sila klik sini

Sunday, 17 April 2016

RINDU SERINDU RINDUNYA

isnin            18  april  2016




Assalamulaikum sayangans - sayangans semua.....


Rindunyeeeee akak nak mencoret di sini...rindu nak skodeng rumah korang...alhamdulillah akhirnya hari ni lepas hampir 2 minggu bercuti ada rezeki akak nak sambung mencoret kat sini...memula tu cam malasnye ya hampun tak bole nak cakap...tapi lepas baca komen mak jemah ni kat entry lepas terus jadi kecut perut dan cepat2 tersedo dari mimpi indah yg panjang....hahaha...buwekkkkk :p




 Nampak tak ? ada kesedihan dalam anak mata akak bila dah lama sangat tak bersiaran...wakakakak...buwekkkk lagi sekali...sebenonye akak ada masalah tapi malu nak cakap...beso gak la masalah akak tu...nak cakap ke tak ek ?  cakap je kot supaya korang paham...sebenonye akak ada masalah...masalahnye...masalahnye...sebenonye akak ada masalah dengan wifi...hahaha...pasal tu la akak bercuti panjang...walau pon masalah tu benonye 2-3 hari dah settle tapi akak sambung cuti2 hingga ke KL pulak...akak pi makan angin dik non lepak2 hotel Jamaliah...kikiki...rumah kak ngah akak...merata anak2 buah bawak akak berjalan...tu yg terus lupe daratan tu...hahaha...jangan marah hah !

 Ni akak kongsi gambo makan2 kat rumah besan kak ngah akak...saje bikin panas line...hahaha...memula rancang nak singgah sekejap je...kiteorang sekor2 pakai sememeh  sebab ingat takmo turun kete...sekali tengok2 tuan rumah dah siap hidang lauk pauk bagai...alamak ai...mana bole jadi...sememeh pon sememeh le yg penting tak kempunan katenye... :p  Tq kak Sal & abang Ipin

Ni pulak menu minum petang kiteorang semalam kat rumah Tutup (rumah baru anak buah akak) memacam hado..ada yg masak tapi kebanyakan nye kiteorang beli je...akak lepak sana semalam sampai pukul 11 malam...pastu gatal2 pi layan filem munafik kat henpon terus laju2 akak ajak kak long balik...seram korang kawasan rumah akak tu dah la senyap sunyi...korang bayangkan time siang kete yg dok lalu lalang bole di kire dengan jari...ni kan pulak dah tengah2 malam camtu...melenting lenting kiteorang tutup pintu gate...hahaha...laju2 serbu masuk rumah...padahal takde ape2 pon...orang penakut memang gitu gamaknye  T__T 



Ok la sampai sini je nanti kite sambung cerita2 lagi ye...petang2 kang akak skodeng rumah korang...ta..ta

13 comments:

  1. Kakak ingatkan Linda pergi honeymoon obersi
    Yelah sekrang kan Kak Long tengah senang sementara tunggu panggilan mana-mana. Alkisahnya itulah ceritanya:)

    ReplyDelete
  2. long time no see lah. sotong kari ke tu? sedpanya. hehehe. lea tak suka tengok citer hantu malam2 takut terbayang-bayang

    ReplyDelete
  3. sedih campur tension kan kalau ada masalah tenet ni. alhamdulillah sekarang dah ok ya

    ReplyDelete
  4. Laa...ingat pe lah masalah yang susah beno nak gitau.Yalah kalau dah xde tenet sukar memang nak berblog....tapi akak sentiasa tunggu entry linda ...seronok dapat baca kembali.
    Amboi sedapnya makan2 yang terhidang tu ...kecur akak tengok ....hihiii tak ingat sedang puasa.
    # kan seronok kalau kita tempohari terjumpa kat boat noodle kan linda :-)

    ReplyDelete
  5. Nasib cepat tersedo hang Mel, tak sempat kena sawan hahaha.....
    Gambo atas tu dah mcm twin satu uri weyh....sama jer muka sejibik.

    Laki hang pegi ke dak Mel..... sekejap ke KL sekejak ke Tutup....mcm enjoy dah lupa daratan nampak haha.....
    Tulah ingat nak langgan jugaklah Atro First cite Munafik tu, sana sini ckp sedap!

    ReplyDelete
  6. Nasib cepat tersedo hang Mel, tak sempat kena sawan hahaha.....
    Gambo atas tu dah mcm twin satu uri weyh....sama jer muka sejibik.

    Laki hang pegi ke dak Mel..... sekejap ke KL sekejak ke Tutup....mcm enjoy dah lupa daratan nampak haha.....
    Tulah ingat nak langgan jugaklah Atro First cite Munafik tu, sana sini ckp sedap!

    ReplyDelete
  7. eh..2beranak ke 2beradik gambo atas tu...haaa, mendung-mendung pun ceria jadiknya bila kak mel kita muncul :)

    ReplyDelete
  8. Lama cuti sebab masaalah WiFi rupanya. Mula kak Zai pun ingat nak tonton filem munafik tu tp ada yg cakap boleh bawa mimpi menggerunkan.

    ReplyDelete
  9. lama sangat menghilang kak oi..ingatkan bercuti ke korea..ekekek..

    ReplyDelete
  10. erkk seram sangat ke cerita munafik tu sebab dia klasifikasi P13 ja kan? semua dok cakap seram ni yang rasa nak tengok jugak hahah

    ReplyDelete
  11. Oh pegi jalan-jalan ye, dah tuan rumah menjamu takkan nak tolak, duduk bersila makan sendiri, apa lagi kan, nasib ingat nak snap hehe.. duk tengok lagi ke ceta takut tu, dah la nak balik malam, kasi laju sampai rumah, tactik kut ni amboi selfie nak sour jadi sweet :)

    ReplyDelete
  12. aida ada masalah streamyx wifi kat umah kak.
    da 7 hari TM bengong tu mcm2 alasan!!!

    ReplyDelete
  13. Oh, dah lama tak bersiaran rupanya! Maklumlah saya sendiri tak tahu sebab tak ke sini dek kerana saya pun sama tak bersiaran panjang katanya!

    Kejap sangat sawan jenjalan tu. Nampak tak buat sebulan terus kan senang sikit nak cerita...

    ReplyDelete