sila klik sini

Tuesday, 8 March 2016

MEE UDANG KAK ROSE YANG MABELES DI BUKIT RAMBAI MELAKA

rabu           9  mac  2016



Assalamualaikum....


Hari ni sana sini kawan2 dok share n3 pasal gerhana matahari...akak ada rase cam seram2...perasaan serba tak kene cam sedih pon ada gak...mood akak memang tengah tunggang langgang  ni...bendera merah uolls...pepaham jelah...kikiki...jom la akak nak share tempat makan yg harus korang terjah bila dah sampai ke Melaka ni hah...harusss hokey...!!!!




Kalau la malam sabtu hari tu akak tak lalu kawasan Bukit Rambai sampai bila2 la gamaknye akak tak tau pasal warung mee udang kak Rose ni...T__T...akak malu sama diri akak sendiri...(lari2 libas tudung) nama je orang melaka tapi hape pon tak tahu.... :p


Ni pinggan mee udang special untuk akak...baru tengok je belom pon rase lagi tapi akak dah bole tahu tahap kesedapan dia...kikiki...power tak akak ?   :p   udang dia sego2 dan bole tahan beso...suapan pertama akak hirup sambil lelap2 mata dik non...dapppppppnyeeeeee...kuah dia sederhana pekat...penuh dengan rase kemanisan udang dan hujung2 tu baru ada rasa pedas2 yg tak keterlaluan...just nice je kekdahnye...akak terus jatuh cinta pada suapan pertama... :D


Muka happy bila pinggan mee udang dah ada depan mata...akak makan dengan aman malam tu sebab mak enon dah membongkang kat peha akak tu hah...minah tu mengantuk melampau2 suh buka mata pon tak mampu...hahaha...mana tak nye siang asyik membuas je memungah je keje dia...belom pukul 9 malam dah macam robot takde bateri... :p


Simple je warung mee udang kak Rose ni..tepi jalan je bertentang dengan sawah...kalau korang dari dataran satu malaysia,korang terus je jalan ke depan lagi sampai jumpe traffic light  yg pertama...pastu masuk kanan dan jalan terus lagi...warung ni kat sebelah kanan...nanti nampak signboard best in town mee udang kak Rose tu cecepat le signal kanan dan masuk je kete dan parking dalam kawasan warung tu....


Kawasan sekitar warung kak Rose ni bersih je banyak pokok2 bunga hiasan...suka akak tengok...korang pandai2 la menyelit parking...ada je banyak tempat lapang...


Meja makan pon banyak...so jangan bimbang takut tak cukup meja ke hape ye...bole nak duduk kat kawasan open space camtu je atau meja berbumbung cam tempat akak duduk ...


Kalau dah rupe ini pinggan mee udang akak...korang pepaham sendiri jelah ye...hahaha...sedap sangat2 hokey...kalau perut tak santak nak je akak hirup2 kuah tu sampai kering tau...lepas ni kalau akak nak makan mee udang tak payah nak mencarik sampai ke Sungai Dua lagi dah...Melaka punye pon tak kurang power nye...malahan lagi sedap pada tekak akak ni...(tekak akak tau tekak korang aku tak tahu le)....lupe nak kabo kat korang...harga bagi sepinggan mee udang special cam akak makan ni rm15 je...


So lepas ni kalau sesapa yg datang melaka jangan lupe singgah ke warung mee udang kak Rose ye...best in town...perniagaan bermula dari pukul 4 petang - 1 pagi...tutup pada hari khamis.... ni akak tepek sekali link FB mee udang kak Rose kat sini... banyak info pasal warung ni yg perlu korang tahu ...FB mee udang kak Rose ...so lepas ni kalau datang Melaka mee udang kak Rose mesti ada dalam list jalan2 cari makan korang tau... :)





22 comments:

  1. Owhhh..nanti Kalau ke Melaka kak Zai terjah sini ajelah tak payah nak mencari ke tempat lain. Terima kasih Linda bgtau kak Zai tempat makan sedap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama2 kasih kak...nanti sampai melaka try la kak makan sini...inshaa Allah puas hati

      Delete
  2. Huhuuu Linda....kecur akak tau..! Banyak nya udang,tapi akak tak boleh mimpi makan udang skg ni.Nanti lah kalau dh betul2 sehat bila2 pi melaka dah tau tpt nk dituju.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alooooo...sori kak...akak kene pantang dulu ye biar betol2 baik nanti bole ajak somi akak jalan2 cari makan sampai ke melaka...buat masa ni makan benda2 yg berhasiat dan rehat cukup2 ye kak supaya cepat sembuh

