sila klik sini

Thursday, 25 February 2016

DIY MEJA KONSOL LAMA ~ TEASER

khamis         25  feb  2016


Assalamualaikum dan salam mesra....


Ok sambung cerita pasal deco2 dapo rumah akak...ni kire cam teaser je tau sebab projek ni belom pon berjalan lagi...kali ni memang takde barang2 baru pon...sume akak dengan kak long nak DIY je barang2 lama yg ada tu....




 Ni la sudut yg akak maksudkan tu...meja konsol ni asalnye berwarna coklat kayu...tapi lepas membosan akak pi bedak kan dia dengan kaler putih...nampak suci je kan...hehehe

Kali ni akak nak tepek kaler hijo pulak...akak kan suka beno dengan kaler hijo...mudah mudahan menjadi  seperti yg akak selalu gambokan...selain meja konsol ni ada satu rak buku kecik yg akak akan tepek kaler hijo gak...ingat nanti rak buku tu akak nak letak atas meja ni dan susun sume koleksi cup cake yg homey2 tu...korang rase ok tak idea akak ni ???


Bahan utama untuk projek DIY kali ni akak dah siap2 beli dua tiga hari lepas...susah beno nak carik cat hijo yg macam akak nak...banyak kedai akak masuk sume yg takde jual...alhamdulillah kedai terakhir yg akak pegi tu ada pulak jual...murah je rm22 untuk 1 liter...akak beli gak cat putih untuk undercoat rak buku lama akak tu sebab sekarang beliau berwarna hitam jadi kalau terus tepek kaler hijo nanti tak berapa nak cantik...kos semua untuk projek DIY kali ni cuma rm48.60 jew....nilai tu untuk 2 tin cat dan 3 berus cat....wish me luck ye ^_^ 


18 comments:

  1. Mesti 2 beranak ni wat meeting nak mendeko ni.Best kan ada hobi yang sama.Rajin sungguh linda menghias2 rumah ,akak tengok kemas dan cantek.Ada idea kreatif bertambah mudah lah kerja kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...gitu la alkisahnye kak...kak long polow je ape yg saya suka...minah tu bab cat camni suka gak...ya Allah kak oiiii...yg masuk blog tempat kemas je kak yg sepah2 tu idok le saya masuk kan...hahaha...lagi kalau time2 malas tu...cam kapal karam gak rumah saya ni...kikiki

      Delete
  2. rajinnya....hijo juga warna feveret yan

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin sesikit je yan...yeahhhh yan pon suka hijo gak...best2 kite satu geng :D

      Delete
  3. wah comey dah setelah menjadi qu puteh konsul table tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bosan sudah saya kak kaler putih ni tu yg sebuk nak tepek hijo pulak...qu puteh sangatkan...hahaha

      Delete
  4. wahhh!good luck kak mel, err..ok, nampak beberapa ayam di situ..pelan-pelan ku mula mengerti kenapa pinggan bergambar ayam menjadi idamanmu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dik :D akak memang suka hayam2 ni...sume yg ada gambo ayam akak suka...patung ayam pon akak ada tau tapi letak kat luar rumah je tak letak kat dalam...:)

      Delete
  5. sy lg suka meja tu colour putih hahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pon suka dik yg putih2 ni tapi bosan sudah...tu yg nak bedak kan dgn kaler hijo pulak...kikiki

      Delete
  6. Gambo atas tu mmg sengaja nak tunjuk perabot mangkuk ke hape hihi...
    Rumah mak tak de perabut cenggitu Mel. Nak letak hape kalau ada pun, pinggan mangkuk pun tak de hihi....
    Rajin hang ye Mel...membedak meja konsol tu jadi putih melepak mcm tuannya...

    Tetiba mak pun nak membedak hihi....
    Good idealah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kikiki...takde la mak termasuk je tu...lagi pon tu gambo lama..gambo time raya hari tu...hang memang tak minat ke hape mak koleksi pinggan mangkuk ni? dalam lemari tu bukan semua koleksi kite tau sebab koleksi cik boss pon ada gak tu...mamat tu suka gak beli pinggan mangkuk ni...hahaha...cat perabot kecik2 camtu berani la kite mak yg beso2 tu tak berani...gitu la kalau nak suasana baru tapi dalam masa yg sama bole berjimat gak...bedak mak jgn tak bedak #kipidap #dongibab

      Delete
  7. Gambo atas tu mmg sengaja nak tunjuk perabot mangkuk ke hape hihi...
    Rumah mak tak de perabut cenggitu Mel. Nak letak hape kalau ada pun, pinggan mangkuk pun tak de hihi....
    Rajin hang ye Mel...membedak meja konsol tu jadi putih melepak mcm tuannya...

    Tetiba mak pun nak membedak hihi....
    Good idealah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rak buku besar ke kecik? Cerlah buh, barulah boleh tau sesuai ke idoknya....

      Delete
    2. Rak buku besar ke kecik? Cerlah buh, barulah boleh tau sesuai ke idoknya....

      Delete
    3. kecik je mak rak buku tu ada la dalam 3x4 kaki besonye...muat2 letak atas meja konsol tu la kirenye...

      Delete
  8. rajin akak diy.
    tapi betul kan, save duit.
    drpd beli lain, kan?

    ReplyDelete
  9. Dah on ke belum projek me'make-up'kan rak buku dan meja konsul tu? Kalau dah, silalah tunjuk hasilnya. Manalah tahu kekreatifan tuan blog nanti boleh diambil jadi panduan!

    ReplyDelete