sila klik sini

Thursday, 10 March 2016

APE MENU SARAPAN KORANG PAGI TADI ???

 jumaat       11  mac  2016



Assalamualaikum dan salam hormat.........






Lepas bang ngah pi sekolah dan cik boss pi keje pagi tadi...akak merangkak turun bawah nak mencari makan buat alas perut...laju je tangan akak bancuh teh 0 secawan nak di lawan kan dengan biskut...tekak dah muak dengan nasi lemak dan roti canai...biskut2 kering camni gak yg sedap...untuk mak enon akak ingat nak gorengkan nugget 4-5 ketul cukup la....tapi tetiba je minah ni meroyan dik non...dia nak makan lain.... (~_*)




Minah ni mengaruk nak makan mee mee (maggi)...kussss semangattttt...nasib baik la ada sebungkus yg tinggal kalau tak mana pulak akak nak cekau...sejak dua menjak ni akak perasan si Izara ni suka nau buat pemintaan yg bebukan time makan...cam tengahari semalam tengah akak kalut masak lauk dia pon sebuk gak meroyan nak cekodok pisang...padahal baru je petang sebelom tu akak buat...hoi!!! hanggin terus akak di buatnye...last2 akak buat tak layan je...dia dah penat nangis guling2 nanti diam le dia...tapi tu la hati ibu ni lain...dah siap masak semalam akak lenyek gak 4-5 biji pisang adun dengan tepung...jadi tengahari semalam kiteorang begasak makan nasi...minah tu beria makan cekodok pisang cicah susu pekat...ko mampu makan cekodok time lunch ???? ....hahaha...muka happy je bila dapat makanan yg dia minta...camtu la muka dia semalam masa makan cekodok pisang...hai la anak ibu ko ni kekadang tak paham sungguh dengan feel yg sorang ni...tapi selagi ada kudrat dan nyawa akan ibu turutkan...sapa laaaaa tak sayang anak kan... :'D


Selamat berhujung minggu sayangans...ta...ta

23 comments:

  1. adli pulak tgh kita masak utk makan malam nak spagetti. adui..mana nak cekau spagetti. buat tak tahu pandai pulak diamnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekanak memang camtu kot...hahaha...sesukehati je nak order memacam hape diorng ingat kite ni restoren kot....hahaha...bertabah la Lea ye cam hakak ni hah.... ;p

      Delete
  2. Itulah buah hati pengarang jantung kak.. Takde dia sunyi umah.. ada dia nak bergasak je dengan kita.. marah2 bebel2 kita pun, tetap jugak kita buatkan. Itupun kalau cukup bahan rencahnya, kalau takde memang tak buatler..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu dah semestinye dik...nyawa akak ni tau...suka je buat gaduh2 dgn dia...tapi nanti last2 buat gak sebab tak.sampai hati kan...mak2 sume camtu kot...selagi bole tunaikan inshaa Allah kite cuba buat yg terbaik...

      Delete
  3. Kak zai pun suka makan biskut time sarapan. Sedih kak zai baca mak enon bukan minta makanan yg susah dicari setakat cekodok pisang dan mee Maggi aje pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kadang2 kalau asyik nasi lemak roti canai memang membosan di buat nye kan kak...biskut kering2 camni gak selera...bab maggi ni memang saya sekat tak kasi selalu kak...sebulan 2-3 kali je...marah2 sayang je tu...mana la sampai hati kan penat camne pon kalau bole tunaikan saya buat jugak sehabis baik...suka je melayan dia gaduh2 camtu...kikiki

