sila klik sini

Wednesday, 16 March 2016

25 THINGS THAT MAKE ME HAPPY

khamis        17  mac  2016


Assalamualaikum dan salam hormat....


Jom skodeng jawapan dari soalan tag tentang 25 perkara yg membuatkan akak happy...akak telah di tag oleh kekanda tersayang iaitu akak Saniah dari blog coretan hidup ...ok la takmo borak panjang2 jom terjah...mesti banyak je sama cam korangkan...hahaha...nama pon manusia gitu2 jelah pon kan putaran hidup kite ni... 


                           Banner ni wajib ada sebagai tanda penyertaan...

What to do? 

Create a new post + Insert picture above 
 List 25 things that make you happy 
 Mention the blog that have tagged you 
 Tag at least 5 bloggers & make sure they know they've been tagged! 
 Share your favourite quote of the week! (if none, then it'll be okay)


1) Melangkah ke alam perkahwinan 

2) saat menjadi seorang ibu 

3)menjadi seorang suri rumah tangga dan melihat anak2 membesar depan mata 

4) duduk rumah sendiri

5)mak  duduk berhampiran...hari2 bole tengok mak 

6)dapat berkumpul dengan semua adik beradik..terutama time hari raya 

7)dapat hadiah atau bunga dari suami

8)masak sedap2 untuk keluarga dan makan sama2

9)pergi bercuti dan tak payah masak...hahaha

10)makan di restoren yg menghidangkan makanan yg lazat (tak semestinye restoren mahal)

11)time cik boss dapat bonus...hahaha

12)shoppingggggg !!! ;p

13)menulis blog dan kemudian dapat kawan2 yg ohsem sangat2 kat sini...tak payah la akak sebut nama...korang tahu sapa korang...sume nye sayangas di hati akak... :)

14)deco2 rumah

15)buat projek DIY dan projek tu sangat2 sukses...hehehe

16)buat lawak bodo dan ketawa sama2 dengan famili (akak memang berperangai badut)

17)menonton tv dengan famili atau dapat menonton drama yg akak minat

18)berangan dengan cik boss kenkonon nak melancong sana sini...

19)petik hasil tanaman tak kire la buah buahan atau sayo...(tapi akak tak suka tanam tau)  ;p

20)dapat tengok bunga yg mekar mengharum

21)saat dapat membantu seseorang yg dalam kesusahan (selalunya bantuan yg kecil je)

22)jumpe kawan2 lama 

23)air terjun dan bilik hotel yg bersih

24)anak2 tolong kemas rumah 

25)perasan di kasihi oleh suami,anak2,keluarga dan kawan2....


Fuhhhhhh...akhirnye selesai gak...nampak cam senang tapi susah hoii...nak memikirkan benda2 happy camni..sebenonye banyak je lagi kan...hehehe


ok la kat sini akak ingat nak tag 

Zie azi dari blog  Jepun mari

Aizamia dari blog  mak budak dan remaja purba

Lea Ismail  dari blog  kisah umie dan Adli

Iryantyahamad  dari  blog  belajar untuk sabar

Hainom   dari blog  Hainom Okje

Hokey sapa yg kene tag tu nanti kalau ada masa bole la buat ye...sila jangan kecam hakak...hahaha...nak gak tau hape yg bole buat korang happy :)


sampai sini je panjang umur jumpe lagi...ta...ta











26 comments:

  1. Ahaaa... itu dia betapa banyaknya hal yg boleh buat kita gembira kan Linda. Betul kalau nak ikutlah banyak lagi yg menggembirakan. Boleh buat banyak kali entri tapi dah kata nak 25 bagi ajelah itu dulu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak...sepanjang hidup ni banyak sungguh benda pahit manis yg telah di tempuhi...tapi selalunye yg manis je yg kite simpan...memula cam susah gak nak mula tapi bila dah mula seronok pulak...kikiki

