sila klik sini

Friday, 30 October 2015

~ZAFIRA~ SI ANAK SYURGA

sabtu    31  oktober   2015 


Assalamulaikum dan salam kasih....


Seperti yg akak penah janjikan hari ni akak nak buat n3 pasal anak buah akak yg mengalami "keistimewaan" sejak dari dalam perut lagi....kisahnye bermula begini...15 tahun dulu kakak akak telah mengandung buat kali yg ke empat...sebelom ni dia dah ada  tiga orang anak...dua lelaki dan satu perempuan....jadi bila dapat tahu mengandung lagi kan mahen happy la diorang ni...dengan harapan baby yg di kandung ni adalah anak perempuan...Allah telah mendengar doa mereka tapi pada masa yg sama Allah juga telah menguji mereka dengan memberikan anak syurga ini.... :')  Dari dalam perut lagi doktor dah dapat kesan kelainan yg terjadi dan kakak akak di nasihati agar mengugurkan kandungan nye...sebab kalau lahir pon kemungkinan beso anak buah akak ni akan kekal cacat dan kemungkinan jangka hayatnye setakat dua bulan je...tapiiiiii...mengamuk gile woi kakak akak tu...dah kenapa kan doktor suh buat camtu....doktor bukan tuhan dan lagi satu kakak akak tak sampai hati nak bunuh anak yg hidup dalam rahimnye ketika itu walau pon dia tahu yg anaknye tu "istimewa"... setelah cukup 9 bulan maka lahir la anak syurga yg di beri nama ~Zafira~....Sejak saat itu kakak akak ni tak henti2 berendam air mata sebab riso dengan anggaran hayat yg telah di beritahu oleh doktor kepadanye...."anak puan mungkin akan bertahan sebulan dua je...harap puan bersedia..."  setelah berusia dua bulan ~Zafira~ telah menjalani satu siri pembedahan yg menyambungkan tiub ke otaknye (maaf akak tak tahu camne nak huraikan takut tersilap pulak nanti)  dan dengan kuasa Allah yg agung sampai sekarang anak buah akak tu dapat pertahan......


Ini la kakak akak dan anaknye ~ Zafira~ .....Sekarang zafira dah berusia 14 tahun...hanya mampu terbaring tanpa bole berbicara...menangis hanya ketika lapar atau berasa tidak selesa...tapi dia jugak mampu tertawa dan buat muka manja bila mamanye mengusik dan mencium pipinye...Zafira mampu makan secara biasa dan minum susu juga...sebelom ini badan nye agak berisi tapi semakin meningkat usia badan nye semakin kurus melidi....sekali lagi mamanye berendam air mata...doktor kata itu perkara biasa terjadi pada anak2 yg sepertinya...gambo ni akak ambil hari khamis yg lalu sewaktu meghantar mereka ke stesen bas untuk pulang ke s'pore...begini la cara mamanye membawanye kemana2...masih berdukung macam baby kecil yg manja...mungkin itu la hikmah badannye semakin kecil...agar mamanye tak terbeban ketika mendukungnye...Allah itu sebaik2 perancang...



~Zafira~ si anak istimewa yg tidak sempurna namun telah menjadi pengarang jantung pada mama nya....anak ini la yg akan menarik tangan ibunye ke syurga kelak....:')





Thursday, 29 October 2015

SELAMAT HARI LAHIR CIK BOSS KU SAYANG

 jumaat    30 oktober   2015


Assalamulaikum dan salam hormat....


Semalam 29 oktober genap la usia cik boss 48 tahun...ehem2!!!  makin ke warga mas dah bang...ekekekek...akak selalu menyakat dia camtu....hanggin je mamat tu....hahaha....selamat hari lahir suami ku...jantung hati...bintang kejora...musuh ketat (bila time gaduh)...dan sahabat menjemah yg sejati....moga abang di panjangkan usia...di beri kesihatan yg baik...di murahkan rezeki...berjaya dari dunia hingga akhirat...moga kita merasa tua bersama....nanti kalau dah ada cucu tak payah nak manja2 kan sangat tau....kahkahkah....mati la berangan kan main jauh lagi....  :p 



Tahun ni sambut besday kat rumah mak akak...tapi 28 haribulan belah malam tu dah sambut...kikiki...sambut awal setengah hari sebab sengaja nak raikan bersama kakak akak yg dah balik s'pore semalam...sambut anak beranak je tapi kali ni meriah sikit pasal ada tetamu tambahan...kikiki...tengok tu kite tengah nyanyi2 lagu besday untuk dia...tapi cik boss sebuk buat video sendiri pulok....hahaha...sian abang sume buat sendiri....hahaha...mak enon memyempil kat depan tu pasal dia perasan yg ni kek besday dia...asal nampak kek je sume besday dia...ntah berapa kali setahun ntah akak beranakkan dia....hahahaha