      Delete
  4. Samalah kita linda,akak pun makan biskut kering dgn roti perancis keras cicah air teh...minum sorang ,Iman ke sek agama ada Maulidur.Kecuali hari Jumaat anak2 akak ni beli je sarapan sebab kedai2 dekat sngt dgn rumah.
    Dia nmpk agak nya linda sebab tu.lah disuruh buatkan juga...lagipun tak puas makan cekodok ibu linda sedap tu.
    Dah dapat megi buat muka comel pulak dia ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la yg sedap kak...tak perasan dah setengah bekas biskut hilang...hahaha...kenyang gak sampai tengahari...saya pon camtu gak kadang2 abang yg no 5 tu rajin belikan nasi lemak atau roti canai kat warung tempat dia mengeteh...tapi dah selalu sgt rase muak le pulak...minah tu memang hantu cekodok pisang kak...kalau ada pisang je kat rumah mesti suh buat cekodok...kadang2 hari2 suh saya buat...hanggin je ibu dia ni...hahaha

      Delete
  5. Akak mkn Roti jer mel..

    Hihihi beriye senyum mak enon dpt mee mee ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stok roti kat rumah ni dah abis buatkan sarapan utk bang ngah pagi tu kak...saya pon kekadang sarap gak roti kapit dgn telo mata sebiji...kenyang sampai tengahari...saya memang kontrol sikit dia nak makan mee2 ni...tu yg suka nau sesekali dapat makan...kikiki

      Delete
  6. saya breakfast ESP je, alhamdulillah kita semua masih sihat untuk mampu makan. selamat wiken kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni baru bole cakap sarapan yg sehat...alhamdulillah masih di beri kan kesihatan dan selera yg baik utk makan...kan dik ;)

      Delete
  7. kak ana makan pulut kuning dengan rendang hari ni malinda, buang tebiat lak pagi jumaat ni haha :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapnyeeee kak ana...last makan pulut dgn rendang raya haji taun lepas...:') takdenye buang tebiat kak...saya doa moga panjang umur akak dan sehat2 selalu... :)

      Delete
  8. pagi ni yan makan kentang goreng je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap tu yan...makan panas2 lawan kan dgn teh 0....dapnyeeee :)

      Delete
  9. huntong la izara. dpt pe je nak.
    aida ni kalu weekend and tak kuasa nak kuar makan, abis ler pe yg ada dlm umah ni di brekfes kan kak.
    sib baik anak2 dara dan bujang sorang tu tak demand sesgt.
    biskut biskutan wajib ada le.
    cicah milo panas ~ terbaik !!!
    anak2 aida pun king of maggi kak. kena ditahan-tahan tau kak.
    kalau tak, tiap hari layan maggi pun jalan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mana yg ada tu bole la akak masak kan dik...kalau dah memang takde tak dapek la akak nak nolong...hahaha...bagos didik anak2 camtu...jangan cerewat sgt bab2 makan ni...mana yg ada tu senyap2 kite makan sama2 sampai kenyang kekdahnye...gitu la dik bebudak rumah akak ni pon sama je...pasal tu akak jarang topup stok maggi dalam rumah ni...selagi kite bole kontrol ni kite cuba kontrol ye...

      Delete
  10. Comel ja yang nak meee meee tu hehe..memang sedap biskut pat segi dengan milo, teringat masa pantang pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah dapat senyum la minah tu...kalau tak suara dia pekik kalah halilintar...akak pon time pantang dulu suka makan biskut kering camni kalau lapo2 time pepetang tu...:)

      Delete
  11. sedap tgk stok biskut tu..hehe

    marah2 pun buatkan jugak utk anak ye.. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stok biskut camni memang sentiasa ada je dik kat rumah akak ni...kang memalam ada je tangan2 dok pi amik kat dapo buat kudap2 tahan mata mengatuk sambil tengok bola...:p (cik boss le tu) kikiki

      Delete
  12. Betul Mel...makan benda gitu lagi sedap weyh tp kalau hari hari jemu jugak ek. Kita kalau hari kerja, mmg bekfes apa yg ada jer. Kalau ada pakwe baru makan kedai tp tulah jemu balik balik makan mee, balik balik makan nasi lemak....

    Bestnya jadi budak kecik ek....semua mintak dpt. Gitulah agaknya mak kita dgn kita Mel...

    ReplyDelete