sila klik sini

Sunday, 21 February 2016

KOLEKSI PINGGAN MANGKUK BARU ~ KEJUTAN DARI CIK BOSS

isnin          22  feb  2016


Assalamualaikum kekawan...



Petang jumaat yang lepas cik boss yang baru balik dari meeting kat KL sana nun telah bagi satu kejutan yg best pada akak...mekasih cik boss susah2 je awak ni tau...(sambil kelip2 mata 4 juta kali kat dia)  seronok tak henggat...lama dah akak berkenan tapi simpan je dalam hati...pinggan mangkuk dah melambak2 kat rumah ni...akak takut cik boss naik hanggin pon ye gak...tu yg senyap je tak penah bukak mulut ke hape....



Nak di jadikan cerit... hari tu saje2 akak share gambo yg kawan akak hanto ni kat cik boss...saje akak nak tengok reaksi dia...kalau dia bising2 akak diam jelah sambil melayan hati yg lara...dengan semangat yg berani2 takut akak tunggu je balasan cik boss...melanggut akak menunggu...17 minit kemudian baru dia jawab...sikit lagi akak nak nangis bawah bantal T___T


Bila tengok gini je balasan nye akak diam2 sudah le...jawapan yg sangat tak memberangsangkan...orang lelaki kan mana la nak faham perasan yg bergelorah orang2 pompuan terhadap pinggan mangkuk...hahaha



 Tapi bila dia balik petang tu sambil pikul kotak ni terus akak rase cam nak guling2 sambil nyanyi lagu raya...oh my Allah...pinggan ayam pojaan hati ku...laju-laju akak peluk cik boss kotak pink ni...hahaha...kong asam :p


Dengan perasaan teruja akak buka kotak ni satu persatu...sambil air mata kegembiraan berlinangan di tubir mata...hokey!! yg tu akak tifu...kahkahkah...tapi cam terharu jugak la kan cik boss susah2 je pi nilai 3 semata2 nak belikan akak pinggan mangkuk hayam pujaan hati... :')

Cantik tak...?  cantik tak...? cantik tak..?  cantik gileeeeee kan....mesti korang getik dengan akak...dah kenapa minah ni pepoyo je...hahaha...korang tak tau berapa lama akak dah mengidam pinggan mangkuk gambo ayam ni tau...dedulu tak tau kat mana nak beli...ada gak kawan2 FB akak jual tapi harga pepaham jelah...satu set camni rm450 hengget ye...memang tak la akak nak beli...gayatttt...kikiki...kawan bagitau yg kat claytan ada jual...selama ni akak pi terjah sana langsung tak penah nampak...tapi kalau nak beli dengan harga tanpa diskaun tu pon cam tak kot...masih di kire mahal bagi akak...bila tau tengah 50% tu yg akak meroyan terus...kalau cik boss tak belikan hari tu akak dah berkira2 nak pecahkan je tabung buluh...yang penting cik yam cik yam ni sume berpindah dok kat rumah akak....kruuhhh....kruuhhh...kruuhhh....sambil baling dedak kat ayam2 demok ni... :p :p :p


*Tq cik boss sayang kamu sangat...tahun ni saya janji bukan setakat tak beli malahan jeling pon tidak pada semua pinggan mangkuk kat luar sana...tapiiii tahun2 mendatang saya tak berani nak janji...jadi sila jangan paksa saya untuk berjanji...hahaha

yang benar,
isteri mu ~_^






18 comments:

  1. hanya kak mel je yg paham knape pinggan tu cantik bila ada gambar ayam montel tu.. hihi, eh.. tp jgn tak tau.. cheq mula suka dan follow kak mel lepas baca & skodeng entry2 pinggan clayton akak yang cun-cun dulu-dulu tu tau.. ampunkan cheq kot sket hari lg cheq pula yg sebok cari pinggan gambo ayam tu.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...betol tu hanya yg betol2 minat je faham erti kecantikan seni gambo ayam camni dik...mekasih dik sudi gak ko baca n3 merapu2 hakak ko ni...pinggan mangkuk claytan sume memang lelawakan..memurah pulak tu...akak kalau pi kedai dia tahan je hati...kalau bole sume nak borong...kalau satu hari nanti ko pon terbekenan pinggan ayam2 camni terus pi skodeng kedai claytan sana..ni akak beli baru rm159 je..mungkin kalau lama sket lagi harga dia makin murah kot dik...lepas ni akak ada la geng suka ayam2 ni yek...kikiki

