sila klik sini

Wednesday, 23 March 2016

ENTRY ROJAK

khamis         24  mac  2016


Assalamualaikum....morning uollssss....


Matilanakkkkk...semalam camne punye malas nak up n3 pon tak tau la....cerita bersepah2 tapi punye la pemalas tak bole nak cakap...sempat singgah 2-3 rumah je pastu terus katup laptop...kalau camni punye gaya  cam tak sempat je up 300 entry seperti yg akak angan2 kan tu... T__T ...ishhhh! akak tak bole mengalah...inshaa Allah pasti bole punye la...hari ni akak nak up 20 entry sekali gus...hahahaha...2 entry pon tak lepas lagi nak 20...kim salam.... :p

Lama dah tak buat n3 rojak kan...gambo banyak sampai bergentayangan ni...jgn ingat roh je bergentayangan gambo pon bole....hahaha...sila seram :p





Ni menu berbuka hari isnin or selasa...tak pasti pulak akak...sejak dah makin hampir ke 40an ni otak semakin tak berhubung...so sori ye...kikiki...cik boss bawak akak makan mee udang kak Rose lagi...yum...yum... baca sini untuk info mee udang kak rose  5 minit sebelom azan pinggan mee udang akak dah ada depan mata...korang bayangkan camne perasaan akak ketika tu...hahahaha  :')


 
Kali ni kak long try asam pedas ikan pari...sedap gak bole tahan...lagi2 makan time pose kan...laju je suap...ntah kunyah ke tak agaknye minah tu...jangan2 dia telan2 je gamaknye...kahkahkah

Ni pon cerita hari isnin...eh! yeke...cam hari selasa la kalau tak silap... T__T  akak ni dah kenapa ??? sume yg lupe...hah! lantok la...bawak kak long pi beli action cam ke hape ntah name kamera kecik beso kotak mancis tu...hahaha

Memacam jual kat kedai ni...tapi yg akak kenal henfon dengan laptop jelah...yg lain hape pon hakak tak tau...dah lepas beli tu laju2 le akak balik...mesti le balik kan takan nak tido kat kedai ni pulak...hahaha :p


Ni pulak penganan dari cik boss time dia balik dari kursus petang selasa hari tu...dia belikan kek kat hotel tempat dia tido...JW Marriott kalau tak silap akak...sedap gile kek tu...

Sempat singgah Oldtown tapaukan nasi steam halia ni untuk kiteorang...ni antara menu feberet kalau makan2 kat oldtown...selain ni akak suka gak mee kari :)

Ni pulak adalah yg akak  terpaling suke...ice blend coklat...sedap sangat2 terasa coklat dia tau...tapi harga agak cekik darah sikit la...secawan camni rm10 hengget...sesekali je beli tak bole selalu2...gayattttt :p 


Ni akak masak pagi semalam...pasta cabonara untuk kak long dan kawan2 dia...masak ni pon atas pemintaan kawan2 kak long...memula akak ingat nak masak menu lain...tapi dah diorang beriya nak makan cabonara...akak turutkan jelah... lagi sonang keje akak

Diorang buat gathering kat tepi laut...sempat la akak snap2 gambo time menganto kak long semalam...

Kawan2 pompuan kak long...ramai lagi benonye tapi belom sampai lagi time ni...banyak hoi bekalan diorang ni...memacam jenis makanan...kek secret resepi pon hade...siap buat BBQ lagi...time mak ko buat jamuan kelas dedulu mampu makan nasi lemak daun pisang je tau...air pulak tak lain tak bukan "air sirap" T_T

Kekawan jantan kelas kak long...wah! sedap korang main bola ye...pi tolong bebudak pompuan sana...hahaha...cik Linda sebat vontot sekor2 kang baru tau...hahaha

Tenang je suasana pantai...tu nun di hujung sana nampak tak jeti petronas...kat kawasan situ2 la dulu letaknye rumah akak... T__T  

Kek lagi...ni pon cik boss belikan...minggu lepas kalau tak silap...buat berbuka pose gak ni...
Gambo last ni kire tragedi sikit la...bang ngah di serang semput kus2 katenye...mungkin cuaca sekarang ni tak menentukan...panas sangat sampaikan kat rumah akak ni kiteorang cam bergilir2 demam dan batuk...cuma akak je masih bertahan lagi setakat ni...mintak2 bior le akak sehat2 selalu supaya bole menjaga keluarga akak yg lain...mamat ni blom betol2 sehat lagi benonye tapi terpaksa jugak pi sekolah sebab ada pekse pertengahan tahun sekarang ni...


ok la sampai sini je akak blah dulu...ta....ta





21 comments:

  1. Walaupun cuaca panas kalau tak kena pedas-pedas sikit tak sedap makan kan Linda. Kakak teringin nak makan lagi mee udang Kak Rose itulah:)

    Abang Ngah kena ambik lebih perhatian dek cuaca juga. Kadang minum air yg kita rasa banyak masih tak cukup. Yg paling utama sebenarnya jgn kena panas direct lama-lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiteorang ni memang jenis yg suka makanan pedas kak...lagi pedas lagi suka...camtu akak kene datang melaka la gamaknye ni...kikiki...mamat tu kurang minum air kak pastu rajin pulak nak bersokan time panas2 camni...last2 kene gak amik gas akhirnye...alhamdulillah sekarang dah sehat balik :)

