sila klik sini

Sunday, 20 March 2016

MUNAFIK !!!

 isnin         21   mac  2016


Assalamualaikum...morning kengkawan....


Kejap je abis cuti sekolah kan...ish...ish...ish...cam tak puas je...akak anak beranak tak pi memana pon...melepek kat rumah je...setakat jenjalan kat mall cari makan...memang takde perancangan pon nak bercuti2...cik boss tengah banyak koje tu...nak balik kampong pon tak sempat... :(




Geram je bila baca review sana sini cakap filem ni best sesangat...sebelom ni akak mampu telan ailio je dik non sebab mak enon tak lepas masuk...terlalu seram katenye tak sesuai di tonton oleh kekanak...camne la akak nak pegi dengan peel mak enon yg langsung tak bole kene tinggal ni...akak masuk jamban pon bole jadi isu...ni kan pulak mak dia hilang 2-3 jam... T__T ...mesti jadi kes haru biru punye la....


Last2 setelah menyusun perancangan yg rapi dengan cik boss...akhirnyeeeee...akak merasa gak tengok filem ni...hehehe...akak pegi berdua je dengan kak long...bang ngah dah tengok sebelom ni dengan kawan2 dia...pukul 11 pagi akak dah terconggok kat panggung wayang sana...dengan harapan tak ramai orang...hampeh sangat sebab ramai le pulok...hahaha...nasib baik dapat tiket...penuh kau panggung cite ni...dahsyat sangat kan...rupe2 nye memang best dik non filem ni...tahniah pada Zoul sebab berjaya buat filem seram yg sangat2 ohsem...part kat bilik mayat tu paling setan sekali...akak hampir bangun dan tepuk tangan sambil jerit "hebat permainan nya...hebat permainan nya !!!!"  ape kes si Nabila Huda tu pi nyorok dalam peti mayat..!!! cuba ko pi lari kat kantin ke..kat pak guard ke kan...hahaha...memang power sangat filem ni...terkesan gak kat hati akak...lagi2 bila si Nabila sebut " DAJJAL"  hoi meremang bulu roma di buatnye...filem ni takde kaitan langsung dengan hantu ye...filem ni berkisar tentang iblis yg telah bersumpah akan merosak kan akidah sekalian umat nabi Adam as dengan apa cara sekali pon...sesunguhnye iblis itu adalah musuh yg terang dan nyata...akak kasi 5 bintang untuk filem anak pak Yusuf kali ni...kipidap Zoul  :D

Cik boss bermurah hati kasi akak berjimba pon sebab ni hah...mamat tu dengan abang ngah nak pi tengok bola...time yg 20 kete kene langgar dengan lori minggu lepas pon cik boss pegi gak tengok bola kat sana...alhamdulillah kete cik boss tak terbabit...dah la tiket bola dia mahal kemain...nyampah...hahaha


Balik je dari tengok wayang terus cekut budak ni bawak keluar makan...rase bersalah je tinggal kan dia...kikiki...padahal masa tengah melopong dalam panggung wayang tu takde pulak teringat ke hape kan...hahaha...kong asam sangat perangai mak ko ni Izara oiii...:p cik boss cakap serata alam dia bawak budak kecik ni bejalan...saje nak alih perhatian dia...alhamdulillah sukses langsung dia tak nangis ke hape...cuma masa akak balik tu sikit lagi nak kantoi sebab selamba badak je bawak balik baki popcorn...kuikuikui...minah kecik ni siap bagi soalan maut " Ibu pi tengok tv besar ke ni ??? " Fuhhhh...mengelabah puyuh hakak di buatnye.... :')





26 comments:

  1. Ramai kata best tgk citer ni...
    Tapi tgh peknen ni, tak berani nak layan... kena tgk benda baik2 jer... hehehe...

    Bijak Izara.... sampai hati ibu tgk tv besar dgn kakak ajer kan Izara?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takyah la tengok dik sebab banyak adegan tekejut2...dgn bunyik sound kemain kuat tu mesti baby dlm perut takut...hahaha...minah tu dah bole kenal kotak popcorn cam yg selalu dia makan kalau tengok tv beso...sib baik tak kantoi :p

      Delete
  2. aku tak tengok lagi cite ni kak. tapi p tengok boboiboy bawak anak2 buah
    best klako cite dia. tak sangka aku bleh terjebak tengok boboiboy hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laju2 pegi tengok sana...mak enon tak berapa suka boboboy pasal tu akak malas la nak terjah...lagi pon asyik abis je tiket cite tu...hebat sungguhkan...tumlang bangga dgn karya anak2 malaysia

