sila klik sini

Friday, 1 January 2016

TERJUMPA SET MEJA MAKAN IDAMAN HATI

 sabtu      2 Jan  2016


Assalamualaikum dan salam mesra....


Semalam petang lepas solat jumaat akak dengan cik boss bawak famili kak ngah akak dok pi tinjau perabut baru untuk rumah diorang...seronok tengok diorang teruja memilih dan banding2 kan harga....tetiba mata akak terus tertumpu kat salah satu sudut.............






Ni yg akak terpandang.....Oh my Allah meja makan kaler kuning laaaaaa....mashallah manis nyeeeee....laju2 akak pi terjah dengan gelojoh....jarang2 kot nak jumpe meja makan kaler kuning yg comel camni...

Paling terpikat sebab ada corak lace kat tempat penyandar kosi....kelu jap lidah akak...muka cik boss dah panik je dengan gaya akak...hahaha...terus tanye harga kat tokey kedai...lepas diskaun dia kasi harga rm900....laju2 otak akak conggak duit tabung ayam...lepas ni kalau nak sambar.....



Tapi di hujung cerita benonye akak tak beli pon....perasaan teruja akak tadi tetiba bertukar jadi kesal....ya Allah ape la yg akak buat ni ???? hari bertama di tahun baru akak dah mula nak membazir kan duit pada benda2 yg takde pekdah...beristigfar...pastu akak baca ayat kursi terus...mudah mudahan terbako rentung la hendak nye syaiton2 yg tadi sebuk menghasut akak...mampos loh setan....padan muka loh.....hahaha


*ni sume dunia semata....ampunkan aku Allah  T_T




20 comments:

  1. SA pun berkenan ngan meja makan tu Kak...alahai besar bestul setan yg goda Akak tu eh....hehehe..dh rentubg kot tu Kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik kan...kalau letak kat dapo terus suasana jadi ceria...tu la pasal...kan mahen seton2 tu pukul gendang kan telinga akak...last2 rentung terus...hahaha...padan muka dia :p

      Delete
  2. Baru tau febret linda warna kuning ya..tapi kakak pun suka tengok bunga2 kat kosi tu..Cantekkk.
    Yalah linda kakak kalau pi window shoping dgn ank2 dara selalu mereka tegur jangan tergoda,jangan tergoda...padahal memang tengok rambang mata dibuatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kak salah satu kaler feberet saya adalah kuning...cam kekanak pulok suka kaler2 yg ceria gituuu...memang cantik kak set meja makan tu...kalau tengok depan mata berganda2 cantiknye...hahaha
      Anak2 akak sama gak cam anak2 saya...kalau nampak saya cam dah melampau je nanti diorang bising2 cakap membazir je bu...tu sume nafsu bukan keperluan...tapi kadang2 betol gak kan

      Delete
  3. siap baca ayat kursi ye kak nak bunuh setan....
    :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kalau ape2 pon memang suka beno baca ayat kursi yan...mintak2 kojol la hendaknye seton2 tu...;p

      Delete
  4. rare design dia kan Malinda, ermm betul sangat bila kita ken memilih antara keprluan dan kehendak kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal kak...jarang gile kot jumpe meja makan kaler kuning cerah2 camtu...tapi tu la kalau kat rumah takde maja makan gagah gak la saya bayo...ni yg ada tu pon kadang tak pakai...masing2 suke beno mengangkut nasi makan depan tv...

      Delete
  5. Kalau bawa mak pergi kedai perabot paling rasa bahagia. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti la dik...lagi2 time nak raya...kikiki...ni mesti selalu bawak mak pi jalan2 kedai perabot kan....tq Hami Asraff sudi singgah sini dan komen2 ^_^

      Delete
  6. Replies
    1. lawa kan...T_T...meroyan gak kejap depan kedai tu..last2 tersedo sendiri dan termalu dengan nafsu buas...kuang kuang kuang :p

      Delete
  7. Replies
    1. lawa kan...mana la hati akak tak rawan time tu... T_T

      Delete
  8. Wah set meja makan warna kuning ada corak bunga lagi. Ini pasti meja makan untuk tahun baru.

    Jom kunjungi entri saya:
    Pengalaman Bersama ONEXOX

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak beli pon...meja lama pon masih elok lagi...kang tak pasal2 malam kene tido atas meja gamaknye..hihihi...tq sudi singgah sini Tuan Kamil ^_^

      Delete
  9. Hihi.... rumah beso tak pe Mel, beli banyak barang, ni rumah yg sekangkang kera ni, pikir 10 kali nak beli perabut, tak de tempat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana besonye rumah kite ni mak oi...sedang2 je mak...penuh dah barang tak tau mana nak lelong...beli dulu tak pikir last2 sendiri meroyan...

      Delete
  10. Kompem dah rentunglah syaitan durjana tu kalau tidak, dah sampai dah lori perabot depan rumah. Ya tak? ^_^

    Tapikan, saya bukan nak kata apalah. Memang cantik set meja makan kuning tu. Nampak lain daripada biasa. Kalau ada merah, mungkin lagilah berseri rumah. Rugi betullah kak oi tak beli. Awat panjang beno fikirnya nak kira duit tabung ayam, bankerkan ada berdiri kat sebelah gigil-gigil kaki dah tu nak keluar duit. Awatlah tak digunakan sepenuhnya. Lawa kak oi, rugi betul tau!

    Oppsss! Lebih baik balik dululah kang kena baling dengan sudip benjol pulak kepala kita!

    ReplyDelete
  11. hahaha...kong asam ko dik..kan mahen ye ko hapi2 kan lagi hati akak ni....tak koje dik kene le kire duit tabung ayam dulu...malas nak mintak kat cik boss rambut dia dah jarang2 je tu...lama sikit kalau gugur semua botak le dia...hahahha

    ReplyDelete