sila klik sini

Wednesday, 17 February 2016

SYUKUR LA TAK JADI YG BURUK




khamis        18  feb  2016



Assalamualaikum.....




Semalam siang lepas mandi cam biase akak keringkan rambut guna hair dryer merah akak ni...memula ok je tapi di pertengahan tetiba je dia stop dua tiga kali pastu on cam biase balik...akak guna jelah buat tak tau...tetibe siap ada percikan api dik non keluar dari benda ala ni...meletop2 bau cam plastik hanggit...laju2 akak campak ke lantai...pastu dengan pantas akak tutup suis dan tarik wayar dia...akak pon terkejut dengan tindakan akak tau...semua yg akak buat tu hanya mengambik masa 2.03 saat je kau...laju gile kan...hahaha...arwah gak hair dryer ni...lama oi akak guna...20 tahun kalau tak silap...cik boss yg belikan untuk akak time kiteorang tunang dulu...jangan mamain ye tengok tu hair dryer ni berkuasa turbo 1200 hokey...hahaha...memang patut la kalau nak rosak siap meletop2 bagai pon...dan purba sangat2 dah ni...tapi tu la nasib baik tak trip karen satu rumah...syukur alhamdulillah...rencatan karen ni jangan di buat main ye bole bawak maut tau....jadi selamat tinggal hair dryer merah ku sayang...bersemadi la dengan aman dalam tong sampah...terima kasih atas khidmat bakti yg kau berikan sepanjang 20 tahun kite bersama...pemergian mu tak mungkin berganti...sebab hakak dah serik dik non tak kuasa nak berhair dryer bagai pasni...nak keringkan rambut nanti akak tala jelah kepala depan kipas...ok bye





24 comments:

  1. Nasib baik akak cepat campak...bahaya la..lama betul akak guna erk..dah cukup umur la tu kak..sebab tu arwah dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...Allah lindung...lama gile akak guna..yelah selagi bole pakai akak lenjan jelah...dah selamat akak buang semalam

      Delete
  2. Kira tahan lama lah hairdryer malinda tu.. 20 tahun berkhidmat dgn tuannya..

    Dah trauma pulak nak mengguna yg baru ye Malinda..
    Tadah jer lah dgn kipas angin tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. barang2 lama gitu memang tahan kak...barang2 sekarang ni pakai baru 2-3 tahun dah kiok...trauma sangat tu idok le tapi malas la nak beli baru...hadap kipas jelah pasni...jangan tetido sudah...hahaha

      Delete
  3. nasib rambut akk tak terbakar,hahah
    tapi lama jg hair dryer tu berjasa slma 20tahun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...syukur sangat2...lama kan...bebarang lama memang kualiti dia bagos dik tu yg tahan sampai puluh2 tahun..

      Delete
  4. Nasib baik tak berlaku kejadian yang tak diingini dan tak mahu diingati ^_^ Kalau tidak, habislah rambut!

    Lamanya guna hair dryer sampai kat 20 tahun. Ni mesti sayang nak buang maklumlah sebab pemberian dari extunang kononnya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...Allah lindung...hilang rambut takpe lagi dik...nasib tak baik sesilap hilang nyawa terus...selagi blom rosak akak pakai je...mesti la sayang kenangan tu...tapi dah selamat akak buang semalam...

      Delete
  5. Saya keringkan rambut bawah kipas je kak.. ;)
    Syukur akak selamat walau menda alah tu arwah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni pon akak buat cengitu gak la...pas mandi hadap je kat depan kipas...kalau sambil baring lagi best bleh terus tido sepam dua...hahaha...alhamdulillah..nasib baik tak ape2..

      Delete
  6. ALHAMDULILAH, u selamat dan tak de benda buruk jadi.. kena beli baru tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak syukur tak jadi ape2 yg buruk...kuasa saya nak beli baru..pasni kering rambut depan kipas jelah :)

      Delete
  7. jangan kerana hair dryer merah semua hair dryer di persalahkan hahaha.. 20 tahun kak. Wajib la rosak. jangan takut Insya Allah yang baru tak jadi macam tu. Akak tulis siap2 tarikh beli tu.. agak2 nak celebrate birthday dia yang ke 20 tu jangan guna dah hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kerana nila setitik rosak susu sebelanga gituuu...takde la takut sangat pon cuma kuasa la akak nak beli yg baru...pasni diri je depan kipas...masuk 20 tahun terus bersara...dapat cuti panjang dalam tong sampah...mana le gamaknye dia pi melancong tu...kikiki

      Delete
  8. sket hari lagi... ada la tu, itu hair dryer time tunang, hair dryer time kawen belom beli lagi.. kan cik boss..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagos gak cadangan ni...hahaha...nanti akan akak pertimbangkan :p

      Delete
  9. Mujur lah takde apa2...takpelah linda dah boleh ganti yg lain dah 20 thn tu...lama.
    Akak memang tak suka pakai hair dryer,ada org bagi hadiah akak bagi hadiah pd orglain pulak.Dah duk rumah ni nak kering rambut pakai tuala je sebab rambut akak pendek memanjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...memang dah lama sangat2 kan kak...puas dah guna banyak dah berjasa benda ala tu kat saya...saya suka je guna kak senang cepat sikit rambut kering...tapi kalau takde pon tak mendatangkan masalah...serkup je rambut cam turban tu lelama kering gak...senang nak urus kalau rambut pendek ni...

      Delete
  10. Kikiki.....nasib tak gosong rambut hang Mel hihi.... Tau tak apa tu gosong? Gosong tu adalah geseng, aka hangus hihi..

    Hish....kalau terbakar kulit kepala yg gebu gebas putih melepak tu sapa nak jawab??? Nangis pak we 7 hari haha..

    Wow mesti dulu dulu sebelum dating hair dryer rambut ek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la nasib baik tak jadi ape2 mak...siap ada percik2 api yg tak menahan tu...terkejut gak kite tau...paling seriau kalau karen trip satu rumah...nangis tak belagu la gamaknye...hang ni mak kite ni mana le ada putih melepak cam tepong gomak tu...biase2 jelah...dalam gambo je nampak puteh kalau tengok depan2 mana ada puteh nau...hahaha...cam tau2 je hang ni tau...tu benda wajib sebelom keluar pegi memana :p

      Delete
  11. Kikiki.....nasib tak gosong rambut hang Mel hihi.... Tau tak apa tu gosong? Gosong tu adalah geseng, aka hangus hihi..

    Hish....kalau terbakar kulit kepala yg gebu gebas putih melepak tu sapa nak jawab??? Nangis pak we 7 hari haha..

    Wow mesti dulu dulu sebelum dating hair dryer rambut ek....

    ReplyDelete
  12. scarynya kak.... mujur tak de apa2... saya kadang2 je pakai hair dryer... kalau rajin... kalau malas saya hala kipas ke rambut sambil blogwalking... hehehehe

    ReplyDelete
  13. Uish bahayanya kak. Mujur perasan. Klu x kerinting la rambut akk. Klu kerinting blh thn lg. klu terus kaku sape nk jwb. Huhu

    ReplyDelete