sila klik sini

Monday, 29 February 2016

MAKAN FREE DI IKAN BAKAR PARAMESWARA UMBAI MELAKA

 selasa         1  mac  2016


Assalamualaikum dan salam mesra....



 Hari ni kat tempat akak takde karen dari pukul 10 pagi  hingga 1 petang seperti yg tertulis dalam notis dari pihak Tenaga Nasional ni...jadi hari ni pepagi lagi akak dah terconggok depan laptop sambil menulis n3 ni laju2...kikiki...nasi pon akak dah siap masak dah takut terleka kang tak sempat pulak...hehehe...ok jom sambung baca n3 kat bawah...


 Kejadian ni berlaku pada malam ahad yg lepas...kiteorang sampai dalam pukul 8 suku camtu...masyaallah ramai sungguh umat ...terkedu akak tengok...puas pusing2 meja sume penuh....last2 masing2 buat muka tak malu berdiri je menunggu kat meja yg kiteorang tengok cam dah nak abis makan...ramai je buat camtu jadi kiteorang tiru...kikiki

 Dah lama beno menunggu..akak ape lagi...selfieeee...hahaha...yg duduk tudung biru tu kak ngah akak dan famili kat  hujung tu akak tak kenal...hahaha...kiteorang tengah tunggu diorang bangun je tu...kalau tak buat camni sampai tengah malam pon belom tentu dapat meja...takan nak makan bersila atas simen pulak kan...hahaha

 Lama pulak diorang ni nak bangkit padahal dah abis makan..siap bole borak2 pulak tu...tak kesian gamaknye tengok muka kiteorang yg sekor2 cam kebulur je ni...hahaha....kesudahan nye kiteorang amik keputusan untuk...Selfie lagi.. :p


Lagi....

Dan lagi....hahaha...bekas2 makanan atas meja ni bukan kiteorang punye ye...time ni baru je dapat meja... pinggan mangkuk sisa2 ni belom sempat pekerja situ kemas pon lagi...T_T

Hah yg ni baru kiteorang punye dan ini adalah satu2 nye gambo makanan yg akak sempat snap...oh may...oh my...nasik lemak dia dap2 panas2 lagi masa akak buka tu...ni kire pestime akak makan kat Parameswara ni...selalu akak kalau makan ikan bako mesti cik boss bawak pi Muara Sungai Duyung je...malam tu kiteorang makan 6 ekor ikan,sotong tepung,sotong bako,udang sambal  dan udang bako...(banyak binatang laut yg dah abis) kos sume nak dekat dalam rm450..balik tu masing2 jalan sambil seret perut...hahaha...tq Long (anak buah sulung akak) sebab belanja kiteorang malam tu...moga bertambah murah rezeki kau lepas ni...bsu doa moga ko cepat2 naik pangkat lagi ye pastu bleh belanja kiteorang lagi...hahaha...pastu duit raya jangan lupe naik kan sekali tau...hahaha


Ok la sampai sini je...rumah korang kalau akak tak sempat jengguk pagi ni pepetang kang akak terjah ye...doa2 kan moga bekalan elektrik cepat2 di sambung semula...musim2 panas ni tahu2 jelah kalau kipas tak on melekit2 badan...ta...ta






37 comments:

  1. hahaha.seret perut yang tak tahan tu. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol dik sume makan tak ingat malam tu...kikiki

      Delete
  2. Part xde karen yang tak tahan kan...tentu panas duk dalam rumah .Akak pun sama linda kalau kata takde karen semua buat pagi2...last2 kdg sampai sudah masih ada juga .
    Gambo nasi lemak je ke linda yang sempat snap.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik sekarang ni angin kuat kak...saya duduk megadap tingkap je kurang sikit panasnye...pukul 8 pagi saya dah siap masak nasik sume...lauk2 masak guna gas jadi tak terganggu pon...bagos gak diorang tutup karen siang kalau malam lagi naya...makan pakai tangan kak susah dah pastu nak snap2...hehehe

      Delete
  3. Huhu dh abis mkn tp dorang x bgn tu yg geram kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah memang geram gak la tapi tak bole buat ape duduk la menempel kat tepi meja sambil buat muka kesian...hahaha

      Delete
  4. Memang ada yg tak peka dalam situasi ramai mereka dah habis makan tapi masih nak sembang, walhal dah tahu dah ada org menunggu giliran. Tak baiklah kan. Apalah salahnya beredar sebaik habis. Org lain pun nak makan juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saje je kak diorang siap bersembang sambil sedut rokok bagai...geram je saya...tapi dalam family tu ada gak yg ramah siap beborak2 dengan mak saya...kikiki

      Delete
  5. Kalau gi tempat makan seafood malam minggu, mesti kita jenuh menunggu meja kosong kan? hihihih..saya dah terkena masa malam minggu raya cina hari tu...Parameswara ni saya ada terbaca review yg best..nanti ada masa saya nak try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu la gamaknye Doc..pasal tu saya jarang nak pegi malam2 ahad gitu...tapi kali ni dah ada yg nak belanja kan...harussss la pegi katenye...hehehe...nanti bole cuba makan sini...sedap gak masakan nye dan murah sikit la dari muara sungai duyung

