sila klik sini

Monday, 1 February 2016

D HOTEL SERI ISKANDAR YANG OHSEM

 selasa         2  feb  2016


Assalamualaikum dan salam hormat...


Wah! n3 kedua untuk hari ni...semangattttt gituuuu... :p ...masa kat Seri Iskandar hari tu kiteorang lepak kat D Hotel Seri Iskandar...akak gerak hari sabtu jadi tido semalam kat sana...nasib booking awal 3 hari kalau tak terpaksa merayau cari hotel lain...hotel dia biase2 je sume pon ok...bilik bersih suci dan murni....harga pulak takde la mahal mana...3 bintang je kot...tapi persekitaran tu yg buat hotel ni jadi sangat2 ohsem...nanti akak cerita kat bawah....


Seperti biase mak enon akan merasmikan bilik dengan acara lompat2 katil...memula sampai tu terkujat2 gak tengok katil single dia cam kecik je...bukan katil super single cam biase tu...laju cik boss call mintak tukar ke connected room ...sekali diorang kate bilik sume pon penuh...tak dapek nak tolong....nasib baik ada extra bed...bagos gak jimat sikit...diorang cas rm50 hengget je...letak le antara dua katil tu...terus bilik ni jadi playground pada mak enon...membuas cam hape je minah tu   T__T

 Kawasan depan pintu masuk...ada almari seketul tapi tanpa pintu...jadi tempat ni memang tak bole nak sepah2 sangat...kang time buka pintu nak keluar memang jelas bole nampak dari luar....

 Seketul tv kat dinding...pastu cam biase la cerek air cawan dengan uncang teh kopi sume...plag ada banyak dalam bilik jadi ramai2 bole le mengecas henfon secara berjemaah...takyah nak rebut2


 Ruang kali lima nak menuju ke lif...kan main hujung kedaung bilik kiteorang...bertabah je duk ulang alik time nak keluar tu...hahaha


 Rupenye kat tengah bangunan hotel ni ada taman kecik...tak perasan pon...tengah dok skodeng2 tetiba baru terperasan...eh! situ ada taman la...kuasa akak nak pegi just amik gambo dari tingkat 4 time turun bekpes...ape barang terjah taman...lain la kalau shopping mall kan....hahaha...bekpes kat sini murah je dewasa rm15 kanak2 tak pasti pulak...masa checkin dapat 2 kupon jadi akak hanya bayo untuk kak long dan bang ngah je...mak enon makan free...hidangan pon simple2 je tapi bole gak tahan sedap...paling sedap sambal ayam...gaul makan dengan kueh tiow goreng...mabeles !!!


 Ni la antara yg ohsem kat hotel ni...sebelah je ada pasaraya billion pastu tempat makan bersepah2...ada mekdi,KFC,pizzahut,domino,chiken riceshop,secret resepi dan kedai mamak segala bagai lagi la...jadi makan memang sangat2 senang...sume dekat2 dengan hotel bleh jalan kaki je...pastu segala butik dari pakaian beg dan kasut sume lengkap dan yg akak perasan lagi kat kawasan ni 95% peniaga adalah melayu...kembang kencup hidung di buatnye...bangga sangat2 tau...


 Kedai kek dan roti ni bebetol sebelah je dengan lobby...mak enon kalau lalu sini mesti sangkut...melilau mata dia tengok kek memacam kaler ni...tapi dia makan sikit je yg lebih tu hakak jugak yg kene abiskan....T___T


 Hari sampai tu kiteorang dinner kat chiken rice je tapi esoknye baru pusing2 cari kedai makan yg mabeles sikit...last2 sume setuju nak makan sini...Restoren Ikan Bakar Pak Teh...masuk kedai ikan bako tapi cik boss pi order ikan talapia goreng garing...akak mana makan ikan sungai...so sukati cik boss le....


Ni baru lauk untuk akak...lala sambal dan sotong tepung...sume sedap berase lain kali kalau sampai sini mesti singgah lagi...kos makan sume 4  nasi,ikan talapia goreng,lala sambal,sotong tepung,ayam kunyit,telur dadar.air laici, teh o ais,teh o ais limau dan sirap...sume sekali baru rm60.40 je...kire murah gak kan untuk 4 orang dewasa makan...kirenye sorang dalam rm15 hengget je...so pasni sapa2 yg sampai ke Seri Iskandar jangan lupe singgah ke Restoren Ikan Bakar Pak Teh...restoren dia kat tepi jalan beso je sebelah restoren pizzahut delivery...lagi satu lupe nak bagitau...kos semalam kat D hotel tu rm162 hengget tapi lepas cik boss tunjuk kad kerja dapat la diskaun jadi rm150 hengget je...jadi lepas ni sapa2 nak pi ke Seri Iskandar Perak bole la menginap kat sini ye pastu jangan lupe terjah ke restoren Pak teh....berbaloi-baloi  :)