      Delete
  2. Kalau dah lap tangan gambar ayam pun suka apa lagi pinggan-mangkuk gambar ayam. En suami Linda tu dah tahu sangat sebelum bini dia bergulung dgn airmata baik dia beli bagi Linda berguling-guling ketawa sampai telinga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la kak saya pon tak faham dgn minat yg satu ni...kalau barang2 yg ada gambo ayam ni saya pandang cam cantik je...cik boss memang dah tahu sangat tapi selalu nye dia malas nak melayan...tu yg saya cam tekejut gak dia balik meeting pikul kotak pinggan ayam...terharu sangat2 :')

      Delete
  3. Sorry linda kakak pun tak faham kenapa linda minat kat pinggan mangkuk gambar ayam tu ya...tapi kalau dah minat oklah tu.
    Baiknya cik abang linda,bagi kejutan...mestinya terharu sangat bila yang diidam suami belikan.
    Kalau linda nk tau akak tak pandai beli2 pinggan mangkuk ni sebab akak duk rumah pusaka mertua ,dah banyak pinggan mangkuk tak tau nk letak mana dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan akak je yg tak faham tau...saya sendiri ni pon tak berapa nak faham dgn minat yg satu ni...sume benda yg ada gambo ayam atau teko2 ke saya pandang sangat cantik...lama dah saya minat cik yam ni kak...alhamdulillah cik boss cam makin faham dah minat saya yg satu ni...dia pon dah tak kuasa nak bising2...saya ni kirenye baru nak start nak mengumpul...cam rumah mak dgn MIL saya pon memang gitu kak...kabinet dapo dengan stor penuh set pinggan mangkuk...kadang2 siap offer lagi suh saya amik...kikiki

      Delete
  4. HARAP2 KENYANG LA LEPAS NI MAKAN DALAM PINGGAN AYAM..EKEKEK...MAKAN GUNA PINGGAN AYAM NI, KALAU ISI PINGGAN TU IKAN MASIN PUN SEDAP DAH KAN KAK MANJA??HAHHA

    ReplyDelete
    Replies
    1. blom rasmikan lagi dik..ingat nanti raya baru nak pakai...kikiki...mudah mudahan gitu la kan....makan nasik dgn telo kicap pon rae cam ayam...hahaha

      Delete
  5. Ayoo...fanatik hayam sungguh hang ek Mel rupanya....Mestilah cik boss memahami, haih... mabuk ketum ke hape cik boss tak nak faham bini dia, dahlah comey, putih melepak pulak tu, gebu gebas....hihi....

    Laki mak, jangan haraplah nak surprise pinggan mangkuk ni, mmg dia tak reti pilih, manjang mak tak berkenan .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mak..kite pon tak faham la ntah nape mata ni minat nau dgn gambo2 ayam ni...tak payah nak comey gebu gebas sangat ye...hahaha...takde maknenye...nangis kalau cik boss baca komen hang ni...memang la orang jantan mana la tau nak pilih pinggan mangkuk ni...cik boss pon konpiden nak beli pon sebab dah terang2 kite whatsap kan gambo kat dia kan...dia cerita samapi je kedai claytan tu dia tunjuk je gambo yg kite share...laju je nyonya tu bungkus...hihihi

      Delete
  6. Ini betul-betul kejutan. Kalau suami saya buat macam ni, terus saya pengsan depan matanya tau!Hahaha!

    Ni kira tengah berseronok-seronoklah memeluk suami erkkk... pinggan mangkuk ayam jantan ni yerk! Dari jauh tau boleh nampak senyum lebar bukan main!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..akak pon terkejut..pom..pom..pom meletup2 petang tu...hahaha...seronok tak henggat sangat dik..tetiba kasih sayang bertambah 20% kat dia....hahaha...takde la gurau2 je...takde pinggan ayam pon dah tentu2 la sayang 100% kan...

      Delete
  7. Ayam jantan demok lagi tu.. ;)
    Sesekali dapat surprise macam tu sape tak suka kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu dik dapat pinggan idaman hati...cik boss bukan pandai nak buat kejutan2 camni tapi bila sesekali dia terus akak rase cam nak pengsan... :p

      Delete
  8. untung la akak..hehehee...angin baik cik abg la tu...murah rezeki dia kan kak..tapi nak tanya kenapa akak minta sangat pinggan mangkuk ada gambar ayam? cer citer skit

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..aminn...mudah mudahan dik...sesali sekala dapat kejutan camni terus seronok tak hinggat...akak memula suka barang2 gambo ayam camni lepas terbabit dgn kawan2 kat FB lama dulu...rumah diorang sume cantik2 tau tema kedesaan inggeris...kalau dah tema inggeris camtu corak ayam ni antara satu nya la...lepas skodeng2 tetiba akak pon terjebak sama...gitu la ceritanye

      Delete
  9. Okey kak! Sy dtg nnt masakkan asam pedas sy nk mkn dlm pinggan ayam ni tau!

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah..untunglah dapat suami yang sentiasa pikat hati isteri....

    ReplyDelete