      Delete
  6. da lama aida tak menjengah parameswara ni kak.
    sejak keje jauh ni la.
    dulu selalu, gi dgn opismet.
    pantang la ada occasion, sure ke parameswara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak ni pestime dik terjah sini...sebalom ni tak tau pon pasal kedai ni...hahaha...buat malu je jadi orang melaka... :p
      tapi kalau pegi time tak berapa ramai orang lagi best kot...makan tak terkejar2

      Delete
  7. Alamak.. huntunglah badan ada orang belanja makan besor!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...rejeki jgn di tolak musuh pulak kangan di carik katenye dik...hehehe

      Delete
  8. saya selalu makan kat crystal bay je kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. situ pon akak tak penah terjah lagi dik...lain kali kot...nak gak rase makan sana asyik ko je sebat jeles gak akak dengo...hahaha

      Delete
  9. famous tmpt ni kan. best mkn ramai2 kalau ade family day ke apa

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu la sebab ramai gile orang makan situ...masa akak pegi tu pon banyak meja dah kene booking...sume nama jabatan kerajaan

      Delete
  10. Akhirnya.....sampai jugak hang kat Parameswara ye Mel. Lain kali gi awallah.

    6 ekor ikan hang melahap ye Mel patutlah sampai Rm450... Kalau dah balik sambil menyeret perut, mmg mak confirm kenyang tahap saka tu haha.....

    Amboi....dah belanja makan, berani lagi mau warning ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la akhirnye ada gak rejeki kite kan mak...kite tak tau pape pon diorang yg pakat2 mengorder kite makan je ape yg sampai atas meja...hehehe...gurau je tu kite dgn anak2 buah memang gitu kadang2 ckp cam nak gaduh...hahaha....padahal bincang2 bise je pon :p

      Delete
  11. Alhamdulillah...rezeki..perut oun kenyang
    Hr tu de gi melaka..sempat singgah sini..mmg ramaii

    ReplyDelete
    Replies
    1. syukur rezeki dari Allah....perut kenyang hati senang...hehehe...ramai sungguh orang sampai akak termangu2 hape pon tak bole...kikiki

      Delete
  12. ok! masuk list mkn2 melaka la gini.. asik2 baca pakat2 ke Parameswara Jerr ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dah semestinye dik...asyik baca jekan nak gak rase cam hakak ni hah...dah dapat makan sini baru puas hati

      Delete
  13. sesuai dgn rm450 smpi seret2 perut hahaa
    tempt sini mmg ramai giler org, smpi org tggu kt meje.xsenang tol nak mkan dgn tenang huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenyang sampai esok rasenye dik...hahaha...tu la pasal kiteorang pon buat muka seposen je menepek tepi meja orang...pastu time kiteorang makan ada orang lain pulak dah menepek tunggu pulak...memang tak tenteram la nak makan time tu sume main suap je...hahaha

      Delete
  14. Chef Linda! Chef Linda! Macamana ni kita dah tertag chef ler ...

    http://mummydearie.blogspot.my/2016/03/10-things-i-hate-most.html

    P.S. Nanti sat kita datang komen berjemaah yerk ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...chef la sangat kan...bantai kang vontot dia...tak payah nak TERtag sangat ye...kahkahkah...akak dah jawab pon soalan tag ko tu dik...best pulak sesekali luahkan perasan camtu kan...tq ye tag akak

      Delete
  15. hihih seret perut ya kak. best tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. malam tu jalan memang main seret je dik...masuk kete je buka aircon kuat2...fuhhhh legaaaaa...hahaha

      Delete
  16. bestnye mkn free..hehe..sy biase g muara sg duyung je..tu pun lame dah tak g..

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik lori mengadap2
      makan free memang sedap....hahaha...pantun 2 kerat
      akak pon sebelom2 ni memang pi muara sunagi duyung je sesekali berubah selera best gak

      Delete
  17. hujung bulan ni nak terjah Melaka la..tp nak pi terjah Alai la..sedap x kat situ kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat datang ke melaka bandaraya bersejarah dik...jangan le kau tanye akak sebab alai pon dah bertahun2 akak tak pegi..jadi tak berani nak cakap camne...alaaa ko terjah jelah nanti kalau sedap kabo kat blog ye...hihihi

      Delete
  18. Ingat free tokey kedai belanja..rupanya anak buah belanja..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. choiiii...kalau nak harap tokey kedai belanja "pi basuh pinggan 2 lori dulu katenye" hahaha...anak buah sulung akak bermurah hati nak belanja..mamat tu naik pangkat :)

      Delete
  19. Untungnya dapat makan free. Kenyangnya sampai esok harikan. Ke tengah malam tu korek periuk nasi karen lagi? Hahaha.

    Alah, ni yang tak best! Asyik terdengar-dengar Parameswara memanggil-manggil namaku pulak dah! Bila ek kita nak pergi nih! Kalau nak pergi sini, kena terus balik kampung nampak gayanya!

    ReplyDelete