambil mata bertentang mata lagi kau...hahaha


Dia bukan setakat cium je tangan akak tu...siap dah cam menyonyot dah kemahen panjang moncong...kuikuikui...teringat puting kopek ke mak enon woiii...hahaha...sayangan sangat ...nyawa akak ni jangan tak tau... 

Ape barang cium tangan...kahkahkah...time kekecik ni la bole cium puas2...esok2 dah beso sikit jangan harap la nak dapat kiss camni lagikan...


 Gaya kak long mohon maaf dari apak dia...memain menongeng lagi ko ye...siap ucapan panjang berjela2...berjanji bagai...sampai akak naik konfius...ni anak aku ke wakil rakyat ni ???? ....kahkahkah

 Mamat poyo ni lagi dasyat...sempat dia jadi tok kadi duk nikah kan apak dia...kong asam sangat ni...buat lawak tak kelaka pulak pepagi raya tu...kemain cik boss senyum lebar...terus laju2 akak tenun cik boss sambil kecik kan mata...sambil dalam hati cakap 
"IN YOUR DREAMS"...yg peliknye tu cik boss cam bole dengo pulak...laju2 dia buat muka sedih balik...kahkahkah

 2 lelaki dalam hidup akak...keturunan Masigek @ Gemerang...bugis Johor uolllsss...tapi hakak pon keturunan bugis gak...tapi bugis yg mai dari Perak...kikiki...nasib baik 2 ketul je kalau ada 3-4 ketul tambah pening kepala nak melayan...

 Minah ni kalau dengan apak dia siap ucapan berjela2...time turn akak terus kelu segala lidah sume...satu butir pon tak dapek nak cakap...bole dia hentam meraung2 je depan akak...eh! minah ni dah kenapa...hahaha...banyak buat salah kan tu mesti rase menyesal tak hengat la tu...tapi walau pon kak long tak luah ibu masih bole paham ape yg kak long cuba sampaikan...kak long anak yg sentiasa menduduki carta teratas dalam hati ibu  :') 

 Nasib baik time mintak maaf dengan akak mamat ni serius sikit...kalau tak asyik la nak main2 je...memacam dia cakap tapi hape pon akak tak paham...hahaha...akak ye kan je la...yg penting memang sume pon akak dah maafkan dari sebelom2 ni lagi...

 Satu satunye anak jantan yg akak ada...dia la madu dia la racun...moga jadi anak soleh...pembela nasib ibu dan saudara perempuan yg lain kelak...alhamdulillah...abang ngah seorang anak yg lembut sangat hatinye...selalu suka hiburkan akak...ibu sayang bang ngah sangat2...ok kat bawah ni gambo last...tapi nak warning awal2...sape gelak malam kang akak akan bergantangan dalam tido korang...wakakakak










Selain gambo yg sweet2 cik boss sempat gak amik gambo kiteorang dengan muka sememeh cengini hokey...mesti mamat tu snap sambil gelak guling2 dalam hati kan...nyampah !!! ...hahaha...kate Wan Maimunah kan...hahaha


Ok la sampai sini je...panjang umur jumpe lagi esok...chow :p














12 comments:

  1. setahun sekali mintak mahap memang sedih la gayanya
    sama je la kitorang kat rumah hahaha

    ReplyDelete
  2. drama dah pagi2 ya, selamat hari raya sis

    ReplyDelete
  3. Selamat Hari Raya, maaf zahir batin Mel.... Manalah tau ko kecik hati. Yelah makkan selalu menyakat ko. Harapnya ko tak ambik hati ek....
    Ohhh ko tema hitam ek tahun ni....
    Mak tak pernah gi solat Raya ko....entah sawan apa yg menghinggap tah hihi....sampai tua tak pernah gi solat Raya ....Mana gambo satu family?

    Anak anak mak semuanya brutal Mel....setitik air mata pun tak keluar...ceh!

    ReplyDelete
  4. Sebenarnya salam mohon maaf di hari raya ada satu rasa lahir secara tersendiri di dalam diri kita ni Linda. Bukan sedih tak suka tapi sayu itulah yg buat mengalir airmata. Apa lagi anak dara macam Kak Long tu lagilah. Lainlah Izara masih tak faham tapi kita yg pasti akan ada rasa sentuhan istimewa kan..

    Apa pun selamat hari raya dari kakak dan maaf zahir batin atas apa juga silap kakak pada Linda.

    ReplyDelete
  5. tak sempat ambik gambar masa adli salam minta maaf

    ReplyDelete
  6. Sedihnyaaa la hai.. minta maaf anak beranak..")

    ReplyDelete
  7. Memang comel sangat2 budak tecik Izara tu mohon maaf...suka akak tengok ,dgn gayanya tu linda.
    Kiranya drama airmata pagi raya lah ya linda....anak2 akak spt anak hainom gak brutal...boleh gelak2 lagi kecuali yg sulong betul2 serius.Tapi kan rasa kelakar pulak bila anak2 lepas bermaaf2an boleh pulak akak lupa minta maaf pada abang....last2 mohon maaf kemudian....hihiii.

    ReplyDelete
  8. Memang comel sangat2 budak tecik Izara tu mohon maaf...suka akak tengok ,dgn gayanya tu linda.
    Kiranya drama airmata pagi raya lah ya linda....anak2 akak spt anak hainom gak brutal...boleh gelak2 lagi kecuali yg sulong betul2 serius.Tapi kan rasa kelakar pulak bila anak2 lepas bermaaf2an boleh pulak akak lupa minta maaf pada abang....last2 mohon maaf kemudian....hihiii.

    ReplyDelete
  9. ekekeke.. gelak dulu kak..
    En. Hb kite kalah time salam mak dio dan mak mertua eh.. confirm nak bergenang airmato, bilo laie nak ghaso tgk dio nak nangis kan.. kihkihkih..

    ReplyDelete
  10. he..hee.. comolot ye..
    akak dgn yg si kecik pun mcm tu gak.. entah lah sebab kecik kot..

    ReplyDelete
  11. olololo comeiii nya dia si tudung polkadot tu, mmg tiap kali tgk gambar2 kat wgdg ni mesti tercari2 si kenit penyeri blog tu.. hehe, kita anak-anak kecik-kecik lg kot, lucu-lucu aje la aksi salam2 rayanya. selamat hari raya Aidilfitri maaf zahir batin.

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete