sila klik sini

Friday, 24 June 2016

BAZAR RAYA KLEBANG MELAKA

jumaat        24  jun  2016       19 ramadhan




Assalamualaikum sume...




 Semalam 18 ramadhan akak tak berbuka kat rumah...kiteorang memenuhi jemputan iftar kat hotel Seri Malaysia...makan free kan laju jelah hakak hanguk kepala time cik boss tanye...kikiki...senyap je mak enon makan semalam...lapo agaknye...tapi minah ni sekarang memang kuat makan pon...huhuhu

 Izara dapat kawan baru...kemahen homel2 sangat ni...siap cekak rambut bagai...geram akak tengok...bijak sangat si kecik ni...nama dia hape...telupe le pulak...tapi kalau tak silap nama mak dia Zura...hahaha...pon bole la ek  :p
 Lepas buka dan solat maghrib cik boss memenuhi keinginan abang ngah nak pi terjah bazar kat Klebang...jarang2 hoi kiteorang ni pi bazar...tu pon jalan tak sampai sekerat akak dah ajak pusing balik...kiri kanan depan belakang sume orang je...dengan asap rokoknye lagi...paling kesian baby2 yg dalam stroller... T___T  Kemahen mamat ni menyoping semalam...memacam beli penuh tangan kiri hangkut plastik...

Hakak gak melepas semalam...nampak beno mood raya blom nak mai dik non oiiii...sume tengok pon tak bekenan...lagi pon akak memang takde rancang pon nak beli ape2...last2 akak beli gak barang skit berupa...sebatang sudip,sikat dan gunting...satu barang rm1.50 saje...jangan tidak katenye...bang ngah gelak je bila akak tunjuk sudip yg akak beli...

"ko jangan memain ye bang ngah ni sudip raya hokeyyyy !!! "   :p :p :p

Sampai rumah salin baju jap terus layan minah ni nak main bunga api...si helmet main bunga api sambil nyanyi lagu raya dik non...hahaha...yg akak paham 'senamat hari raya' jew...yg lain2 harem akak tak faham ape yg minah ni naynyi...dia main taram je asal ada rentak kire betol la tu...hahaha



Ok la sampai sini je...panjang umur kite sembang2 lagi kat sini yek....chow  



*Oh my Allah tak sampai 10 hari je lagi hakak nak kene kemas rumah segala bagai ni...cam nak pecah kepala hotak pikir sempat ke tidak...matilanakkkkk    T___________T  










12 comments:

  1. Hah!!..adehh 10 hari je lagi,Mal..alamak!sempat ke sempat buat tempahan besikut kengkawan.alahaii.. beraya ngan sudip baru la ni, Mal..

    ReplyDelete
  2. ayu lalu je kak.. Xpernah singgah lagi bazar klebang..Tp tgk khemah dia bukan main meriah lagi...

    ReplyDelete
  3. Hahahaha in sya Allah sempat kak. Reen pun masih tak buat persiapan. Cepat masa berlalu.. Rasa macam baru seminggu berpuasa..

    ReplyDelete
  4. Bunda tak buat banyak pun persiapan, ye lah anak2 dah dewasa... cuma nak kemas2 rumah, n pasang balik langsir yang dah dicuci... biskut pun tak buat, tunjuk2 jer, banyak anak2 yang belikan dengan kawan2 diorang...

    Sedapnyer tengok sikecil tu makan...

    ReplyDelete
  5. Betul dah dekatkam belum siap apa pun bulan ramadan belum diisi betul, persiapan pun sama, sekurangmya salah satu kan..comel Izara, dapat kawan pun comel. Sudip baru dah permulaam tu :)

    ReplyDelete
  6. mana gambo senduk raya tu..buh la sini hehehe

    ReplyDelete
  7. sikat dengan gunting tu untuk raya juga ke linda?....
    Akak pun tak berkemas sangat pun linda.Lagipun tahun ini budak2 cuti tak lama ,jadinya mood nak beraya pun slow.Bila dia orang dah pegi belajar nanti tinggal akak kontang kanting
    ber2 je dengan Iqa nanti ...mana lah nak beraya lagi.
    Seronoknya si Izara main bunga api ya ...nyanyi apa pun tak kisah kan yang penting dia luahkan kegembiraan dia tu.

    ReplyDelete
  8. aku p bazar weekend hari tu. kol 12 tgh malam aku sampai masih berpusu2 umat kat situ.

    ReplyDelete
  9. Saya lum jejak kaki kat bazar lg... Klu pergi cari apa2 pun suami. 4 thn duk sini lum pernah g bazar sini. Pernah terjah putrajaya je sekali.

    ReplyDelete
  10. Camne dapat invitation hotel tu Mel...Membership ek.....
    Tak sabo nak tunggu hujung minggu ni nak gak cuci mata last minit hihi...
    Manalah tahu ada yg berkenan...Harap harap tak delah hendaknya hihi

    Sudip pun sudiplah janji dapat beli hihih

    ReplyDelete
  11. Bestnya dapat sudip raya.. hahahahahaha kelakor la akak ni... lama tak terjah kawan2 blog.. terkekek2 saya gelak..

    ReplyDelete