sila klik sini

Tuesday, 26 January 2016

WORDLESS WEDNESDAY ~ IKLAN LAMA

rabu            27  jan  2016





Assalamualaikum semua....






Akak dah lupa dari mana asal gambo iklan lama ni...tapi lepas puas akak pikir2 rasenye gambo ni perkongsian group whatsap Best Blogger Network (BBN) pada tuan punya gambo ni..mohon ye akak kongsikan gambonye di sini...tak tahu la nak nangis atau nak gelak bila tengok gambo ni...tak caya try baca...iklan lama...barang yg lepas jangan di kenang...kikiki




28 comments:

  1. Replies
    1. pitam bangun...pitam bangun...hahaha

      Delete
  2. hehehe.tergelak sorang baca entry ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la akak pon cam tak caye je memula tu...nangis T_T

      Delete
  3. Tak tahulah nak gelak sampai pitam atau nak pitam dulu, bangun dan gelak pulak.

    Tetiba saya tak faham BM tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sa-gelas baik untuk tubuh katenye...hahaha...ko nangis sambil pitam je dik senang sekali harung...hahaha

      Delete
  4. Bila baca iklan tu automatik sebutan jadi baku.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal ejaan dengan gaya bahasa kan main...kikiki..bebudak sekarang kalau baca mesti diorang gelak guling2 kan

      Delete
  5. Yg sedihnya kenapalah dulu tak alert guna org Melayu utk iklan ini
    Kesiannn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dedulu mak saya cakap agama memang kurang...diorang tak berapa nak sensitif bab2 camni kak...asal bole katenye

      Delete
  6. Zaman dah berubah semoga bangsa kita tidak lg diperalatkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak..skng mana ada iklan arak dan rokok guna model berugama islam...dah sah2 haram kan kak

      Delete
  7. Replies
    1. betol tu nampak sangat dedulu diorang tak sensitifkan

      Delete
  8. sibbaik xde tanda chop jakim digantung Halal mak kannn., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada logo halal pengsan 4 hari 4 malam terus wak....hahaha

      Delete
  9. Gitu ek.....itu model rasanya serani kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah le mak tapi kalau tengok dari rupe yg lelaki tu melayu kalau tak salah...dia kan selalu belakon filem dgn p ramlee...yg pompuan tak pasti

      Delete
  10. zaman jahiliah masa ni agaknya Malinda hihi ,adoi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kan kak zaman ni agama sangat2 kurang..sume asal bole je

      Delete
  11. Huhu ... Alhamdulillah sekarang tak ada iklan macam ni lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...zaman makin berubah agama islam makin berkembang pesat

      Delete
  12. Replies
    1. betol tu dik terkujat2 kalau pestime tengok tu...asal bole je diorang ni

      Delete
  13. Hahahahaha dasat baku zaman dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sa-gelas katenye...hahaha

      Delete
  14. ha ha zaman dulu kan jahil skit.
    abah aida pun pernah minum ar*k ni.
    sebab askar pangkat tinggi, dok bersama omputeh.
    so apa lagi. abah ngaku masa tu memang jahil.
    and pasal bahasa yg diguna tu kan, memang la lawak...
    ha ha ha...

    ReplyDelete