sila klik sini

Monday, 9 May 2016

XTVT HARI IBU ~_^

isnin            9  mei  2016



Assalamualaikum sayangans......


Wah ! wah ! wah ! kemain akak tengok kat fesbuk kekawan menyambut hari ibu...ada yg dapat kek beso...pulut kuning...bunga2 cinta...tu belom tengok yg dapat barang kemas intan berlian...dasyat seh diorang ni...hakak hanya mampo tumpang happy dan ailio je uolllsss....hahaha...meh ! hakak nak share ape pulak yg akak dapat....




 Hakak dapat sepinggan beso spegeti bersama segunung taburan keju yg berserdak emas 24karat hokeyyyyy...ko jangan memain keju jenis ni susah ye nak dapat kat sini...kat Argentina sana nun je ada jual...keju emas akak ni di terbangkan khas oleh angin sepoi2 bahasa...kahkahkah...selambak keju diorng bubuh...tapi akak syak keju ni tertumpah la...sebab tak penah lagi dapat keju camni punye banyak kalau makan2 kat sini sebelom ni... T____T



 Ni minah kak long punye...sedap le pulak spegeti ni...tak penah order yg jenis camni...sekali bila rasa sedap bole tahan...ada rasa cam daun selasih dan pedas2...kene betol dengan tekak akak...lain kali kalau mai lagi nak order camni pulak... ;p


Tu xtvt masa kat luar...bila dah malam sikit time kat rumah...buat xtvt lain pulak...kikiki... berbbq dalam rumah je...panggang kambing,ayam dengan hotdog keju...

Anak2 kalau bab masak2 sendiri ni suke kemahen...nak2 si mak enon...dia paling eksaited...hotdog tu banyak dia makan...pukul 8 malam dia dah tebongkang tido sebab kekenyangan...alhamdulillah...hahaha...selamat akak :p  

Ni hadiah dari bang ngan...kebetulan mamat tu pi pesta buku hari sabtu...dia nak belikan akak novel tak berani sebab takut akak tak berkenan...tu yg dia belikan akak komik...dia tahu dulu masa mak dia muda2 suka nau baca kartun2 camni...tapi bila dah tua sikit2 ni (acececehhhhh...) jarang sangat la akak nak membeli...tq bang ngah ibu suka dengan hadiah ni...padahal ko beli ni pakai duit saku yg ibu bagi kan...kan...kan...hahaha  :p :p :p


Ni pulak dari kak long...pandai sungguh la permainan anak2 akak ni tau...hebat2 semuanya...sekarang ni akak tengah kurangkan pengambilan gula...minum air kosong 24 jam...benda2 manis kalau bole langsung tak sentuh...kalau teringin sangat akak cuit2 camtu je...tetiba masing2 bagi coklat le pulak sebagai hadiah... T____T ...dah tentu2 le diorang 3 beradik yg kenduri lepas tu...hebat sangat la diorang ni... nyampah... -___-
Ok la sampai sini je...lain kali panjang umur kite jumpe lagi ek...ta...ta







7 comments:

  1. kak add fb aku !
    Fazleyatul Aini

    tak kira la cara apa pon celebrate hari ibu tu, yang penting happy kan !

    ReplyDelete
  2. hakak dah add tu...pasni bleh gosip2...hahaha

    ReplyDelete
  3. Hmm... cheese tertumpah tu rezeki utk yg orderlah Linda
    Tapi tengok pinggan kak Long tu menggoda juga:)
    Yg pasti anak-anak tahu menilai kasih ibunya tu sudah buat hari cair kan.

    ReplyDelete
  4. Bertuahnya mama sepanjang hari dilayan oleh anak-anak, bab grill dalam umah tu macam nak tiru bagi anak-anak belajar masak stakat tengok dah masak ke belum best jugak. Meriah hari ibu sis ni, betul hat kak long hingga menjilat jari :)

    ReplyDelete
  5. Wahhhh diet nampak!! Dah kurus pun nak diet ke?
    Selamat Hari Ibu Mel.... untunglah ye kenyang makan spagheti dengan cheese 24 karat.... haha... Mak seketul hadiah pun tak dapat weyh....Tapi tak perlah mak redho, mak claim kendian, tunggu depa dah kerja nanti. Tunggulah omak ko mengganas haha......

    ReplyDelete
  6. Wah, sejak bila berdiet minum plain water 24 jam sehari ni? Hebatlah. Saya ni sejak dah terBP tinggi, bukan main pandai minum air plain water sebanyak yang boleh tapi teh tarik tetap juga ngadap tetiap pagi ^_^

    Jelly popping candy Dairy Milk tu sedaplah! Rugi tak cuit-cuit sikit masuk mulut tau! Meletup-letup dalam mulut gitu...

    Hari Ibu saya dapat kad aje dari anak-anak. Yang kecil tu minta tolong si abang buat kad lepas tu main tulis abc sampai habis jerk konon-konon nota untuk Mommynyalah tu. Satu apa pun saya tak faham tau!

    ReplyDelete
  7. hehe..komik tu abg ngah nak tmpg sekaki tu..tau sgt taktik..hehe :p

    ReplyDelete