sila klik sini

Thursday, 28 January 2016

EDUCAMP UTP PENGAMBILAN 2016 ~ KAK LONG

jumaat        29  jan  2016


Salam jumaat salam penghulu segala hari....






                                                      images google

Hari minggu yg bakal tiba ni akak anak beranak akan berangkat ke UTP Tronoh Perak...kak long telah terpilih untuk menghadirkan diri ke sesi educamp bagi march intake...akak je yg seriau lebih sedangkan kak long akak tengok rilek2 je...tapi minah tu bukan bole percaya sangat..dia pandai sembunyi kan perasan dan antara pelakon paling berbakat dalam keluarga akak ni...jangan memain ye...minah tu paling kuat drama hokey...hahaha

Akak dengo persaingan amat sengit kalau nak belajo di sana...jadi akak hanya mampu berdoa agar kak long di terima...moga sukses ye kak long...buat sehabis baik...selebihnye biar Allah yg menentukan....ibu sentiasa doakan yg terbaik untuk kak long ~ anak kesayangan dunia akhirat ~ sahabat ibu selamanya :'D


Ta...ta...kekawan minggu depan panjang umur kite jumpe lagi ye...















26 comments:

  1. Tahniah..
    Moga dipermudahkan urusan di sana nanti.. ;)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah... syukur kepadanya.
    Betullah Linda kita sebagai ibu-bapa mendoakan sentiasa.
    Anak perempuan memang macam tu kalau boleh tak mahu kita sedih, walhal kita tahu dia pun sedih sebenarnya nak tinggalkan ibu dia Linda

    Tunggulah tak percaya nanti masa salam nak balik Melaka bukan Linda aje yg mengalir airmata kak Long pun sama juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni baru educamp kak belom masuk betol2 lagi...kalau ada rezeki kak long belajo kat sini mungkin hujung bulan 3 nanti baru masuk...yg tu akak jangan cakap la...saya terpakse sediakan baldi la kot kang abis banjir tempat orang dgn air mata saya je nanti...hahaha...dah purba2 ni kalau saya nangis mesti hodohkan...hahaha

      Delete
  3. Eh... lupa nak wish congratulation for Kak Long.

    ReplyDelete
    Replies
    1. q kak mudah mudahan ada la rezeki utk minah tu belajo kat sini...

      Delete
  4. Harap kak long berjaya linda..
    Akak harini dah boleh keluar wad...nnti kalau rajin kakak cerita kat blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah mudahan kak...alhamdulillah semuanya dah selesai...banyak kan rehat ye kak..nanti dah sehat2 sikit kongsi la pengalaman akak kat blog mesti ramai kawan2 yg nak baca...

      Delete
  5. Replies
    1. tq kak...mudah mudahan ada la rezeki kak long belajo kat sini nanti

      Delete
  6. Kalau dapat, bolehlah berbaik-baik dengan MakJilap Okje, jiran sebelah rumah saya di alam maya! Nanti hujung minggu boleh berombongan melawat anak-anak. Kalau nak lebih lagi, eh...apsal saya pulak yang sibuk ni? Hahaha!

    Okey, good luck Kak Long! Semoga berjaya masuk ke UTP. Mak jangan seriau sangat yerk. Anak yang pi, awat mak pulak yang takut.

    Sekali lagi, saya bab ngata orang memang lebih sikit padahal dia sendiri sebagai mak lagilah penakut. Anak baru nak exam sekolah rendah pun dia yang gayat lebih takut nak tunggu keputusan exam. Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooooo...anak mak jilap pon belajo kat sinun ye...hohoho...baru la hakak tahu dik..best la pasni mana tau bole buat2 terserempak kat sana kan...inshaa Allah kalau ada rezeki dia dapat belajo kat sana...ko memang nasihat nombor satu padahal sendiri pon kan mahen kan...hahaha...nak2 part yg adik cute kene tolak tu...hahaha..akak sampai sakit2 perut gelak tau...:D

      Delete
  7. alhamdulillah syukur....drama queen ye kak.long

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah...mana tau ada rezeki kak long dapat belajo kat sana...pelakon paling suka feling dalam rumah dia la sapa lagi...hahaha

      Delete
  8. Tahniah kak long... moga semuanya dipermudahkan Allah... insyaAllah...

    ReplyDelete
  9. good luck kak long. universiti saya dulu ni kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dik...wah yeke dik..best la ko penah belajo kat sana...cantik la UTP tu nak2 masjid dgn perpustakaan dia cantik sangat kan...

      Delete
  10. wah. tahniah!
    aida pernah gi tronoh dulu kala.
    adik kat usm tronoh tu. aida kat uia kl.
    gi ziarah tempat dia :)
    masa tu utp pun kat usm tu.

    ReplyDelete