sila klik sini

Thursday, 19 May 2016

RESEPI BISKUT SWISS TART

jumaat        20  mei  2016






 Salam hari jumaat ya sahabat....




Kejap je dah jumaat balik ek...masa sekarang cepat nau berlalu...ok hari ni akak nak share resepi biskut raya yg kawan akak anto kat group whatsap malam tadi...nampak cam sedap je...jadi moh le akak kongsi kat sini pulak...kikiki...nampak nau tuan tanah kedaung dah takde modal nak buat entry...pastu dah tak sabo nak raya pon ye gak... :p










Sori bebeno sebab akak memang tak tau resepi asalnye dari sape...jadi pada pemilik resepi dan gambo ni akak mohon kongsikan di sini...halal ye...nanti kalau ada orang lain buat kome yg dapat pahala sebab dah kongsi resepi ni...gituuuu...nampak sedap pastu cam cantik gak kan...bahan2 nye pon cam simple je tu...bleh buat untuk raya nanti...


Ok la sampai sini je...panjang umur kite jumpe lagi...ta...ta



*mati itu pasti...hidup...inshaa Allah   :)

11 comments:

  1. oo thanks ya, nampak sedap pulak

    ReplyDelete
  2. aida da beli few brg ni kak.
    mau buat satu kuih raya paling sempoi.
    weekend ni punyer projek in shaa Allah.
    mr.asben da kata ari tu, tahun ni tak payah order kuih raya, save bajet ha ha ha...
    dia suh beli kat mydin aje mlm raya nanti hua hua hua...

    ReplyDelete
  3. Amboi Linda dan mula tayang resepi biskut raya dah.
    Ini sebagai tanda raya tahun ini biskut ini mesti ada kat atas meja rumah Linda ye:)

    ReplyDelete
  4. Akak selalu tengok n3 linda ,pasal biskut raya.Rasanya tahun ni akak nk buat sikit lah sebab Iqa pun ada tolong.Sebenarnya dah bertahun2 akak tak buat sendiri,adik ipar yg bagi 3/ 4 balang.Nak asah balik lh minat yg dh tumpul ni.

    ReplyDelete
  5. aisehhh..menswiss tart pulak, Mal. Penah SB buat mcm ni tapi nak simpan elok2 tu payah sebab tart tu tak dpt nak ditimpa-timpa atas dalam balang besikut, melekat sbb penggunaan jem.

    ReplyDelete
  6. Amboi ala ala english style stoberi semua ni hehe... balangnyer tak de lagi sori ingat luka lama berplaster kembali hehe sori gurau senda harinjumaat kann.. tula bahan mudah, bole try jugak la..

    ReplyDelete
  7. Salam Linda
    Tertarik kaknoor tengok biskut tu
    Boleh try utk raya nnt cantikkk,

    ReplyDelete
  8. Memang nampak comey jer biskut tu... rasanya pasti sedap, suai sangat untuk di sajikan raya nanti.

    Salam hujung minggu.

    ReplyDelete
  9. Amboi kak awal dh share resepi..nak suh SA bljr buat kuih la tu..asyik buat lauk je kan...haha

    ReplyDelete
  10. Sejak dua menjak saya terasa diri saya kreatif ni, tetiba saya jadi rajin tau. Makanya, saya berazam tahun ni tak nak beli kuih raya. Saya nak buat aje! Besar tu azam saya sebab saya tak pernah buat kuih raya lepas kahwin!

    Errrr... tapi kalau chef nak buat kuih ni, juallah sebalang kat kita ~_^

    ReplyDelete
  11. Mcm senang jer buatnya ni Mel....mcm bakal buat jer Raya nanti hihi....Tengoklah kalau sawan mls tak mai!

    ReplyDelete