sila klik sini

Thursday, 16 June 2016

BUFFET RAMADHAN MURAH DI SPICES CAFE BEST WESTERN HOTEL AIR KEROH MELAKA

jumaat        17  jun  2016        12 ramadhan




Assalamualaikum dan salam sejahtera...



Jom la akak kongsi tempat berbuka pose dengan harga yg sangat2 berpatutan...dapat tahu pasal ni pon sebab ada kawan lama akak dok anta kat whatsap...dia yg duk urus tempat tu...memula cam tak caya gak...eh! betol ke ni harga yg di kenakan...gosok mata dua tiga kali gak la...last2 baru la percaya tu pon lepas mata dah merah2 kene sental...hahahaha      






Ni pemandangan dari belakang cafe...sebenarnya cafe ni berada di luar bangunan hotel...jadi tempat ni memang tadak aircon bagai ye...yg ada kipas je...tapi takpe la yg penting makanan dia sume berasa...berbaloi2 katenyeeee...selain hidangan buffet berupa nasi dan lauk pauk kampong kat sini ada gak di sediakan banyak stalls makanan2 lain...


 Ni stalls cam rojak...ada pucuk ubi,kangkung,sengkuang,tahu,tempe dan berbagai bahan lain lagi...layan pulak dengan kuah kacang...yg ni akak terkam dulu...kikiki...nampak nau dah tua kan selera cam nenek2 sangat ni...hahaha T___T

 Stalls rojak buah pulak kat sebelah je...macam2 jenis buah yg dah siap di potong kiub menjadi pilihan...nanti just curah je sos rojak dengan kacang tumbuk...dap2 sangat ni...

 Stalls bubur dan sayo2 pelbagai pilihan...ada sambal jugak untuk di makan dengan bubur nasi...

 Kuih muih yg pelbagai jenis dan sume bole tahan sedap dan berasa...bole kate sume akak rase gak la semalam...

 Kuih lagi...pulut panggang dia si Izara kemain suka lagi...sedap tak berapa pedas inti serunding dia...

 Kerabu dengan pelbagai variasi...comey je telo masin dia kan duk dalam cawan kecit2 camtu...

 Ulam ulaman,sambal belacan dan segala jenis ikan masin...selain stalls ni sume kat belakang ada lagi 4 stalls kalau tak silap akak...sori tak sempat nak snap2 gambo...antara hidangan nya ayam golek,mee goreng mamak dan mee tiow,roti jonh dan satu lagi stalls tu akak tak perasan la duk hidang apa...

 Hidangan pertama yg memenuhi meja...bubur pulut hitam tu tersangat la sedap...kalau la tak di pikirkan perut yg semakin membeso nak jugak akak tibai lagi semangkuk...

 Pinggan pertama akak semalam...tempe tu utk mak enon pasal tu akak tak kene kan kuah...sedap lahaiiii...terkenang2...abis la susut pahala pose hakak T___T
 Pinggan kedua...daging lemak cili padi,hati ayam masak kicap dan nangka masak berempah kalau tak silap akak...gitu2 la kot...hahaha...selain ni ada gak lauk ikan talapia berlada dan sayo2...lepas sebat ni baru akak pi semayang maghrib...surau ada di sedia kan di tinggal 3...dangan riso sebab situ ada lif...kikiki...tapi kalau bole korang bawak la telekung sendiri ye...sebab semalam akak tengok telekong wakaf ada satu je...dah berebut2 nak guna...nasib baik ada bawak sendirian berhad punye... :p

 Muka tuan tanah kedaung yg dah tak sabar2 nak ngap...time ni tengah mengira detik je ni...hahaha...dah tua2 pon perangai tak semengah :p lepas solat akak sambung makan mee goreng mamak dan kuih muih lagi...pastu layan setengah cawan teh tarik pulak...aduhhhh...jahanam terus diet hakak tau...berut keras sampai sahur tadi T___T

 Untuk keterangan lanjut sila baca sini jelah ye...tak payah nak gosok2 mata...memang tu la harga yg di kena kan...murah gile...mana nak dapat harga camtu lagi sekarang ni...kalau teringin tu cecepat pi booking sebab tempat amat terhad...

Terpaling best semalam sebalom balik sempat akak pow cik boss sikit makeup...kuikuikui...memula tujuan nak beli celak je sekali tercapai yg lain2 jugak...hehehe...rejeki le kan bukan nye hakak beli makeup tiap2 bulan pon...last beli gincu taun lepas ye tu pon tak abis2 lagi tu...kikiki....ok la sampai sini je panjang umur jumpe kite jumpe lagi...chow :p




***Aaminn...tq mak manja mintak2 berkat doa hang tu di hari baik bulan baik lagi mulia ni...kite ni takde la taat mana pon...buat mana yg termampu je...sapa la yg tak sayang emak kan... :')







11 comments:

  1. alorrrr..kak..klu dekat nak jugak pegi...kita carik2 kat joho ni smuanya mahallllll giler...nyampah la

    ReplyDelete
  2. Yalah mana nak dapat buffet murah skg seperti ni kan.Juadah2 kampung tu yang menyelerakan...mesti balik rumah seret perut kan linda...hihiii.
    Hari taya ni guna makeup baru lah ya linda.:-)

    ReplyDelete
  3. salam singgah Linda
    nampak menu yg mengancam sangat selera kampong bandar semua ada tu
    tergoda akak tengoklah

    ReplyDelete
  4. Murahnya..banyak menunya.memang kene ler dgn selera ky yg kilauan emas ne..ehehe

    ReplyDelete
  5. almost 3 years dah kitarang sefamily tak pegi any buffet ramadan.
    first kalau dulu2 tu hubby was soo busy dgn office.
    second some places kat shah alam ni too expensive.. esp hotels.
    third. now, my family ada yang dah sakit2.. susah nak gerak2 banyak sangat.. soo kat rumah je lah you..

    ReplyDelete
  6. Meriah sungguh hidangan semua tu, kalo SB laa diet letak tepi japp..hihii..

    ReplyDelete
  7. alaa ayer keroh malas nak p jauh huhu

    ReplyDelete
  8. Sempat lagi tu beli make up, mesti la kan, sy baru beli maybeline celak mata, tak nangis pun dah terjatuh hitam bawah mata macam panda la pulak...opsss sori komen lain pula sedap tu hidangan buffetsnya.. cik enon tu makan tempe je ? Aunty join skali hehe..

    ReplyDelete
  9. Esok sambung...mak dah nak bobok

    ReplyDelete
  10. Esok sambung...mak dah nak bobok

    ReplyDelete
  11. hihi.. bulan2 posa ni, saya pun lebih kepada selera desa nenek-nenek, tak terbuka hati lagi padahal anak asyiklah dok ajak berbuka pizza

    ReplyDelete