 Akhirnye setelah berebut2 meniup lilin dengan mak enon cik boss pon merasmikan pemotongan kek yg sodap tu....nasib kak long dapat cekut tangan izara masa ni kalau tak abis dah kek ni kene cekau dengan minah tu....kong asam punye budak ni kek apak ko tau sempat ko nak cekau ye...kahkahkah

 Yang benonye kek ni kak long yg pilih....kong asam sekali lagi...ni sape punye besday ni??? tuan badan terpaksa redho jelah....sian...sendiri punye besday tapi anak2 yg sebuk melebih lebih je... T_T  besday akak bulan depan jangan harap akak nak kasi diorang ni peluang....akak akan gunakan kuasa kuku besi yg akak ada nanti....kahkahkah

Para tetamu terhormat...memang ni je tetamunye pon....hahaha...kakak akak nampak tangan je sikit tu...beli kek dengan pizza je malam tu...janji hado katenye....hadiah bulan lepas lagi akak dah beli dan kasi pada cik boss...akak beli pon yg murah2 je dik non...maklum la akak kan tak koje...akak beli hadiah yg betol2 menjadi keperluan pada dia...jadi bila dia pakai hari2 kat opis tu bior le dia teringat kat akak gituuuu....hahaha


Gini le bentuknye sikit lebih kurang....kebetulan sekarang kat ofis cik boss dah ada mesin kopi yg mahal tu jadi pengunaan mug camni amat2 di perlukan....maka akak pon belikan la dia seketul mug bentuk gini...jangan memain tau made in jerman hokey....hahaha...harga tak sampai pon rm70 henget benonye....kikiki...dah bini tak kejekan terima la seadanye gituuu...tu pon nasib ada gak duit sikit2 dapat belikan hadiah kalau dintis langsung takde duit mugkin akak buat cekodok ikan bilis je kot kasi ke dia....hahaha...cekodok ikan bilis pon sedap kan ape ada hal.....hahahaha



ok la sampai sini je jumpe lagi di alain n3 ....ta...ta


*kang petang2 akak singgah rumah kekawan ye :)





Monday, 26 October 2015

XTVT MENYERONOKAN SEPANJANG HUJUNG MINGGU

selasa    27  oktober   2015



Assalamulaikum dan salam hormat....


Lamanyeeee hoi akak tak meroyan kat sini....sebuk kalah kak Rossi kekdahnye....kikiki....kakak dari seberang tambak balik kampong harus la akak menebeng begosib dengan dia 24/7...hahaha....ok la tak payah buang masa jom skodeng xtvt hujung minggu kiteorang....tenet kat tempat akak ni kan main tenat lagi...nak up gambo menunggu hampir 1 jam baru settle....tapi pasal banyak gak gambo dan cerita nak gebang akak sabo je banyak2 menanti...(pejam mata sambil urut2 dada)



 Pagi sabtu akak dah ada kat atas jalan menuju ke Keyel....memenuhi jemputan kawen sedara....tengok tu time ni jerebu kan main tebal...sian tengok bebudak jantan yg dok menunggang moto sendu je muka memasing terpakse menyedut udara yg kotor ni....

 Sampai je kat keje kawen laju2 beratur senduk nasik...memacam gak lauk yg terhidang tapi akak malas nak snap gambo....time ni akak pegi dengan cik boss dan Izara je sebab kak long dengan abang ngah ada kelas dari pagi sampai ke petang...jadi dua ketul tu kene tinggal...kuikuikui....lepas makan nasik kiteorang perabihkan pulak muruku atas meja makan tu....sedap sangat la pulak makan sampai tak bole benti....hahaha....lepak jap sementara menanti pengantin tiba...sempat le akak selpie sepam dua....
 Otw balik tu cik boss berenti mengisi minyak laju2 akak turun beli biskut awang itam ni 4 keping kat subway....beso nak habak mai la haiiii...makan satu je dah temenung....hahaha

Petang tu bila sampai rumah sambung borak2 dengan kakak2 akak kat rumah mak....pastu balik rumah masak cincai2 serba sikit dan anak buah akak belanja makan ayam goreng yg sedap kebaboom ni....malam tu pukul 12 malam baru akak merangkak naik atas carik tilam...mangantuk sangat dah...yg kakak2 akak sume tido pukul 3 pagi ko diorang....tu pon tido lepas kene sound dengan mak akak sedas....hahaha....agaknye kalau mak akak tak sound sampai ke subuh la diorang ni menjemah....