      Delete
  3. Oh... kakak pernah makan di sini Linda dgn kelaurga kakak. Memang sedap mee udang dia. Manis-pedasnya semua cukup. Masa tu kakak singgah dia baru buka lagi org tak ramai yelah kakak dari Muar masa tu. Singgah situ dlm pukul 5:30 panas masa tu. Air sirap limau dgn mee udang uuuhhhh... terkenanglah Linda:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. la ye ke kak...jadi akak dah tahu la kesedapan mee udang kat sini...mabeles kan kak...saya pon lepas makan tu asyik la terkenang kenang...hehehe...ingat nanti nak pi makan lagi...cik boss nak try mee bandung udang pulak...

      Delete
  4. Amboi Mel..
    Melingkor udang dalam pinggan tu..
    sure sedap tu..
    sebab tinggal kulit udang jer tu hahaahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...sedap sangat2 kak kene betol dgn tekak saya ni...makan tak pandang kiri kanan tetiba tinggal kulit udang dgn kuah je...hahaha

      Delete
  5. wah kak.. buat kite rasa teruja tengok.. tapi ai makan mee nye jelah kak sebab dah jemu makan udang.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mee udang paling sedap yg penah akak makan buat masa ni...haah kan akak pon perasan ko selalu je masak udang..udang galah lagi...dap2 nyeee

      Delete
  6. Nasib hang dah bagi tahu siap siap Mel yg perut hang dah santak sangat sampai tak boleh nak keringkan kuah tu. Baru nak tanya....

    Tak pernah perasan gerai ni, tp kalau org Melaka yg baru perasan, memang tak boleh dimaapkan. Harus kena hukum buang negeri gamaknya tu weyh....
    Bukan main lagi pose hang nak masuk blog Mel... takut cik abang cepat cepat ajak balik jer hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kite tahu hang mesti tanye punye la...pasal tu bagitau siap2...hahaha...kite..kite...pon sebenonye bukan le orang melaka sejati...kite lahir kat klang selangor benonye...hahaha...jadi kirenye bole la di maafkan lagi kan mak kan... :p
      takde makne nye dia tengah teruja tengok mee udang tu kite pose2 ni sume dia tak pandang pon mak...hahaha

      Delete
    2. alamak. aida ler org melaka tu.
      baru baca blog ni baru perasan ha ha ha...
      ya ampuunnn...

      Delete
    3. Takpe dik.sekurang2 nye sekarang ko dah tahu...hahahaha

      Delete
  7. amboi sedapnya mee udang tu puan

    ReplyDelete
    Replies
    1. what!!! Puan !!! hahaha...loya tekak akak dengo dik...memang sedap sangat2 tau akak hari2 pon terkonang2 ...hehehe

      Delete
  8. Patutlah popular kedai tu Linda..tengok gambar pun dah terliur..mesti sedap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole tahan populer gak kedai mee udang ni kak...tapi yg pelik nye saya hape pon tak tahu tau...padahal bukan jauh pon dari rumah saya kalau naik kete dalam 15 minit je kot...mee udang paling sedap yg saya penah makan setakat ni...

      Delete
  9. tq akak for sharing.
    feveret ler ni if udang nyer tu tersembul kuar di pinggan.
    in shaa Allah nanti mau terjah.
    provided ler mr.asben saya tu rajin kak oii.
    dia tu payah skit nak ajak jjcm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Most welcome dik...sharing is caring gituuu....kikiki...ko mesti pakse somi ko terjah dik...sebab mee udang sini sgt la sedappppp...eh! Terhasut pulak...hahaha

      Delete
  10. Salam kenal sis..
    Wah!! info bagus nih
    Tq for sharing sis,,
    Udang Marvelesss...
    http://mummyumardian.blogspot.my/
    http://dnibabyscute1.blogspot.my/

    ReplyDelete
  11. tak sedap langsung. servis pun lambat. baru mkn malam tadi. mee udang tu sama je rs dgn mee bandung.kuah yg sm. tak tahula mkn mee apa ni. terpaksa telan je la. maaf cakap sebab pernah rs lebih sedap.

    ReplyDelete