sila klik sini

Sunday, 3 January 2016

HARI PERTAMA KE SEKOLAH ~ MAK ENON

isnin      4   jan   2016



Assalamualaikum dan salam mesra....


 Alhamdulillah pagi tadi jam 8 pagi Izara memulakan hari pertama persekolahannye...sekolah makan je pon...dokek yo belakang rumah nenek dia je...happy je muka minah tu tengok pemainan melambak2...bedebo2 gak takut dia mengaruk ke hape kan...tengok2 cam ok  pulak...


 Alolooo....sedih pulak bila tengok dia amik makanan sendiri camtu...memang ini pon tujuan akak hanto dia ke sekolah...bior dia pandai berdikari sikit...jangan asyik nak duk bawah ketiak ibo dia yg masam wangi ni je...hekhekhek

Tepat pukul 12 tengahari ibo dah tunggu dekat luar...jom balik sayang ^_^
sampai rumah mengelupur bukak tudung sume....mak bapak bebudak lain datang amik naik kete@motor hakak je jalan kaki...tetiba jadi gigih...pukul doblas tengahari...meremang panas dia...camne la bole tak terpikir nak tunggang kete tadi....T__T nampaknye lepas ni akak kene la beli produk dato Vida...qu puteh...qu puteh...baru la puteh...gituuuuu  :p



11 comments:

  1. Izara dah sekolah ya...best lah sekolah dekat kan..
    Memanglah kalau hantar anak wat pertama kali sekolah ni kita yang sedih padahal anak takde apa pun...hihii pengalaman akak lah linda.Rasa lain kan bila si kecik biasa bersama kita kat rumah tiba2 hilang seketika depan mata.
    Ok Izara belajar rajin2 ya!.Linda...kena lah standby Qu putih sepanjang tahun ni kan...

    ReplyDelete
  2. Dah kesekolah makan-makan ye Izara..
    Betul tu Linda.. nak tengok mereka berdikari ..
    Semua kerja kena buat sendiri..
    Ok lah tu Linda gi jalan kaki jer jemput anak..
    Jimat sikit duit petrol..
    Bawa lah payung tak lah panas berdenting tu..
    Akak boleh pening kepala jalan panas2 macam tu..

    ReplyDelete
  3. saya dulu pun anak kat tadika saya ambik ..dekat je dengan rumah.tapi sebab panas rasa macam bekilo-kolometer pulak..heheh

    ReplyDelete
  4. Rajinnya jalan kaki lenggang kangkung ambil anak balik tadika. Di bawah terik mentari pulak tu. Duhhh....memang larislah produk Dato Bedah ni nanti!

    Anak saya pun masuk tadika hari ni. Semalam bukan main celupar cakap adik tak takutlah, tak nangislah, dah tau nama sebut nama teacherlah, masuk aje kelas pagi tadi cuaca yang baik terus bertukar petir sambar menyambar. Nasib baiklah omaknya ni kuat semangat, kutinggalkan jua anak belajarlah berdikari makan-makan sendiri!

    ReplyDelete
  5. Berapa tahun umur anak akak ni....akak lah sunyi...anak dah sekolah kan

    ReplyDelete
  6. Selamat tahun baru 2016 Malinda. Ha..ha...anak dah bersekolah. Bersekolah tadikakan? Moga taklah terjerit-jerit bila tinggal nanti.
    Jom kunjungi entri saya:
    Pengalaman Bersama ONEXOX

    ReplyDelete
  7. Umur bape Izara ni mak? 4 tahun ek? Eloklah kalau tak nangis, senang sikit kerja mak dia hihi...Taklah menebeng tepi kelas sepanjang hari.
    Wahhhh...ni mesti kena phewit ni sepanjang perjalanan ambik ngan hantar Izara. Konfius depa, ni anak dara ke mak dara hihi...

    ReplyDelete
  8. Umur bape Izara ni mak? 4 tahun ek? Eloklah kalau tak nangis, senang sikit kerja mak dia hihi...Taklah menebeng tepi kelas sepanjang hari.
    Wahhhh...ni mesti kena phewit ni sepanjang perjalanan ambik ngan hantar Izara. Konfius depa, ni anak dara ke mak dara hihi...

    ReplyDelete
  9. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  10. alolo comelnya..dah sunyilah umah anak2 sekolah..nsib izara tak.nangis guling2...huhu

    apa cite kak long lepas spm kak

    ReplyDelete