sila klik sini

Wednesday, 18 May 2016

KEK DAN HARIJADI ~ BERPISAH TIADA ~_^

khamis         19  mei  2016



Assalamulaikum ya sahabat.... 



Aminn...aminn...aminn...atas segala doa dan ucapan...terima kasih yg tak terhingga tulus dari hati akak untuk semua sahabat kat sini...semoga Allah membalasnye berlipat kali ganda lagi pada semua...aminnn...ok pada yg bertanya adakah 2 ketul budak ni berkongsi tarikh lahir yg sama...jawapan akak adalah...tidak... :p  abang ngah lahir pada 15 april tapi time tu kan akak tak dapat online sebab tenet tenat...nyampah...hahaha...dan memang tiap2 tahun pon abang ngah akan menyelit time besday kak long dia jugak...walau pon masa besday dia hari tu dah juling2 mata makan kek...nyampah sekali lagi....hahahaha :p 
Semalam petang lepas asar akak pon bawak le bebudak ni pi beli hadiah dan makan kek...nasib baik la anak2 akak ni tahu yg mak diorang ni tak koje...mintak hadiah yg biase2 je...abang ngah nak jam dan kak long nak kasut...tak abis pon budget yg akak sediakan...kikiki   :D  nampaknye hasutan minah Okje tak jalan....wakakakak  ;p



                         Happy besday anak2 ibu yg sweet.... :D

                    Yang kadang2 sengal jugak...:p ikut perangai sapa la korang ni ????

 Ok yg ni pulak ketegori pelbagai...manis,masam,masin,pahit sume ada...hahaha...Izara dengan kek red velvet nye...minah ni sama selera dgn akak...kalau makan sini mesti order kak ni...

Seorang ibu yg hanya mampu telan ailio tengok anak2 nye makan kek T__T ...senyum jelah yg mampu pon kan dan....

 Minum segelas ayak kosong...hehehe...akak rase gak sesikit kek diorang tu jangan tidak katenye...lepas makan kak long buat muka menyesal sebab tak istiqomah dengan diet beliau...akak gak selamat semalam...fuhhhh!!! tak sangka yg akak bole melepasi ujian getir ni....wakakakak  :p

Sebelom balik seperti biasa minah ni mesti nak paw akak main benda ala ni sume...

"dah la Izara jom la kite balik...ibu tak sanggup duduk sini lama2...kat belah kiri ada kedai donat...pandang depan kedai roti gebu2...pusing belakang kedai nasi ayam penyet nasib baik sebelah kanan ada kedai tudung je T__T " 










12 comments:

  1. Walaupun dpt melepasi godaan kek birthday tapi Ibu takut tergoda dgn semua makanan yg dok keliling tu Izara sebab tu tak mahu lama-lama kat situ:)

    ReplyDelete
  2. Amboi ibu gebus gebasnya, celeb ke retis, sweet ibu bday boy girl ni, tak makan sebab jaga saiz badan ke atau kesihatan ni sebab tak makan manis ke nampak sempurna ja..jelingan manja izara tu aunty awww :)

    ReplyDelete
  3. Bagusnya linda dapat lepasi godaan kek yang sedap tu...oklah kalau nak makan pun ,hari tu hari bahagia dorang ...esok2 boleh diet lagi.
    Amboi jeling manis budak kecik tu buat akak kecur pulak kat kek velvet dia tu..hmm dapnya.

    ReplyDelete
  4. Hihi.....dah berbayolah ek hutang dengan anak anak semalam. Senang hati.... Apa diet diet ni? Dah kurus pun nak diet ke? Mesti nak pakai dress fit kan raya ni. Ni yg mak jeles ni, mak yg bam bam pun relax jer... harapan tinggal harapanlah nampak gayanya. Anak mak pun suka indulgence tu. Mak pulak kurang, sebab rasa krim kot.

    Tp sebenarnya makan cuit cuit gitu best tau. Sebab dapat rasa banyak jenis. Nampak je mcm tak order haha.....

    Mel ko pakai SS foundation yg mana Mel? GCB tu ke?

    ReplyDelete
  5. Hihi.....dah berbayolah ek hutang dengan anak anak semalam. Senang hati.... Apa diet diet ni? Dah kurus pun nak diet ke? Mesti nak pakai dress fit kan raya ni. Ni yg mak jeles ni, mak yg bam bam pun relax jer... harapan tinggal harapanlah nampak gayanya. Anak mak pun suka indulgence tu. Mak pulak kurang, sebab rasa krim kot.

    Tp sebenarnya makan cuit cuit gitu best tau. Sebab dapat rasa banyak jenis. Nampak je mcm tak order haha.....

    Mel ko pakai SS foundation yg mana Mel? GCB tu ke?

    ReplyDelete
  6. nampak muka cam kecik sikit dah tu kak..turun berapa dah..saya ni kadang2 rasa malas dah nak diet sebab rasa macam sama je..tapi sayang nak makan macam2 sebab dah sekian lama menahan nafsu makan ni...heheheh..harap2 sebelum raya saya berjaya kecik kan badan sikit.tak sanggup dah nak gemuk ni..

    ReplyDelete
  7. Mal, pa hal order aik kosong? Tak makan kek pula..godaan sungguh.

    ReplyDelete
  8. tabahnya mak ye... selamat hari lahir buat anak-anak malinda ye, kak ana doakan semoga membesar sebagai putera puteri soleh solehah kebanggaan ayah bonda,amiin.

    ReplyDelete
  9. air kosong aje???!
    hi hi hi end of this month bday mr.asben.
    ada ler peluang aida & anak2 makan kat SR yahoooo...
    dek krn mahal kak, aida memang jarang ler makan kat SR hu hu hu...

    ReplyDelete
  10. Ooo, ok yg kening cantik tu ibunya.. cam dah, ala pipi bak pauh dilayang je tengok, apa diet-diet lagi tu :D

    ReplyDelete
  11. Had oiiii....dh kurus benau dh tu Kak oi....amenda kurus lagi..kelakar la akak ni..suka baca entry akak..x rugi follow...ni kalau jumpa kelakar jugak x?

    ReplyDelete
  12. Bagusnya dapat istiqomah sungguh-sungguh! Taktik Izara pun nampaknya tak jalan. Yalah, dia fikir kalau tak makan, at least emaknya akan tergoda masuk kedai tudung ^_^

    Mulus muka. Tak nak promote bedak ke macam jiran sebelah saya? Skincare product ke...

    ReplyDelete