sila klik sini

Wednesday, 13 January 2016

MAKAN NASI ARAB DI TENGAH LADANG SAWIT

 khamis      14  jan  2016


Assalamualaikum dan salam mesra....





 Setahu akak kedai makan dalam ladang sawit ni dah lama wujud...kiteorang selalu perati je time lalu lalang ikut jalan ni...tak penah terniat nak benti cuba ke hape...Al Waleed nasi arab ni terletak berhampiran dengan hutan rekreasi Sungai Udang Melaka...kat tengah2 hutan simpan...kedai dia kat tepi jalan je kalau lalu kawasan hutan simpan ni mesti bole nampak punye....

 Tetiba teruja nak mencuba bila terbaca banner yg banyak duk tergantung..."nasi arab budget rm9.90 + air kordial"...wah! murahnye...seploh hengget je nasi arab dia...kene cuba ni...tak bole jadi...hahaha

 Makanya ke sini la kiteorang tengahari tu....tapi bila dah sampai je semua lupa pasal nasi arab budget (nasi arab ayam)...laju2 order nasi arab kambing yg tak berapa nak budget....hahaha....setalam camni rm47 kalau tak silap akak...banyak sangat bole makan 3-4 orang...rase bole tahan cuma nasi dia masin sikit...yg lain2 sume pon sedap

 Mamat ni tetiba terliur dengan ayam lemak cili padi...jadi kite terus tak geng dengan dia...shuh...shuhhh...awak pi sana...tapi sebelom halau kopok papadom tu akak dah rembat dulu...hahaha...kongsi makan dengan mak enon....abang ngah menyirap je tengok kiteorang...hahaha

Air feberet sepanjang zaman...betol akak tak tipu akak dapat air je...sebab bahan2 dalam ni sume mak enon dah kaut makan...dia tinggalkan akak air dengan ais je tau...T__T ...takpe la dah biase camtu...T__T...ape2 pon semua bole tahan sedap gak la...lagi2 coconat royale dia setanding dengan coconut shake klebang tu...mungkin sedap lagi kot...banyak lagi pilihan menu lain kali kalau singgah lagi bole cuba....best wo sesekali makan dalam ladang sawit...sejuk je kalau nasib baik bole nampak monyet cute2 kat tepi jalan tu.....ok la sampai sini je..ta..ta









15 comments:

  1. Best juga kedainya di tengah kedai kelapa sawit

    ReplyDelete
  2. menarik juga kedai dalam kebun ya kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bole tahan ramai gak yg dtg makan sini...suasana sentiasa nampak redup dan tenang je

      Delete
  3. Tentu bertambah selera kan ...makan dalam kebun kelapa sawit...redup tentunya.
    Linda,kakak telan air liur lah tengok air tu...huhuu cuaca panas pulak kat luar tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol tu kak...dah la tengah lapo...pastu suasana redup je...laju je makan nasi setalam...sedap gak cikang kat sini tapi tak bole lawan cikang dari johor...thorbaekkk

      Delete
  4. Kakak ingatkan tadi sedulang besar tu RM9.90/-
    Berbaloi Linda walau 47 ringgit sebab puas makan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki...kalau sedulang camtu rm9.90 hari2 saya dok makan kat sini pon takpe kak...hahaha...jimat banyak...tapi kalau nak kire rm47 tu makan 4 orang masih berbaloi2

      Delete
  5. Tak pernah lalu sini ar ..nak ikut mana ni mak kalau mcm mak dari KL ni? Macam terliurlah pulak tengok Nasi Arab bajet tu hihi....Lama tsk makan weyh!

    Baguslah Mak Enon ni semua di kaut, ada kacang tak dlm tu Mel. Anak dara mak pulak kalau order lai chi kang ni, kacang jer yg ditinggal utk mak tau... yg sedap sedap dia bedal huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sesekali kalau sampai melaka bole le singgah mak...sedap gak nasi arabnye...cuma hari tu nasi dia termasin sikit...
      Memacam gak ada dalam cikang tu...sume mak enon sapu...kacang le dia kaup dulu...minah tu hantu kacang...

      Delete
  6. Tak pernah lalu sini ar ..nak ikut mana ni mak kalau mcm mak dari KL ni? Macam terliurlah pulak tengok Nasi Arab bajet tu hihi....Lama tsk makan weyh!

    Baguslah Mak Enon ni semua di kaut, ada kacang tak dlm tu Mel. Anak dara mak pulak kalau order lai chi kang ni, kacang jer yg ditinggal utk mak tau... yg sedap sedap dia bedal huhu

    ReplyDelete
  7. walaupun hari2 aku lalu depan ni kak haram sekali tak pernah jejak hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la dgn akak...ntah camne hari tu lalu terpandang nasi arab budget terus tergoda nak menyinggah..nanti try coconat royale dia dik...sedapppp

      Delete
  8. Murahlahkan setalam macam tu tak sampai RM50 pun. Kat KL ni pun ada satu tempat nasi arab saya suka sangat sebab boleh makan bersila dan dalam dulang. Best kalau makan ramai-ramai. Ada anak kecil ni memang begitulah nasibkan... makan sisa-sisa aje. Nak order ikut anak tekak sendiri, takut portion anak tak habis pulak. Membazir nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal kire murah gak kan...kalau makan yg budget lagi murah tak henggat...siap dapat air free dan bole refill lagi...gitu la kalau ada anak2 baya2 gini...mengalah je 24 jam...kang kalau di order lain2 tak abis membazir pulak...dah biase makan sisa2 yg penting kenyang

      Delete