sila klik sini

Tuesday, 19 January 2016

SENSARA KEJAP BILA TERKENA ~ KERUSI MERAH BERUANG MERAH ~

rabu            20  jan  2016


Assalamualaikum dan salam mesra...






Hollaaaaa...pekabo sume ? harap2 sume pon sehat2 sejahtera...hakak je yg tak berapa nak sehat sikit...ntah ape yg silap tetiba terkena "kerusi merah beruang merah" siap pekej demam...hari isnin yg lepas memang akak dok beli makanan tapau je...kan sebuk pi teman kak long amik ujian komputer...balik je dah pukul berapa jadi memang tak sempat dah nak masak kat rumah...tapau la sikit makanan tengahari untuk sefamili...nasib cuma akak je yg dok kene...yg lain alhamdulillah selamat...sehat walafiat...dah macam hape je semalam...badan terus jadi lemah longlai...sendi2 terasa longgar je...maklum la time2 gini la tetiba terasa kamcing pulak dengan bilik kecik kat rumah ni....hahahaha...terpaksa la jadi bestfren kejap semalam...pagi ni rasenye dah makin pulih...syukur...semalam akak langsung takde selera nak makan...cik boss dah bising2...tapi akak peduli ape kan...sukati la...hahaha...tetiba dia keluar belikan aiskrim peberet hakak dik non...magnum...terlompat akak bangun makan...dasarrrr sangat perangai bini ko ni Jai...hahaha....pastu yg buat akak bertambah sehat...tadi bila dapat tahu yg akak menang kalender GA kat blog TIGA LALAT ya Allah tak sangka ada gak rezeki akak...tq sangat2 pada wak dan tahniah pada semua pemenang dan kawan2 yg sudi join sekali...kite sume adalah pemenang tiada yg pengalah...tq sekali lagi pada Wak Lalat...tak sabo nak tengok kalender wak yg mabeles tu  :D 





18 comments:

  1. Dgn rasminya wak nak ucapkan TAHNIAH kpd mak garam telah menang kalendar tuh, sila bagi nama dan alamat utk penghantaran hadiah.,

    http://tigalalat.blogspot.my/2016/01/tiga-lalat-calendar-giveaway-winners.html

    Tahniah sekali lagi. Majulah Sukan untuk Negara. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq wak...saya dah emel alamat pada wak...dapat tak ?..jangan memain hari ni dah jumaat kang tak pasal2 kalender tak sampai...kuikuikui

      Delete
  2. Lebih dulu kakak tergelak komen 3 lalat kat atas tu panggil linda mak garam....hahaa
    Kesian nya linda keracunan makanan ke...mujorlah budak2 tak kena ya...tentu dah sehat kan dapat magnum dgn hadiah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...memang wak tuuh..tapi ok la dah nama blog pon wanita garam dan gula kan...kikiki...haah kak lama dah saya tak kene...mungkin ada yg tersalah makan masa hari isnin tu...syukur la keluarga saya yg lain tak kene...alhamdulillah dah sembuh sepenuhnye...

      Delete
  3. Kalau dah nak kena tu Linda kadang memang tak diduga. Bila dah keluar-masuk bilik kecik tu memang longlailah jawabnya. Nasib baik menang GA wak tu adalah sikit pengubat tak ceria utk jadi ceria ye:) Tahniah dari kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu kak...saya dari malam sebelom tu perut dah mula sakit tetiba pagi terus jadi rutin keluar masuk bilik kecik...terus tangkap kat otot2..lemah gemalai...alhamdulillah ada gak rezeki saya menang kalender wak...tq kak

      Delete
  4. Tahniah Malinda,laa dah habis ye, baru nak joined,hihi.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak ana...alooooo dah terlambat la gamaknye

      Delete
  5. Tahniah, dapat juga merasa kemenangan dengan hadiah kalendar gempak dari Wak. Tak sia-sia nampaknya join GA Wak nikan. Berbaloi! Tentu senyum sampai ke telinga menunggu kalendar sampai.

    Kalau dah BFF dengan bilik kecil tu, memang nayalah. Nasib baik lepas nampak magnum, terus putus hubungan BFF katanya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dik...alhamdulillah rezeki di bagi Allah...tu la pasal kire barang rare la jugak kan...hasil air tangan wak time mengulor dari mesin rumput kekdahnye...hahaha
      terpakse gamaknye jadi BFF...satu badan lemah..tekak memang pahit je tetiba ada tangan hulur aiskrim feberet terus akak terlompat bangun...syukur lepas makan obat dgn izin Allah esoknye akak terus sehat...

      Delete
  6. moga akak cepat sembuh....

    mak garam...kak manja...banyak nya nama ..unik...hihihi

    :-(( terlepas GA wak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq yan...tu la pasal...tapi yg penting orang nye tetap sama...akak pon perasan jugak lama beno yan hilang...nape dik tenet lembab ke? takpe lain kali kalau wak buat GA lagi yan jangan lupa join tau

      Delete
  7. wah... tahniah kak.. rezeki.. ;)

    ReplyDelete
  8. Tahniah Linda..kak Zai harap semakin pulih. Dapat magnum kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak zai...alhamdulillah dah sembuh...orang sakit dapat magnum terus melompat bangun kak..hahaha

      Delete
  9. Ala tu ? Apa tu beruang merah kerusi merah? Mak tak fahamlah....Period ke? Ke demam?

    Ekelehhhh chair red bear red ek....
    Makan apa tu sampai sakit perut? Jamu dara kembali, over dose kot mak haha...

    Tahniahlah mak menang GA wak Lalat

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitu le nasib kite ni mak...tapi takpe redho jew...baru sesikit je tu kan...dah baik pon cery bery kite ni mak...wah! jamu dara kembali katenye...hahaha...macam2 tau hang ni mak...tq mak rezeki Allah kasi :)

      Delete