      Delete
  2. auw....kena tembak.....nak kena pikir ni ...25 tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tembak2 manja je tu dik...ada masa nanti buat la ye...hehehe

      Delete
  3. Rindunya bunga dari tangan cinta dah lama tak terdelivery lagi hehe.. bagus lah sis Linda tinggal brrdekatan dengan ibu, boleh jumpa selalu, Alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah rumah mak akak dekat je dik...hari2 pon kadang2 bole pi jengguk dia...tapi selalunye dia yg rajin datang jengguk akak...hahaha...pastu lepak2 terus lepas siap makan sume baru dia balik... :)

      Delete
  4. janji enjoy dengan life itulah perkara paling kita happy dalam hidup even mungkin apa yang kita miliki tak sama macam orang lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu dik...tu la yg paling penting...bersyukur la dengan apa yg kite ada sekarang... :)

      Delete
  5. Memang kan banyak lagi buat kita rasa gembira tak terluah kan semua.
    Tapi kan terlalu ringkas pula linda up kan 25 tu...tak puas akak baca tau...tapi dah buat akak tersenyum sendirian juga.
    Tentu seronok dpt jumpa adek akak sorang ni...suka buat lawak agaknya .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak terlalu banyak sebenonye...kire 25 tu pon memula nak tulis cam blur2 gak saya...tapi pastu cam mencurah2 pulak memori manis sepanjang hidup ni...yg part badut tu jangan tak tahu saya memang pak lawak dalam keluarga...anak2 buah saya selalu merungut kalau time berkumpul tu saya takde...tak happening katenye...hahaha

      Delete
  6. Replies
    1. memula je dik cam pening2 sikit...bila dah start tulis kang cam senang le pulak... :)

      Delete
  7. time cik boss bonus pun satu kegembiraan kita juga kan

    ReplyDelete
  8. alamak,soklan cepu emas..sat kena pikir 25 perkara tu apa dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...takpe dik amik la masa banyak mana pon takpe...nanti kalau senang2 buat je..takde paksaan :)

      Delete
  9. hehehe.. masa memula baca entry ni (tak ingat dekat blog siapa), berdoa.. janganlah kena tag.. tapi yang janganlah tu ai kena..
    Hari tu punya tag pun ai tak buat lagi.. ok takpe.. slow2 nanti ai cuba.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...yg selalu kite tanak tu la yg dapat dik...lain kali doa cakap nak...mudah mudahan terselamat...hahaha...takpe slow2 je...bila2 senang buat je...takde sebarang paksaan pon just utk suka2 sesama kite :)

      Delete
  10. bab gembira bila shopping tu saya suka....
    Hahhaa, mmg lumrah pompuan.... kalau demam sikit2, boleh kebah bila hubby ajak shopping :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dah semestinye dik...jalan sambil seret kaki pon sangup...hahaha...ada ke gamaknye pompuan yg tak suka shopping kan...cam takde je...hahaha

      Delete
  11. Hahaha bab anak bantu mengemas pun akak suka jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pon suka gak kak...tapi tu la selalunye memang jarang2 la...kene bagi arahan dulu baru diorang nak membuatnye pon...paling hangin bila diorang buat sambil lewa...terus saya bukak kitab 2200 muka surat bebel2 dari pagi sampai malam...hahahaha

      Delete
  12. Perghhhh....terkena tag jugak mak rupanya. Dah dapat gak weyh dari kak Nooriah tp lum sempat buat.....Nanti nantilah....kena cari ilham dulu nampaknya ni..

    ReplyDelete
  13. Perghhhh....terkena tag jugak mak rupanya. Dah dapat gak weyh dari kak Nooriah tp lum sempat buat.....Nanti nantilah....kena cari ilham dulu nampaknya ni..

    ReplyDelete
  14. nanti yan buat ye kak..tq tag :-))

    ReplyDelete
  15. nice reading this kak.
    happy sekali...

    ReplyDelete