sila klik sini

Wednesday, 3 February 2016

JUMPA DUKUN NEK MINAH BELACAN ~ TIPAH TERTIPU

khamis        4  feb  2016





Assalamualaikum dan salam mesra dari Tipah untuk semua....










Dua minggu lepas Tipah bertekad untuk berjumpa dengan dukun nek Minah belacan...akibat sakit di tumit kaki kirinya semakin menjadi2...tumit kaki kirinye sakit berdenyut..yut..yut..setiap kali Tipah berjalan mengelilingi shopping Mall...Tipah berasa sangat sedih....setelah puas hati dengan harga yg tercatit...rm25 untuk urutan kaki selama 30 minit..Tipah pon laju2 duduk di kerusi yg empuk sambil menghulurkan kakinye...lima minit setelah di urut tiba2 Dukun itu mengatakan sesuatu kepada Tipah...tapi malang nye satu hape pon Tipah tak faham...yg Tipah dengar hanya la perkataan..sumbat...sumbat..sahaja...amenda yg tersumbat pulak ni...pastu dukun tu cakap nak buat treatment hapekebende ntah...laju2 Tipah tanye harga...dukun tu cakap rm138 hengget jew...nasib Tipah seorang yg bijak...Tipah tolak dengan baik...terus dukun tu buat muka sentap...Tipah buat tidak tahu...mungkin dukun itu pikir yg Tipah ni seorang pompuan yg senang di tipu...selepas selesai mengurut selama 30 minit Tipah pon bangun untuk membuat pembayaran...sekali lagi Tipah terkejut apabila tokey cina berperut gendut meminta Tipah membayar rm35 kepadanya....watdehek !!!...rupa2 nya dukun tadi kononnye telah mengunakan minyak urut beraroma pada kaki Tipah tanpa bertanya kepada Tipah terlebih dahulu....akhirnya Tipah tertipu jugak !!!  T_______T



 .................................................TAMAT.....................................................

29 comments:

  1. Macam mana dapat nama nek minah belacan tu. jual belacan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang melaka kan jadi belacan memang bepisah tiada....nama tu takde kene mengena dengan sesiapa baik yg hidup mahu pon yg telah tiada...hanya nama rekaan semata2

      Delete
  2. Hmm... bijak-bijak tipah tertipu juga sebab nek minah belacan tu lagi licik:) Ada aje cara nak menipu. Lain kali suruh tipah tu dtg jumpa kakak sini haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kak...balik tu rase cam nak nangis bawah bantal jew...tapi sayang tak sempat sebab tertido pulak...hahaha...wah! kakak sinun mesti pandai mengurut ni...tapi tipah malu le pulak...hahaha

      Delete
  3. lebih kurang sm mcm kes akk tu,tp sy kat salon rambut.dia cakp cuci rambut la,taruk vitamin itu ini,rupanya itu sumo bayr tau..gila rasa nak shampoo je muka dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. nape ko tak shampo kan je muka dia dik...akak hari tu geram gak tapi tengok perut gendut tokey tu terus akak jadi kecut...jgn memain kang dia hayun mau terbang akak di buatnye...hahaha

      Delete
  4. Weyh dah tukar nama ke? Sajalah kan bab hampir kena tipu, terus tukar profile jadi Tipah haha...

    Tulah banyak sangat mengukur jalan kan dah sakit tumit hihi...
    Mahei jugak yek Mel, mak mmg tak pernah test urut urut gini. Habis kuat urut sendiri jer, lumur ngan Yoko Yoko

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...pepaham je lah mak kalau bab2 gini laju2 le guna name tipah...dulu kekecik kurang minum susu gamaknye mak...jalan sikit cepat beno tumit ni sakit...kite pon pestime tu mengurut camtu...last2 hazabedah kene kencing pulak...pasni tobat takmo dah pi urut2 ni lagi...sob..sob..sob...mak mintak yoko2 seround...hahaha

      Delete
  5. Alololo! Kesiannya Tipah....

    Ingatkan Tipah bijak rupa-rupanya tak berapa nak bijak. Hehehe!

    Takpalah Tipah. Lain kali berhati-hati di jalanraya (erkk!). Suruh ajelah bapaknya tolong urutkan kat rumah guna minyak panas, free of charge bapaknya kata. Minta tolong buatkan kopi panas jerk upahnya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cukup ke upah kopi panas jerk tu....hihi...

      Delete
    2. Cukup ke upah kopi panas jerk tu....hihi...

      Delete
    3. tu la ingatkan bijak sangat rupe2nye dukun dgn tokey perut gendut tu lagi bijak...tu nasib kene kencing seploh hengget jew tau kalau kene yg part ratus2 tu mau agaknye nangis guling2 kat situ...kahkahkah...kong asam hang mak sempat hang menyampuk kat sini ye...tapi tu la nak gak tanye benda yg sama...kahkahkah...mati la nak ~_<

      Delete
  6. itulah namanya caj tersembunyi.. sesenang je depa nak caj yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. camtu la gamaknye dik...senang2 je tambah seploh hengget tu...berangin je akak mase bayo tu tapi dah terkonokan apo nak di kato...

      Delete
  7. Memang selalu terjadi tanpa bagitau bila time bayar semua dia charge lebih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pestime kene kencing camni kak...lepas ni tobat tak jeru(jejak) dah tempat tu

      Delete
  8. adoiii, kesian, kalau tak nak bayar takut kena belacan plak karang huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la terpaksa bayo gak...kalau setakat belacan kire ok lagi...tetiba kene sambal belacan lagi parah...sendiri mau ingat katenye...hahaha

      Delete
  9. adoiii, kesian, kalau tak nak bayar takut kena belacan plak karang huhu

    ReplyDelete
  10. amboi berurut sakan...kaki dah longgar ye kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. mase urut memang best tapi time bayo je tetiba jadi tak best dik...gitu la gamaknye jalan lebih je sikit terus jadi sakit yan :(

      Delete
  11. selalu meang gitulah, tanpa bertanya main buat je. tak baik gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn...suke2 hati je nipu duit orang...tak dapat banyak sikit pon jadi tapi seploh hengget tu kire banyak gak kan...lagi2 pada akak yg dintis(miskin) tak koje ni...

      Delete
  12. Haila tipah. Tertipu gak ye? Mujur perasan bab seratus lebih tu klu x terkulat2 kat situ. Masa g krabi dulu urut kaki dan scrub rm20 smpi betis. Sejam lak tu. laki sy kata .. Patutlah sy nk g hari2 sbb murah pastu sejam,kat sini nk dpt harga rm70-80 pun payah klu scrub kaki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal...tipah rase amat sedih..kikiki..nasib baik la yg part ratus2 tu akak tersedo...kalau tak memang masuk paper gamaknye..."pompuan mengamuk di pusat urut"....hahaha...murahnye dik 20 hengget je kalau akak pon hari2 mesti nak urut punye...berbaloi2

      Delete
  13. Sape yang bagi gelaran Nek Minah belacan tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...suka2 je bunda...takde kene mengena pada yg masih hidup mahu pon yg telah tiada...hanya nama rekaan semata2...hihihi

      Delete
  14. suka ati dia aje.
    kalau aida, aida tak byr 35.
    ntah ye ntah tak dia guna minyak aroma.
    ntah ntah just caj sebab kita tak amik pakej 138 tu ...
    agak nyer le.

    ReplyDelete
  15. Eiii sabar je la... mana boleh macam tu... boleh pulak sesuka hati jd 35 sbb minyak... maknanya pusat urut itu tidak boleh dipercayai.. lain kali jgn pegi lagi! Haih!!! Hangin pulak kita...

    ReplyDelete