      Delete
  3. teringin nak tgk tp jns lemah smgt so tunggu ramai2 kumpul bru blh tgk.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banyak terkejut2 filem ni...iblis dia pon cam setan sangat...tetiba je muncul sana sini...hahaha...tengok ramai2 la best nanti bole jerit sesama...hahaha

      Delete
  4. Tulah akak dengar2 cite ni best sangat.
    Begitu teruja linda tengok ya .....sampai tak ingat budak kecik tu ya.
    Betul2'adil ,ppuan tengok wayang,lelaki tengok bola...cian Izara kan tak dapat ikut ibu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole tahan kak saya melopong tengok dari mula sampai abis...pastu jalan cerita dia cam logik gak la...sesekali.cik boss kasi can...kalau tak asyik dia je duk berjimba sgn bang ngah...nanti nak bawak minah tu tengok kungfu panda mesti dia suka :)

      Delete
  5. Pandainya izara tanya mana tengok tv besar ke bila nampak popcorn. Cerdik sungguh. lagi dapat pusing alam lagi la dia pelajari tu. Mesti best sampai meremang bulu roma tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dan cam dik kotak popcorn tv beso...hahaha..macam2 akak bagi alasan...best filem anak pak yusuf kali ni...filem khurafat sebelom ni akak tak berapa suka sangat...tekujat2 gak ar akak terkejut...hahaha

      Delete
  6. Alert jug Izara ni sebab pop-corn memang sinonim dgn tengok wayang. Usia Izara masih bolehlah dilindung-lindung lagi. masuk tahun depan tengoklah Linda dah tak boleh dah..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia dah cam kotak popcorn gamaknye kak...sebab selalu bawa dia tengok tv beso mesti belikan popcorn ke dia...gitu la gamaknye kak lepas ni takde can la saya nak menyelit2 camni lagi...

      Delete
  7. Tulah....org cakap best. Hang pun cakap best. Tak boleh jadi jugak ni weyh....mak pun nak tengok jugak ar kalau cenggitu punya gaya.

    Alah ....tak penya, si mak Enon tu kalau ikut pun bukan paham pun, buat membazir je, kang mak dia pulak tak fokus hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laju2 mak pi tengok sana...kikiki...terkujat2 gak ar kite dua beranak...dah la muka setan dia menakutkan...dan ending cerita memang buat kite jadi terkejut...minah tu tak bole masuk pon mak jadi kite tengok dgn aman sentosa...kikiki

      Delete
  8. Adik2 sy g haritu bawa ank sulung. Balik je , esoknya dia bantai cerita pelik la .. Apa yg seramnya? Erk... Klu sy tgk wayang tu dah la mlm. Mmg x tido la jwbnya. Dia buat dek je.. Katanya x seram langsung. Sbb dia selalu tgk cerita hantu korea kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak tengok cam srram je dik...tapi takde la sampai termimpi2 ke hape...selain seram banyak gak sebenonye pengajaran dalam filem ni...tentang janji iblis utk menyesatkan anak2 Adam sampai hari kiamat...terkesan gak la dalam hati...yg dah biasa tengok cite hantu mrmang diorang dah tak heran kot dik.mmderia seram dah menipis kekdahnye...kikiki

      Delete
  9. Hahhaha kantoi ye Mel..
    Gi tengok TV besat tak bawa mak enon :D

    Akak pun dah lama tak ke panggung ni Mel..
    Anak2 sibuk ajak gi tengok Boboboi tht movie tu..
    Tak terbawa jugak tengok TV besar tu hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyarissss...hahaha...sikitvlagi nak kantoi...kalau tak masak gak nak menjawab...sesekali tengok tv beso seronok gak kak...hilang stress...lepas2 ni bawak le anak2 akak terjah mesti diorang happy... :)

      Delete
  10. teringin nak tengok tapi takut juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajak reramai join mesti kurang skit takut tu dik...

      Delete
  11. Kak Zai pun dengar cerita ni best sangat tp mungkin tak tengok kot sbb takut hihi...
    Bijak izara ingat popcorn ingat wayang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole tahan kak saya melopong tengok dari mula sampai abis...minah tu dah cam kotak popcorn gamaknye...kikiki

      Delete
  12. Replies
    1. Takde nye yan...akak ni kire penakut gak tapi alhamdulillah takde la terbawak2 sampai ke tido...hehehe

      Delete
  13. hahha..review filem munafik yang paling kelakar ...

    ReplyDelete
  14. nanti mau suh asben donlod.
    ari tu nak gi, anak2 ramai tu mana nak ditinggalkan.
    tak boleh masuk tgk skali dlm panggung :)

    ReplyDelete