sila klik sini

Monday, 20 June 2016

MENCARI MOOD RAYA YANG HILANG ~ :(

selasa         21  jun  2016   16 ramadhan



Assalamualaikum dan salam hormat...




                                                     images google

Akak pon tak tau la kenapa taun ni akak cam tak berapa beria sangat nak sambut raya...kadang2 akak berharap kalau pose di panjangkan sebulan lagi...betol dik non tak tipu...akak cam tenang le pulak sepanjang puasa taun ni tau...nape ntah...risau kalau cepat sangat bulan terindah ni berakhir...persedian memang satu hape pon takde ye...kain baju tu ada la sikit2 akak beli sebelom pose hari tu...tapi banyak je yg blom beli lagi...hiasan rumah taun ni memang satu pon akak tak beli...memang dah niat nak pakai je ape yg ada...kalau korang perasan time camni bulan pose taun lepas macam2 yg akak dah buat...gubah bunga la...lap2 habuk la...susun2 sofa la...buat sekut raya la...taun ni hape pon hakak tak sentuh lagi...nasib baik ahad hari tu cik boss upah orang bersihkan halaman dan cuci siap2 lantai koridor...part tu dah senang hati sikit...nanti akak just sapu2 je sesikit kat luar tu...pada yg ada mood raya lelebih tu pos le kat akak sikit...sikit pon jadi la...risau gak kalau di pikir2 kan...anak2 dah siap kan list biskut raya feberet memasing ...si helmet pon hari2 duk zikir kat akak cakap pasal sekut sarang semut...masalahnye bahan satu hapa pon akak tak beli lagi ni...yg ada butter dengan telo je tu...takan nak buat sekut telo je pulak kan...hahahaha...eh! terketawa pulak  :p


ok la sampai sini je esok2 kalau panjang umur jumpe lagi ye....chow  








10 comments:

  1. alah kak bukan akk jek kita pon sama..x prepare pape pun..ni baru stat menjahit baju smlm..pose tinggl brape hari jek lagi baru nk mejahit..mood x dtg2..

    ReplyDelete
  2. betul lah linda akak pun sama ,macam takde mood je nak sambut raya .Takde persiapan apa2 pun dibandingkan tahun lepas dah sibuk macam2 dibuat walaupun masa tu akak tak sehat.Sekarang ni dah sehat mood pulak ke laut dalam...huhhuu












    ReplyDelete
  3. Sebenarnya Linda semakin usia kita bertambah mood untuk beraya semakin berkurang. Itu pada pendapat kakaklah. Lagi pula macam Linda tahun ini Kak Long dah duduk tak campur. Kalau Kak Long ada kan sama-sama bincang nak itu ini. Tunggulah nanti kalau Kak Long balik semua ada dlm rumah mood raya mesti ada. Walau tak raya pun kalau semua anak-anak, suami saudara-mara ada mesti mood itu akan dtg.

    ReplyDelete
  4. pendapt kak zakie tu betul,nmpk pd abah & mak sy..
    yg dikejarkan buat ibadah dibulan ramadhan, raya depa tak heran pun.semakin usia, mood raya semakin berkurang..

    ReplyDelete
  5. Saya ada mood tapi tak da penyokong pulak hehe.. jadi tak srmangatla.. betul tu buat laman umah nanti terbawa-bawa ke dalam umah ni..nak cantik atau bersih..minggu depan tu mood datang :)

    ReplyDelete
  6. Nape dah ko mak.... Mmg ada kalanya mood kita ke laut Mel. Biasalah tu. Kotnya ada tambi dlm perut tak hihi...Mak pun tak delah beriya sangat tp mungkin lebih excited sebab ada sofa baru kot haha....

    Mula mula nak cat dinding tp mcm tak jadi je... nak mencari Indon tukang cat lagi, so baik tak payahlah, bercapuk pun bercapuklah ...
    Kalau rajin nanti nak test biskut semut jugaklah Mel.

    ReplyDelete
  7. Nape dah ko mak.... Mmg ada kalanya mood kita ke laut Mel. Biasalah tu. Kotnya ada tambi dlm perut tak hihi...Mak pun tak delah beriya sangat tp mungkin lebih excited sebab ada sofa baru kot haha....

    Mula mula nak cat dinding tp mcm tak jadi je... nak mencari Indon tukang cat lagi, so baik tak payahlah, bercapuk pun bercapuklah ...
    Kalau rajin nanti nak test biskut semut jugaklah Mel.

    ReplyDelete
  8. pelan-pelan datang la mood tu harapnya, saya kt rumah ni anak-anak dok suka dengar lagu raya dahh, terjangkit juga lah ke maknya ada la rasa nak kemas apa yang patut :)

    ReplyDelete
  9. tahun ni memang tak semangat nak raya...entahlah, mood sy pun kelaut..baju anak suami tak beli lagi.. takut nti hujung2 kelam kabut plak..sabar jelah...
    salam perkenalan, salam Nuzul Quran :)

    ReplyDelete