sila klik sini

Wednesday, 4 May 2016

KAK LONG DAN JPJ ( LESEN P )

khamis        5  mei  2016


Assalamulaikum dan salam israj mikraj...


Best la sapa yg dapat puasa hari ni kan...sapa sini yg pose...angkat tangan skit akak nak teropong dari jauh ni...kikiki...nyampah akak dengan korang...kahkahkah...pompuan dengki memang camtu...hahaha...semalam setengah hari akak di abiskan kat pusat memandu zapcity je...dari pagi pukul lapan lebih muka akak dah terconggok kat situ...beratur punye beratur kak long dapat nombor 50 korang tau tak...watdehek sampai camtu sekali kan...rupenye nombor tu dah memang diorang agih2 kan gitu...dah siap2 ada dalam rekod...watdehek sekali lagi...sistem hazabedah mana yg diorang ikut akak tatau la...makne nye kalau akak datang pukul 5 pagi kak long tetap gak dapat nombor 50 gak uolllsss...hakak terpaksa redho sambil laju2 tuju kantin belasah nasi lemak bungkus...sedap le pulak sambal dia...hahaha...lepas 2 jam tunggu bayang kak long pon tak nampak lagi...last2 akak amik keputusan nak lari pi tesco jap skodeng balang kuih yg kekonon nye rm2.90 tu...tapi bila sampai sana habuk pon tarak... T___T  terpaksa redho sekali lagi...tu tak termasuk si mak enon pow akak memacam...dah la balang kuih tak dapat kene pow lagi...memang seydehhhhhh  T___T





Muka happy sebab berjaya pow akak makan kek...hahaha...bising mulut dia time lalu sini...nak tak nak kene gak singgah...order kek seketul je kongsi dua beranak...nasi lemak dapat perut pon tak hadam lagi ni...tetiba kene sumbat dengan kek pulak...pastu meroyan bising2 mempertikaikan kenapa badan asyik la membulat je...hahaha...nampak beno tak istiqomah... T___T  dasar pompuan tak sedo diri...dah mulut ko asyik mengunyah je 24 jam lagi ada hati nak kurus kan...hahaha



lepas tu akak sempat la balik rumah hape sume...bila dah settle baru kak long call suh amik...dari jauh akak dah nampak muka monyok dia...lain macam je pulak minah ni...rupenye tak lulus dik non...wakakakak...zigzag ke hape ntah yg tak lepas...jalan raya alhamdulillah lulus...maka 25 hb suk kene le pi lagi...bole la akak makan nasi lemak bungkus sambal sodap tu lagi nampaknye....hahahaha...ok la ta...ta







13 comments:

  1. Kena cuba lagi tu kak long..jangan putus asa. Dalam pada tu boleh gak Mal gi cuba sekali lagi nasik lemak yang sedap tu..hihii

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah akak posa harini saja teman Iqa...tapi kan akak tak ingat pun Isyrak Mikraj harini sehingga kan Iman masa nak pegi sekolah pagi tadi gitau ...hihiii teruk betul kan.
    Alaaa akak tengok linda takde lah bolat ,sedang2 saja gitu...boleh lagi kalau nak makan nasi lemak selalu.
    Takpe kak long ,cuba lagi InsyaAllah berjaya.

    ReplyDelete
  3. Tak apa kak Long sementara nak tunggu next test bawa-bawa dulu yg ada kat rumah tu. Anak auntie yg sulung dulu pun dua kali baru lulus.

    ReplyDelete
  4. Tak pose.... kalau clear pun belum tentu pose, sekarang ni malas betul nak pose Mel... Tulah katanya nak kurus tapi membedal 24 jam, pose pulak tak mau...huh nampaknya boolat sampai sudahlah weyh....

    Kikiki....sajalah tu ambik peluang nak makan nasi lemak sedap JPJ lagi....Nasi lemak ni kalau sambal dia sedap mmg tak menyesal makan banyak kan Mel....hihi

    Kak Long ni ambik lesen motor ke keta Mel?

    ReplyDelete
  5. takpelah tu insyaAllah next time lebih baik

    ReplyDelete
  6. Yang penting ada matlamat tu nak hantar kak long isi perut :) tak pose pun bangun pagi cari surah dalam youtube tu ha.. al modennya cheq ni tau.. dapat rezeki pun kut screen ja aiii tak boleh jadi kan.. nampak kek mak enon telan air liur kenyang haha aunty aunty kata izara :)

    ReplyDelete
  7. In syaa Allah kali kedua test kaklong mesti lulus. Mestilah nak ulang kalau nasi lemak rasa sambalnya sedap.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum... first time ni saya singgah sini.. not bad blog akak ni.... ayat sempoi... i like la... nak follow laa.... Selamat berkenalan kak! ..... uihh makan kek red velvet eekkk... terliur plak saya yang tengah pose ni.. heheheh.... naseb baik dah tak lama beberapa jam lagi haa nak berbuka. heheh

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum... first time ni saya singgah sini.. not bad blog akak ni.... ayat sempoi... i like la... nak follow laa.... Selamat berkenalan kak! ..... uihh makan kek red velvet eekkk... terliur plak saya yang tengah pose ni.. heheheh.... naseb baik dah tak lama beberapa jam lagi haa nak berbuka. heheh

    ReplyDelete
  10. zigzag? xpe ada chance maknya bernasi lemak kantin lagi sekali :).. xpe pelan 2 cari kak balang tu, yg nk belajar decoupage kena byk bersabar k:)

    ReplyDelete
  11. Ni kalau Kak Long baca, memang mengamuklah dia dengan emaknya ni. Happy emaknya hah anak tak lulus! I know, I know... reaksi tu automatik terkeluar sebab teringatkan nasi lemak yang sedap tu!

    ReplyDelete
  12. sabo ye k long.
    adat dunia.
    kekadang lulus.
    kekadang tak :)
    cuba lagi.

    ReplyDelete