sila klik sini

Sunday, 12 June 2016

PENGALAMAN PERTAMA AMBIL DAN HANTAR ANAK KE ASRAMA

isnin            13  jun  2016      8 ramadhan  



Assalamulaikum dan selamat pagi kamurang...







 Ni gambo semalam...dalam pukul 6.30 petang...kete ibu bapak bersusun2 ye nak masuk dan nak keluar...sume dalam satu tujuan...menganto anak2 untuk menuntut ilmu...gituuuu... :p  sementara cik boss bawak kete sempat gak la akak snap sekeping...pastu henpon simpan terus tak keluor dah...hazap dik non kak long time balik  bawak barang cam orang nak pindah rumah gayanya...segala kipas,tiko,kain baju,  barang2 makanan lain termasuk la maggi cup pastu makanan untuk berbuka lagi...dah akak pulak kene mendaki tingkat 4 menolong dia...mengigil2 lutut di buatnye...hazabedah sangat ni...hahaha...nasib satu trip dah selesai kalau tak...ada gamak nye bebudak matrik jumpe sorang makcik pengsan kat tangga...kahkahkah...orang jantan tak bole naik...huntung la apak dia...nyampah :p
semalam atas pemintaan kak long akak masak kan sambal udang,ikan parang goreng,tempe dan buah buahan skit...nasi akak bekal kan lelebih nanti bleh dia kongsi2 makan dengan kekawan sebilik dia...




 Ni pulak gambo petang jumaat yg lepas...akak dengan bang ngah dan mak enon pi mengambik kak long...cik boss ada tugasan kat Putrajaya jadi akak le yg menjadi ketua pilot untuk penerbangan hari tu...kikiki...akak selamat time ni sebab kak long tak suh naik atas...just tunggu je dia kat bawah...alhamdulillah syukur seribu syukur...hahahaha


 Mak enon terpekik terlolong nampak kak long dia gundu gandah turun dengan segala beg baju kotor bagai...tu baru 5 hari tak jumpe dah macam hape je minah ni...hari2 pon tanye bila kak long dia nak balik...tak payah nak over sangat ye minah helmet...kat Londang je kak long awak tu bukan nye London...so bebawak le besabo.... ;p


 Cetengok ketua pilot ni...relek jewwww...takde nye nak poyo2 cam si minah helmet tu...wakakakak...duk lek2 je kat wakaf bleh la cakap besokan...ce kalau kene naik tingkat 4 tu...begoyang2 kepala lutut...petang ni akak kene pi sana lagi...bole pulak minah kak long lupe bawak fail...kecik beso kecik beso akak menegoknye...hai la anak camna la benda2 penting camni bole terlupe...sambal udang ko tak lupe pulak siap check 46 kali sebab takut tertinggal...tapi alhamdulillah gak la sebab petang ni dapat akak bekal kan dia lauk pauk utk berbuka sekali...sian kak long lepas ni dah takde peluang nak berbuka dan bersahur dengan kiteorang...nak dekat raya sok baru bole rasenye...kalau dapat outing pon masa dari 7 pagi  hingga 7 malam je yg di benarkan...petang ni kang kalau takde aral dalam pukul 5 cik boss amik akak kat rumah pi sama2 menganto fail kak long...padahal akak bole je anto sendiri tapi dah apaknye bermurah hati nak jadi pilot...so sukahati le...bleh gak akak membuta kejap dalam tu...kahkahkahkah



Ok la sampai sini je panjang umur kite jumpe lagi esok...chow    :p






14 comments:

  1. Linda takde lif ke ..sampai bergoyang lutut naik tu.
    Untung dapat belajar dekat kan,bila2 boleh datang dan dapat balik selalu.Anak2 akak kami hantar hari daftar je ,lepas tu payah beno kami nk melawat mereka...
    Sedap tu sambal udang ,makan pulak dengan kawan2 tentu lebih selera kak long.
    Yalah linda si Izara tu dah biasa kak long ada kat rumah tentunya dia rindu sangat walaupun baru berpisah sekejap.

    ReplyDelete
  2. Linda takde lif ke ..sampai bergoyang lutut naik tu.
    Untung dapat belajar dekat kan,bila2 boleh datang dan dapat balik selalu.Anak2 akak kami hantar hari daftar je ,lepas tu payah beno kami nk melawat mereka...
    Sedap tu sambal udang ,makan pulak dengan kawan2 tentu lebih selera kak long.
    Yalah linda si Izara tu dah biasa kak long ada kat rumah tentunya dia rindu sangat walaupun baru berpisah sekejap.

    ReplyDelete
  3. londang ye..hehe..tmpt sy blaja gak dulu..hehe

    ReplyDelete
  4. Biasa kalau asrama dekat dgn rumah memang macam itu Linda. Kalau tertinggal senang nak hantar. Cuba jauh terpaksa hantar guna courier. Tunggulah sehari-dua baru tiba. Memang sedih kalau dah biasa anak ada depan mata tetiba berjauhan. Kakak ni kadang sampai mood makan pun melayang Linda.

    ReplyDelete
  5. fewiittt...tumpang lalu...hahaha..good luck to ana!!!

    ReplyDelete
  6. hoh kat matrik london ke. dekat dengan rumah den. blajo rajin2 ye kaklong

    ReplyDelete
  7. Untunglah dapat asrama dekat umah.. hujung minggu boleh bawak outing, makan2...

    Bunda dah lalui semua tu, Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  8. Nasib baik dekat aje. Kalaulah jauh, nasiblah Kak Long tertinggal fail ke apa. Kalau emaknya rindu, kemungkinan besarlah berterbangan juga pi hantar fail. Kalau tak, tunggu next visitlah Kak Long ^_^

    Padanlah bila tengok Mak Enon saya rasa dekat di hati aje tempat ni tau. Saya banyak kali sampai dah sebab anak saudara pernah belajar di sini. Banyak kali juga saya sampai dan banyak kali juga saya sesat jalan tau. Maklumlah masa tu takda GPS, waze bagai. F1 driver kita pun masa tu tak kenal lagi ~_^

    ReplyDelete
  9. gigih la mak2 manghantar mengambik anak kat asrma.huhuu
    good luck k.long

    ReplyDelete
  10. Sementara tengah ada tenaga mampuler naik ke atas, bila tak larat, tengok an jelah dari bawah.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. cantik dan muda belia sangat ni siswazah ingat kawan derang la ni bukamya mokcik aih..patut tak mo tolong hehe.. mak enon excited jumpa kakaknya tu hehe.. amboi kak long check sampai 46 kali, kalau aunty pun takut terlupa makanan sedap tu :)

    ReplyDelete
  12. Londang eh dah lebih kurang London dah tu bunyinya..hihi pahammmm sgt nak panjat ke tgk 4 ptg2 posa tu kan, tunggu bawah sudah :)

    ReplyDelete
  13. Seronoklah hang Mel.... walaupun Kak Long duk hostel tapi tempatnya dekat ngan rumah. Tak sempat nak merindu dah jumpa balik haha...Minggu ni sure Kak Lomg balik ek...

    Betul tu Mel, bulan bulan pose ni kalau kena mendaki tingkat 4 mau pengsan kat tengah tangga haha....Amboi mentang mentang le tak payah nak naik tangga, selpie maut nampak haha

    ReplyDelete