23 comments:

  1. seronoknya hotel sebelah tempat shopping

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu dik best sangat...time bosan2 tu bole pi merayap perabiskan duit...kikiki

      Delete
  2. Bila jalan jauh selain tempat menginap selesa, tempat makan kena ada banyak pilihan itulah yg buat kita rasa lega Linda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah betol tu kak...kalau banyak kedai best sikit...bole pilih2 nak maka kat mana...tengah2 malam pon meriah sungguh bawah hotel orang ramai penuh melanggut kat kedai mamak

      Delete
  3. Seri Iskandar, tempat saya menuntut ilmu duluuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Ni mesti otak gelige sebab nak masuk UTP sekarang kan main susah lagi... :p

      Delete
  4. Senang .. jalan kaki jer pergi shopping ye linda.
    Tempat pun cantik dan selesa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu...kete tak gerak pon kasi dia rehat je kat parking...haah cantik bole tahan lagi2 butik2 muslimah yg banyak keliling hotel...hahaha

      Delete
  5. lama tak pi sri iskandar..tempat saya dengan mak suka shopping dulu..banyak kedai2 melayu..kawasan pun tenang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang cam sebuk gak kawasan ni tapi takde la sebizi cam kat bando2 beso...haah kan akak pon perasan sini sume kedai orng melayu...salute...belanja kat sini memang best

      Delete
  6. good info malinda, kak ana ada sepupu tinggal di seri iskandar ni, rajin juga jenjalan sini.. kawasan ni berhampiran nilai 3 seri iskandar tu agaknya ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali nak ubah selera bole duk hotel kan kak...sambil2 tu bole merayap shopping2 sebab banyak sungguh butik2 kat sekeliling hotel ni...harga pon bole tahan ada yg mahal dan ada jugak yg memurah ^_^

      Delete
  7. Mak sekali jer tido situ Mel, selebihnya hotel bajet jee hihi...Rasa kedekut pulak Mel tetiba. Mak kalau tido hotel ni mmg selalunya booking 2 bilik. Kalau bajet sebilik baru Rm90 henggit. Tak selesa weyh bersesak sesak anak beranak.

    Jenuh pikir kat mana kedai kek yg hang cakap ni. Kedai cendol dah try lum? Pak Jilap bukan main suka makan cendol kat situ. Gula merah tuang sendiri.

    Ha satu lagi duk D hotel ni senang nak tengok wayang. Habis wayang terus naik bilik membuta hihi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu mak sesekali bole la...ape nama hotel budget yg mak selalu lepak tu...kongsi2 ar dgn kite...kikiki...kite pon ralat gak kalau selalu beno duk hotel bayo ratus2 ni...gayat...hahaha...bab wayang pulak tak payah mak kabokan sebab kite anak beranak sempat gak nonton wayang malam tu...hahaha...pukul 2 pagi baru merangkak masuk bilik... :p

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Tengok komen MakJilap, barulah teringat. Macam pernah baca tentang hotel ni terutama berposing kat taman di tengah nun tu. MakJilap punya kerjalah tu, favorite diakan berselpie katanya. Eh, termengumpat pulak! Balik ni nak kena WA MakJilaplah minta maaf nak raya Cina ^_^

    Kalau duk menginap kat hotel ni yang paling penting dah tentulah tempat makan. Kalau semuanya sepelaung aje, memang seronoklah. Boleh duduk lama sikit, boleh makan macam-macam! By the way, saya tak pernah lagi sampai Seri Iskandar ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, hei....yana dey...mmg nak kena gusti minah sorang ni tau!!

      Delete
    2. Errkk... macamana dia patah balik baca komen ni! Bukan ke dia dah komen kat atas nun!

      Mak, tunggu kat simpang empat depan BTHO eh. Nanti kita datang pakai sleeveless. Senang sikit nak bergusti lengan katanya!

      Oppss! Tuan rumah tumpang lalu ek. Nak gaduh jap ^_^

      Delete
    3. Woi!! Woi!! Ni ape begaduh ni !!! Dah la begaduh kat rumah orang pastu tak ajak pulak tu...ni bole mendatangkan marah!! ("_)

      Delete
  10. Murah n berpatutan..ikan pun besar nampaknya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kire berbaloi gak la kan yan..haah beso gak ikan tu..sekor rm25 kalau tak salah akak

      Delete
  11. Erkkk x sanggup tgk kek dan lauk pauk tu. ngencesss

    ReplyDelete
  12. ni kat perak kan? :)
    bukan main cantik nama nyer ~ seri iskandar.

    ReplyDelete