      Delete
  2. sedap tul red velvet tu...dpt kat adli dia sorang 1 slices tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kek feberet akak gak tu dik...kalau time lapo2 memang sekejap je abis satu slices tu...hehehe

      Delete
  3. Memang betul2 rojak ni linda....mee udang ,asam pedas,kek,pasta...hmmm semua nya sedap....telan air liur akak tau ,padahal akak puasa.:-).
    Sama lah akak ni linda kalau kat kedai tepon tu taunya tepon dgn laptop je lah.
    Kalau linda post 20 entry satu hari tak terkejo lah akak nak membacanya...huhuu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambo banyak nau kak lambak sekali harung camni sonang...hehehe...Allahuakbar ! sori bebanyak kak...saya pon kalau puasa tengok gambo makanan terusrasa terkulat2 jadinye...hahaha..abis la kurang pahala pose kite kak :p
      nak buat 1 n3 pon pemalas kemain ni kan pulak 20...memang mimpi jelah...hahaha

      Delete
  4. Semua sedap terliur kak Zai dibuatnya. Nampaknya nak kena terjah Secret Recepi teringin pulak nak mkn kek.
    Kena byk minum air cuaca sekarang terlalu panas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rezeki di beri Allah...sume sedap selera makan kak..ala kiteorang ni sume yg sedap tolak batu dengan kayu je...hahaha...betol tu kak...tapi bebudak ni pepaham jelah..minum air time haus je pastu rajin pulak main bola time panas ni

      Delete
  5. Sedapnyaaa.. kecur liur wawa tengok..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. wawa bukan ko je dik hakak yg baca balik ni pon tertelan2 ailio...nak2 tengok kek secret tu...oh may oh my sangat :')

      Delete
  6. wahhh..dan dan dapat idea buka pose ngan kek secret recepi...dap tu, nyum..nyum..nyummmm :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. time puase ni tengok hape pon sume nye nak...hahaha...akak le orang tu...perangai tak semengah...tapi kek secret mesti la dap2 sangat kan..

      Delete
  7. Alhamdulillah rezeki sampai kat umah tu yang lega bole pegang makan ja, syukur la orang kat luar ingatkan..betul kadang tak ingat tulis blog ni bole menolongkan kira catit bole l ingat skit. Moga abang ngah cepat sihat,

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...somi akak memang gitu...bab makan2 dia memang selalu je teringat kat kiteorang ni...kikiki...betol tu dik blog ni bole di kira cam diary jugak kan...nanti bila dah lama2 bole datang dan baca balik ape yg kite penah catit kat sini...alhamdulillah abang ngah dah sihat dan gagah seperti selalu...tq dik

      Delete
  8. kat sini ada old town juga kak..tapi melayu tak berani masuk sebab ramai yang kata oldtown sini tak macam tempat lain..Tak halal la..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh! ada ke dik old town yg tak halal...yg kat tempat akak punye siap ada gantung sijil halal bagai...pasal tu akak berani je nak makan situ...

      Delete
  9. Dasaylah hang Mel, bernlog yg suka suka ni Pun ada target. Mak, apa pun tak de hihi...berserah ajelah berapa entri yg nak keluar nanti hihi...

    Amboi ....mentang mentang puasa layanan mcm puteri raja weyh! Bukan main lagi menu tiap tiap hari bertukar ganti.
    Tp kalau pesen mak puasa, mak malas weyh nak masak....letih woo hihi...

    Sian bang Ngah, penat dada tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje je mak nak motivasi kan diri...kalau tak buat camtu nanti kan mahen lembab nau nak berblog...cabaran untuk diri sendiri katenye...hehehe...takde nye cam puteri raja bangai mak...sebab yg pose nye 2 ketul je...kite dgn kak long tapi orang2 sekitar yg tak pose ni pon sama je laju makan...hahaha...ape kes !!!
      kite masak gak mak...yg pose takpe la sian pada yg tak pose ni....lagi pon cik boss hari2 pon balik rumah time rehat tu...mamat tu memang dari kecik ada penyakit semput mak...sakit keturunan amik dari mak dia ni hah...kikiki

      Delete
  10. Dasaylah hang Mel, bernlog yg suka suka ni Pun ada target. Mak, apa pun tak de hihi...berserah ajelah berapa entri yg nak keluar nanti hihi...

    Amboi ....mentang mentang puasa layanan mcm puteri raja weyh! Bukan main lagi menu tiap tiap hari bertukar ganti.
    Tp kalau pesen mak puasa, mak malas weyh nak masak....letih woo hihi...

    Sian bang Ngah, penat dada tu

    ReplyDelete
  11. Kejamnya entri akk ni.nmpk udang bersusun2. Arghhh ada asam podeh gak!! Grr

    ReplyDelete
  12. wah yg mana aida nak komen ni kak ? :) ha ha ha
    all in one entry ni.
    pe pe pun yg last skali tu, jaga kesihatan ekk.
    skang cuaca memang giler, tak menentu!

    ReplyDelete