sila klik sini

Tuesday, 19 January 2016

CERITA CERITI WAYANG GAMBO ~ THE 5th WAVE

rabu            20  jan  2016



Assalamualaikum dan salam hormat....




                                                       


Baru2 ni akak berpeluang ke panggung wayang lagi...tak di rancang pon...tetiba mak Enon teriak2 kat apaknye bagitau nak tengok tv beso...bagaikan orang mengantuk di sorong bantal...laju je cik boss pi beli tiket...akak adalah dok termangu mangu sebab baju panas hape pon tak bawak...kompom dalam panggung nanti sejuk beku...memula nak pi Mr DIY je..nak beli gebo (selimut) gebu2 tu seketul...tapi kensel saat akhir...baru terkenang akak ada sambar selai baju...bole je mak enon sarung kalau sejuk sangat kang...yg lain2 tu takpe sebab lemak dah kental kompom bole tahan sejuk punye...hahaha




                                                        Images google

Ok sori mukadimah terpanjang pulak...kikiki...masa cik boss beli tiket akak tak ikut pon...jadi memang tatau nak tengok cerita ape...ada gak tanye2 dengan abang ngah...mamat tu cakap cerita pasal ombak laut...aduhhhh mesti bosan ni...sekali bila dah suku cerita baru akak tahu mamat tu dok kencing kat akak...kong asam...kong asam...terus akak takmo share popcorn dengan dia...hahaha..padan muka...cerita ni berkaitan dengan alien (makluk asing)...Alien ni kenkonon nye mahu kan dunia kite ni...tapi pada masa yg sama depa takmokan kite...jadi depa gunakan 5 gelombang sebagai langkah2 untuk menghapuskan seluruh manusia dia atas bumi...

Gelombang ke 1: semua barang yg mengunakan eletrik atau enjin rosak...maka segala mala komputer henpon jam terhenti secara tiba..kereta lori bagai tetiba bertembung antara satu sama lain...kaptebang yg tengah terbang beribu2 kaki kat udara pon terus terhempas tanpa dapat di tolong lagi....

Gelombang ke 2: berlakunye tsunami yg amat dasyat di kawasan yg berhampiran dengan laut...kawasan tasik pon tak terkecuali...seram seh tetiba air banyak2 dan tinggi2 tu datang...dah takde tempat nak melarikan diri...akak yg tengok ni pon tak sedo termengucap kuat2...nasib cik boss dok sigung2 siku akak...woi! ingat sikit kite kat wayang bukan kat rumah!!! 

Gelombang ke 3: lepas bumi dah makin musnah tetiba datang wabak2 penyakit yg mengerikan...maka berjuta2 lagi manusia yg terkorban akibat penyakit...

Gelombang ke 4: alien tu menyamar sebagai manusia...jadi dengan cara tu diorang kontrol sisa2 manusia yg masih hidup kat bumi...depa duk ambik bebudak remaja dan kecik2 je..yg mak apak diorang depa bunuh tanpa belas kasian...dah alien kan mana la nak ada perasan cam kite...geram je akak tengok...kalau la dapat pijak2 perut diorang kan best...

Gelombang ke 5: manusia berbunuh diantara satu sama lain...tu pon sebab alien2 keparat ni pandai putar belit cerita...bebudak yg diorang amik tu di kerah berlatih ala2 tentera...kenkonon bebudak ni dapat la balas dendam...padahal yg diorang pi perang tu sume nye manusia gak...tipah tertipu kekdahnyeeee...nasib nak last2 tu diorang tersedo gak dah kene kencing dengan menate alien ni....alien pon pandai gak menipu yek...ish3x


Best woooo cerita ni...suspen bole tahan...terkujat2 gak ar akak terkejut dalam panggung wayang tu...walau pon mak enon buat onar pi tumpahkan kuah jagung rebus kat baju baru akak T__T tapi akak tetap sabo bebanyak sebab cerita ni best dan berbaloi2 untuk di tonton...ok la sampai sini je...ta..ta










11 comments:

  1. Mak Mel, tadi kita ingat nak gi tengok wayang dgn anak bujang mak yg tgh cuti tu. Hari ni kan koko, anak dara semuanya kan balik petang. Dia baru sebut pasal cite ni. Kebetulanlah pulak mak. Hang ni mak, mmg tau tau jer tau....i loike....

    So bestlah ek cite dia? Mak boleh gi tengoklah ni ek....tq beb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak pi tengok hari rabu..tiket hari rabukan murah sket...kira nak dating dgn anak bujang la ni...sian la kat anak dara kena tinggai...kikiki...pi la tengok mak bole tahan gak cite dia...selamat menonton pada hang dan anak bujang hang jugak...

      Delete
  2. esok cite the boy kuar
    nak kene set masa p tengok ni
    jom p tengok sesama hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best ke dik cite tu...cite hantu ke ? time 2 cuti tu pi la tengok dik..rehat2 sikit jgn asyik ingat keje je..sok2 dah kawen ada baby kecik lagi susah tau sekali sekala nak tengok wayang...nanti kite rancang2 la pi tengok sesama...kikiki

      Delete
  3. Mak Mel, tadi kita ingat nak gi tengok wayang dgn anak bujang mak yg tgh cuti tu. Hari ni kan koko, anak dara semuanya kan balik petang. Dia baru sebut pasal cite ni. Kebetulanlah pulak mak. Hang ni mak, mmg tau tau jer tau....i loike....

    So bestlah ek cite dia? Mak boleh gi tengoklah ni ek....tq beb!

    ReplyDelete
  4. dah lama betul i tak ke panggung wayang.. nnt ingat nak ajak boy friend ke sini lah. heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala tengok wayang best gak...lagi2 kalau tengok filem yg mabelas...terbaekkkk

      Delete
  5. Saya dah lama tak pergi mewayang tau. Kalau ada pun kat rumah je, back to back sampai lebam punggung dok depan TV tengok movies suami download berjemaah!

    Sekarang ni memang takda undang-undang ikut rate panggung ke, kak? Anak-anak bawah umur boleh join sekaki ya? Sorrylah, kita tak tahu. Dah lama tak mewayang katanyakan!

    Nak juga ajar budak cute tu tengok wayang (mak durjana nih...) sebab si kecil tu tak pernah lagi masuk panggung. Dia cepat panas punggung. Kat rumah kalau tengok kartun peberet aje punggung dia tak panas!

    Pelakon utama movie ni bukan ke dulu pelakon kanak-kanak? Dah besar panjang rupanya dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak time anak2 kecik dulu camtu gak dik...bertahun2 tak jejak panggung wayang...bole je akak tengok tu hade siap bawak baby kecik2 lagi masuk panggung...tapi kalau kecik sangat pon sian le pulak dengan baby tu...kuat kot bunyik sound sistem dalam tu...adik cute tu mesti teruja kot masuk panggung...tapi kene cari filem yg dia suka tengok la kot...haah dia dulu kekecik je kan sekarang dah beso cantik menawan sungguh...

      Delete
  6. Dah lama tak tengok wayang la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasni bole pi dik ajak cik tunang sekali...kikiki

      Delete