sila klik sini

Monday, 14 March 2016

INGAT - INGAT SIKIT BAPE PULUH HARI JE LAGI BULAN PUASA AKAN TIBA !!!!

selasa        15  mac  2016


Assalamaualaikum sume.....


Hahahaha....tajuk tak menahan :p ...sebenonye tajuk tu akak tujukan khas untuk diri akak sendiri...bape puluh hari je lagi dik non bulan ramadhon bakal tiba...gile tak seriau...masa ni la hakak baru terhegeh2 nak menganti pose...hehehe...inshaa Allah sempat...akak skip 6 hari je taun lepas... :p  malam tadi sahur makan telur mata kobau  kapit roti  dengan secawan teh 0 panas...alhamdulillah mudah mudahan akak segor la sampai ke senja...musim2 panas camni pepaham jelah...dugaan tu tinggi sikit...tapi akak akan cuba mengelak untuk buat xtvt luar sepanjang 6 hari ni...ok memandangkan akak tengah berpose jadi cerita bab makan2 ni cam tak berapa nak sesuai je kan...jadi moh le ikut akak bincang2 dan kupas secara mendalam tentang pemilihan warna2 baju yg sesuai  untuk hari lebaran yg bakal tiba nanti.....wakakakakak....matilanakkkkk...belom pon sehari ko menganti pose dah sebuk2 nak cerita bab baju raya...!!! memang dasar sangat la perangai ko ni Linda oiiii...!!! :p  

Gambo2 ni sume akak pinjam dari incik google ye....pada tuan2 punye gambo ni...mintak halal ye akak pinjam gambo... :D


Awal2 taun hari tu (gile tak gile la kan tapi awal2 taun kiteorang dah bincang2 bab baju raya dik non...hahaha)  time bincang dengan anak2 buah akak kiteorang rancang nak pakai baju kurung kaler hijau camni....tapi dah lepas2 tu cik boss cam tak berapa nak setuju....jadi akak tarik diri nak sedondon pakai kaler ni secara sah !!! mungkin anak2 buah akak akan beraya pakai baju kaler ni.....semoga sukses ye korang2 sume... :p

Jalan2 kat mall terpandang baju kurung kaler coklat2 camni pulak...terus terbekenan...akak rase dah lama takde beli baju kaler coklat camni....terus semat dalam hati taun ni baju raya kaler coklat.....

Tetiba bole pulak kak long hasut2 akak suh pakai kaler lembut dan sweet2 camni...minah tu dah terbekenan kaler hijau lime ke hape namenye tu...yg pink ni pon cantik gak kan...hah! minah tu memang tak tetap pendirian...kejap kang cakap lain tetiba cakap lain pulak...ntah perangai sape yg dia ikut tak tau la...akak cam tak berapa nak setuju sangat....hasutan tak menjadi !!! ...hahaha...padan muka 


Ntah macam mana pulak hari tu tengah dok berangan2 tetiba cam terpikir nak pakai baju kaler hitam...ok kot...pakai dengan tudung yg cerah2 sikit takde la nampak suram nau...akak sejak dulu suka sangat dengan baju2 kaler itam2 camni...selalunye cik boss la bising2 sound cakap yg baju akak sume wane itam jeeeee...hahaha...pasal tu dah lama tak beli baju itam...pening gak kepala hotak akak ni duk pikir...






Susah2 sangat nanti akak pakai jelah baju kurung corak rainbow camni...hahaha...meriah uolllssss...dari jauh dah nampak...hahaha...sume kaler ada tak payah pening2 nak pikir...yg penting haku ada baju raya kekdahnye....hahaha


*sori la n3 agak merapu2...pose dik non pepaham jelah...kikiki...ok la sampai sini je...panjang umur kite jumpe lagi ye...ta...ta






11 comments:

  1. tersenyum akak sorang bila membayangkan linda pakai baju raya rainbow.Hahaa.
    Banyak beno pilihan ya linda sampai rambang mata dibuatnya.Tapi betullah hitam tu cantek ,boleh pakai tudung yang cerah.kulit putih gebus cam linda pakai warna pe pun cantek.
    Bila cerita bab puasa ni,tahun lepas akak cuti tak lah banyak tapi kdg rasa was2 apakah diterima atau tidak puasa dlm keadaan bleeding.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...cik boss jalan sebelah saya sambil nangis gamaknye...saya memang camtu kak tak tetap pendirian...kak long pon ikut perangai saya...hahaha...tapi saya ni tak cerewet pon benonye...beragan je lebih tapi ape yg dapat nanti saya dah bersyukur sangat2...tu la saya rase taun ni nak beli kurung hitam la...pakai dgn tudung kuning atau pink...kikiki...takpe kak tak payah pikir berat2 Allah tahu ape yg tersurat dan tersirat...islam ni kan mudah...inshaa Allah semua ibadah akak di terima yg Esa...jgn riso ye :)

      Delete
  2. Kalau Izara yg pakai rainbow tu comellah rasa kakak tapi kalau Linda tak tahulah pulak. Eh... kalau buat dress cantik juga tau:)

    Kakak dah mula menjahit baju raya sebenarnya Linda. Tak mahu sampai ramadhan. Jadi ramadhan dah boleh concentrate dgn puasa aje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebatu dah nampak saya gamaknye kak...dah mcm badut agaknye rupe saya...jangan bebudak kecik mintak belon je sudah...hahahaha...besttttnyeeeee kak pandai jahir sendiri T_T
      saya ni ada je kawan nak ajar jahit baju kurung tau tapi selalu berlengah2 je...betol tu saya pon suka buat ape2 pon sebelom pose...jadi bole berpose dgn tenang...

      Delete
  3. Haha pakai yang colorful tu senang sedondon dengan sesiapa pun hehe. Tapi zalora hijau tu memang sweet. Bole tu tuan umah sweet pakai apa pun cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau akak pakai gitu abis la kene kecam dgn orang2 kampong..tok imam pon bergosib dgn tok siak time jemaah sembayang raya...hahahaha...Allahuakbar kembang terus vontot akak ko cakap akak sweet...nangis sirap terus tau...kikiki

      Delete
  4. Kami pun pening nak pilih tema raya tahun ni..
    Mula2 ingat nak silver, lepas tu peach...
    lepas tu, hold dulu laa... hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la tahun ni raya ada ahli keluarga baru...bior masa yg menentukan nye dik...hahaha...kat kedai nanti time memilih mesti rambang mata kan...huru hara di buatnye... :D

      Delete
  5. hahahaha...tolomg la kak...tolong la pakai baju yang rainbow tu ..sure comel..hehehehe

    ReplyDelete
  6. Mak pun suka baju hitam Mel. Senang, tukar tudung jer hihi....
    Tak fikir lagi pun nak kaler apa Raya tahun ni. Selalunya mak beli siap jee. Itupun sok sok bila dah dekat Raya. Baru fefeeling Raya gitu

    ReplyDelete
  7. yan pun lom ganti pose lgi kak..tq peringatan

    ReplyDelete