sila klik sini

Friday, 5 February 2016

SELAMAT BERCUTI SAYANGANS ^_~

jumaat         5  feb  2016


Assalamualaikum sume....



Hari ni akak hanya mampu sediakan ni je untuk hidangan...mood bercuti dah melular kekdahnye...kalau bole takmo pinggan mangkuk piuk belanga kotor bebanyak...masak simple2 camni senang...lepas makan sila basuh pinggan masing2...tak basuh siap!!!
Mana destinasi percutian korang agaknye ye ? akak anak beranak balik kampong je...Pontian  Kecik sana nun...tak sabo nak jumpe MIL...dah rancang nak masak ape nanti time kat sana...akak dengan MIL memang hantu ketam...ingat nak masak  ketam telur masin la...tapi butter kene tukar dengan planta pastu susu kene tukar dengan santan le gamaknye...MIL akak tak minum susu sume tu...mintak2 ada la jual ketam yg sego2 kat pasar belakang court memort tu...memacam kepala otak ni merancang nak makan kalau dapat balik kampong sekali sekala ni...hahaha...Johor sume makan sedap2 kan...ok la takmo bebel panjang....selamat bercuti sume panjang umur kite jumpe lagi minggu depan...nanti akak sambung n3 pi Cameron tu...so ta..ta..sayangan2 sume...moga korang happy2 je di samping keluarga tersayang...hati2 memandu ye.... :)





15 comments:

  1. Mel awat nampak pucat je Spiral pasta mak tu .... ye ke nama dia tu? Hihi...
    Ok mak maafkan sebab tak sabar nak jumpa MIL...
    Kalau cenggini punya excited nak jumpa mertua, ni mmg betul betul menantu manusia ni hihi...
    Oklah selamat kenduri ketam ye mak..baik makan tu jgn gelojoh sangat kalau ye pun kaw tim ngan mami hihi

    ReplyDelete
  2. Mel awat nampak pucat je Spiral pasta mak tu .... ye ke nama dia tu? Hihi...
    Ok mak maafkan sebab tak sabar nak jumpa MIL...
    Kalau cenggini punya excited nak jumpa mertua, ni mmg betul betul menantu manusia ni hihi...
    Oklah selamat kenduri ketam ye mak..baik makan tu jgn gelojoh sangat kalau ye pun kaw tim ngan mami hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ntah le mak tetibe jadi gitu pulak kalernye...kikiki...lama dah mak kite tak balik kampong...last balik hujung bulan doplas taun lepas...gindu dah dgn mil dan makanan2 kat johor sana nun...hehehe...alhamdulillah dpt gak mkn ketam kat sana mak ;)

      Delete
  3. Replies
    1. Alhamdulillah...kiteorng anak beranak makan memang tak memilih...asalkan halal inshaa Allah licin...kikiki...tq Nooraini sudi singgah sini dan komen2 :)

      Delete
  4. Replies
    1. Erkkkk...yolah selamat berkojo pado ko dek...sob..sob..kojo gegajin yo ;)

      Delete
  5. mak mertua aida asal pontian gak.
    kampung api-api kot nama nyer.
    just skang mak mertua dok seremban la.
    kat pontian ada makcik pakcik :)

    ReplyDelete