sila klik sini

Monday, 1 February 2016

CORET CORET KISAH EDUCAMP UTP ~ KAK LONG

selasa          2  feb  2016


Assalamualaikum dan salam sejahtera....



Alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar sepanjang sesi educamp hari ahad yg lepas...sesi kak long bermula pada pukul 2 petang hingga pukul 6.45 petang...akhirnya minah tu mengaku gak pada akak yg dia rase takut yg amat2...tapi di sebabkan dia seorang pelakon terkenal dalam keluarga...jadi dia dapat sembunyik kan perasan takut tu dengan mempamerkan riak wajah cool di sepanjang sesi...hahaha...sabo jelahhhh :p


 Dewan canselor UTP yg luas terbentang...kan main tiga beranak depan ni ...laju je jalan nye...

 Pemandangan dalam dewan pulak...besokan cantik pulak tu...bersih je...ni gambo akak snap sebelah je tau...dalam ni aircond sejuk...selesa sangat...wifi pon laju kan mahen...senang hati akak sebab mak enon dok leka main henfon sampai tertido...nak dekat 3 jam gak akak melepek dalam ni dengo taklimat segala bagai...


Sebelom sesi bermula budak dua ketul ni sempat la buat lawatan sambil belajo dalam bangunan dewan ni...sampai jamban sume diorang terjah...

 Masa ni ibu bapa dan calon2 dah mula ramai yg berkumpul...memasing dengan pelbagai ragam dan gaya...calon2 pompuan sume sopan berbaju kurung dan yg lelaki siap berkemeja lengan panjang dan lengkap bertali leher...


 Senyum dalam terpakse bila apaknye ajak berselfie...kikiki...akak nak gak snap gambo minah ni hari tu langsung dia takmo melayan...ialah orang tu tengah seriau lagi sebuk2 nak suh amik gambo...lepas abis je sesi tu gelojoh akak merisik kabo...sampai tak cukup napas kak long nak menjawab...hahaha...cam peluru soalan akak...minah tu kate memula dia kene jawab pekse kat komputer je dulu...sume soalan adalah susah gile2...pastu baru la ada sesi soal jawab dalam kumpulan dengan penemuduga...soalan adalah berbentuk am je...mungkin diorang nak tengok cara anak2 ni berkomunikasi secara kreatif...dah la kak long cakap dia calon pertama yg kene soal....peluh jantan betina  sume keluar katenye...takpe la kak long kite tunggu jelah keputusan yg bakal keluar awal bulan mac nanti...ibu doa yg terbaik untuk kak long tapi kalau tak berjaya jangan putus semangat sebab masih banyak tempat lagi yg kak long bole lanjutkan pelajaran...yg penting nawaitu untuk belajo tu kene tinggi...walau kemana pon kak long tercampak inshaa Allah pasti berjaya...fikir yg baik inshaa Allah mesti dapat yg baik2 jugak....




Dan gambo last ni menu sarapan akak pagi tadi....ongputeh sangat ni sarapan buah stoberi coklat bagai...jeng...jeng...jeng...nak di jadikan cerita lepas kak long educamp tu akak sempat menyinggah cameron...sambil menyelam minum air katenye...nanti akak cerita di lain n3 ye.....ta..ta





16 comments:

  1. memang breakfast org puteh betul tu kak hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu kire pencuci mulut je dik..nasik lemak sebungkus dah selesai...kikiki

      Delete
  2. strawberry coklat ke..hahah sekali pandang mcm ladybird

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kan sekali imbas nampak cam ladybird...hihihi

      Delete
  3. Moga kak long lulus..insyallah ..amin

    ReplyDelete
  4. Betul kena usaha dan doa lainnya kita serah pada Allah
    Semangat nak belajar masih ada itu yg penting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg lain2 kite serah je pada DIA...camtu la yg selalu saya cakap dgn kak long kak...moga2 dia mendengo...

      Delete
  5. Tahniah Kak Long....
    Kak Long punya result ni mesti power ni sebab lum keluar SPM dah gi Educamp.
    Tak kisahlahkan Kak Long, kalau ada rezeki insyaallah adalah tu...

    Amboi mak....tambah cantik kulit hang lepas ni weyh, bekfes pun buah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mak...takde la mak result minah tu biase2 je...dah rezeki dia kot dpt educamp...mudah mudahan...kalau tak dapat byk lagi tempat lain bole sambung belajo kan mak kan...tak payah nak cantik sgt le mak oiii...kulit dah purba2 ni pepaham jelah kalau makan sekilo stoberi pon takde lutnye...hang jgn terkejut kalau jumpe face to face pulak nanti...

      Delete
    2. Tq mak...takde la mak result minah tu biase2 je...dah rezeki dia kot dpt educamp...mudah mudahan...kalau tak dapat byk lagi tempat lain bole sambung belajo kan mak kan...tak payah nak cantik sgt le mak oiii...kulit dah purba2 ni pepaham jelah kalau makan sekilo stoberi pon takde lutnye...hang jgn terkejut kalau jumpe face to face pulak nanti...

      Delete
  6. Tahniah Kak Long....
    Kak Long punya result ni mesti power ni sebab lum keluar SPM dah gi Educamp.
    Tak kisahlahkan Kak Long, kalau ada rezeki insyaallah adalah tu...

    Amboi mak....tambah cantik kulit hang lepas ni weyh, bekfes pun buah !

    ReplyDelete
  7. Semoga KakLong berjaya. Dah selesai segala camp, lega banyaklahkan. Itu yang sampai jejak CH pulak lepas tu.

    Wah, dahsyatlah pepagi bekpes stroberi +ceklat jerk! Kenyang ke tidak nak tunggu sampai lunch?

    ReplyDelete
  8. Aminn...tq dik...lega sungguh dah bila dah lepas tu...siap nyanyi2 lagi dlm kete...hihihi...ofcoz la kenyang...tapi sebelom tu akak dah tibai nasi lemak sebungkus...kahkahkah

    ReplyDelete