sila klik sini

Sunday, 15 May 2016

MAJLIS GRADUASI SMST ~ KAK LONG

isnin            16 mei  2016



Assalamualaikum and morning kekawan.... :D



Majlis graduasi ni berlangsung pada hari jumaat 13 mei yg lepas...selain anak2 SPM tahun lepas...anak2 dari tingkatan 6 jugak di raikan...kesemua pelajar yg naik ke pentas hari tu seramai 21 orang...majlis berjalan lancar dalam suasana yg santai...pepagi tu sebelom terjah sini akak pi terjah warung pak Atan dulu...kikiki...pekena sepinggan ketupat dengan rendang ayam...bruppppp...alhamdulillah...bila dah kenyang akak senyum je duk dalam dewan...hahaha






 Amik gambo dari kerusi je...kong asam sangat ni perangai pemalas akak...hahaha...akak malu uolllsss...nak bangun pastu bersesak2 depan pentas tu  (alasan )....kikiki

Gambo ni kawan akak yg tolong snap...cantik le sikit kan...kikiki...barisan pelajar bersama guru2 yg telah bertungkus lumus sepanjang tahun untuk memastikan diorang ni berjaya...terima kasih yg tak terhingga pada guru2 ni...hanya Allah je yg mampu membalas segala jasa bakti yg telah mereka taburkan...selamat hari guru pada semua guru2 di seluruh malaysia....jasa mu amat besar :D


Snap2 dari tempat duduk lagi...hahaha...ye..ye...akak memang pemalas...hahaha...nasib baik dapat duduk depan kalau tak lagi sayup2 je gambo kak long...hahaha

 Kak long dengan BFF dia... si Nisa...dan si helmet sebuk nak menyelit sama... T_T

Ni pon BFF gak ni...kuikuikui...kawan baik dan kawan gaduh...kejap2 kang kak long sentap...tetiba kang akak pulak sentap dengan dia...hahaha...matilanakkkkk...esok2 kalau minah ni dah duduk asrama abis la akak kesunyian T____T si helmet tu bukan bole harap...baru suh amik bantal tetiba dia cakap pening nak muntah bagai...tu jelah modal dia nak mengelak... T___T



Selain sijil kak long jugak dapat sumbangan berupa wang tunai bernilai rm50,000 hengget...wakakakak...pengsan...bangun...pengsan balik...kalau la betol2 dapat banyak tu kan...ada la sikit tapi sangat bermakna untuk kak long yg serba sengkek tu...wakakakak sekali lagi :p


Ok la akak cau dulu panjang umur nanti akak merapu lagi kat sini ye...ta...ta



*mati itu pasti...hidup...inshaa Allah  :)



8 comments:

  1. Tahniah kak long...seronok tengok anak berada atas pentas kan linda.Akak pun kalau anak kat pentas ambil gambar dari tempat duduk je,bukan pemalas linda tapi malu beria2 nak ambil gambar ke depan.
    Linda tentu dah terasa2 nak kena tinggal dengan kak long ke asrama nanti kan...takpe mula2 memang hujan airmata hari2 tapi lama2'ok ,kan zaman skg serba canggih ,hari2 dpt berhubung.
    Berapa nilai wang ringgit tak jadi hal,yang penting mereka dihargai .

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah... Tahniah buat kak Long, keluarga dan warga sekolah yg membantu membuahkan kejayaan ini. Tak lama lagi tunggulah Linda kena tinggal Kak Long. Meleleh airmata Linda sedih tau...

    ReplyDelete
  3. Tahniah, Kak Long! Wah, gambar dengan BFF yang bawah tu bukan main lagi si BFF sembunyi separuh badan belakang Kak Long yerk ^_^

    Mak Enon ni memang tau. Macam emak dia pulak dapat hadiah. Sibuk nak bergambar sebelah Kak Long. Takda can langsung Kak Long nak merasa jiwa muda, bergambar pun ada 'anak' menyelit ^_^

    Vavaboom! Banyaknya dapat! Kalau banyak tulah dapat, dah tentu-tentu Kak Long tak merasa pegang duit tu semua. Semua masuk akaun bank BFF dia ~_^

    ReplyDelete
  4. Tahniah Kak Longggg..... Apa lagi enjoy le Kak Long dapat duit kan haha....
    Weyh gambo dengan BFF yg pakai baju hitam bawah tu mmg tak boleh blah sungguhlah....Terserlah keremajaanya gitu, mentang mentang le bergambar sebelah remaja haha....

    ReplyDelete
  5. TAHNIAH kaklong,BFF kaklong tu kan..selalu buatku conpius mana satu anak mana satu omaknye ni..:)

    ReplyDelete
  6. tahniah kak.... tahniah anak akak koklong...
    lega nyer ekk bila sorang anak da sukses.
    ni hah anak2 aida masih bergelumang dgn exam mid year skola rendah.
    jauh lg perjalanan...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah tahniah kak long..dh besau anak Dara akak...senang dh akak kan..tunggu si kecik tu je la plak...

    ReplyDelete