 Ni pulak xtvt hari ahad....semua setuju nak makan stimbot...jadi laju2 akak dengan cik boss pi beli bahan2 ni sume kat market...basuh pastu potong dua camni senang nak ngap...masa beli tu nampak sikit sekali dah susun tetiba nampak banyak pulak....hahaha...dasar petamak  ;p

 Sayo yg tak sabo2 nak bersauna jap lagi....cendawan tu sedap betul makan panas2 kenyal dan manis sungguh...
 Memula piuk ni elok dah parking atas meja sekali diorang suh bawak turun nak makan lambak2 atas lantai je senang....tak sempat akak nak pi bentang tiko dah...begasak le kiteorang makan reramai...panjang moncung sorang2 meniup makanan yg panas tu...kalau makan kat kedai dah tentu beratus agaknye kiteorang kene bayo....buat sendiri camni baru abis rm150 hengget je...tu pon tak abis..banyak je lebih


Belah petang tu pulak kiteorang pi tengok wayang cerita ni....best dan lawak sangat tak sia2 bayo tiket mahal2....hehehe....izara pon enjoy je tengok filem ni siap tutup2 mulut bila terkejut tu...



 Dan ini punca akak senyum2 sendiri tadi sebab cik boss asyik dok puji2 sambal sutun kembang yg akak masak hari ni sedap kononnye....kuikuikui....hari ni akak masak nasik lemak dan sambal sutung kembang atas pemintaan mak akak...alhamdulillah semua sedap selera makan....maceh bang puji2 kite tadi...hadiah takde ke???  kahkahkah  :p

Dan ini pulak akan membuat abang ngah bergoyang zumba sampai tak henggat...apak dia  bawak balik voucher rm150 ni untuk dia...kan masa famili day hari tu dia ada buat persembahan dan ini la habuan yg dia dapat....kalau la akak tahu hari tu bole gak akak naik pentas buat tarian tiang ke hapa kan...kahkahkah



ok la sampai sini je kejap lagi nak bawak kakak akak pi menyongket ke bandor melaka....nanti malam2 kang akak singgah rumah korang ye...ta...ta





Friday, 23 October 2015

RINDU SEBENONYE TAPI APA KAN DAYA :p

sabtu   24  oktober   2015



Assalamulaikum dan salam kasih....



Dua tiga hari ni akak tak sempat langsung nak update n3...nak menyinggah rumah kekawan pon tak sempat...nanti bila dah lapang2 skit akak terjah ye dan jawab sume komen kekawan kat sini....rindu beb nak meroyan dan baca n3 korang tapi sumpah memang dah cukup masa sekarang ni....gambo kat atas ni waktu akak tunggu bas yg membawak kakak akak dari s'pore hari rabu yg lepas...khamis pulak akak pi settlekan bab pasport dan tukarkan ic baru untuk dia kat utc....alhamdulillah segalanye dah selesai...sekarang ni akak just nak lepak sembang2 je dengan dia sampai puas....walau pon duduk seberang tambak je kiteorang bukan la selalu dapat jumpe...kakak yg ni la punye seorang anak syurga yg kini dah berusia 14 tahun...nanti akak cite di lain n3 ye...jap lagi akak nak gerak ke KL pulak nak memenuhi jemputan kawen sedara...semoga perjalanan pergi dan balik selamat dan di permudahkan....kalau panjang umur kite jumpe lagi di lain n3 ye....ta...ta


Tuesday, 20 October 2015

RESEPI ASAM PEDAS IKAN STYLE JOHOR

rabu   21   oktober  2015



Assalamulaikum dan salam kasih....



Jom akak share resepi asam pedas sempoi yg selalu akak masak untuk famili...resepi ni bole di kira asam pedas style Johor sebab akak belajo dari MIL...kenapa akak suka masak asam pedas style camni ?  sebab resepinye simple dan sedap jugak...kalau asam pedas style melaka ni rumit sikit banyak gak bahan2 yg kene ada...cam halba,serai dan ada sesetengahnye suka gak masukkan daun kari dalam masakan asam pedas...penah gak akak masak asam pedas style melaka..tapi tak mendapat sambutan yg memberangsangkan... T_T ...sejak tu akak memang masak asam pedas guna resepi ni je...alhamdulillah semua pon suka...







Gambo asam pedas yg baru2 ni akak masak....kali ni akak siap camporkan ikan lagi...hahaha...nak menghabiskan stok kekdahnye...sedap je sebab semua pon ikan kan...tapi akak nak mintak sori banyak2 sebab resepi akak ni memang takde sukatan....kite kene pandai agak2 bahan yg nak di gunakan...kalau masak banyak kite just perbanyakkan la bahan2 mentah...gituuuuu...jom skodeng resepi asam pedas sempoi cam selalu akak masak...tapi korang jangan dok tiru campor ikan bagai cam hakak buat ni ye...akak buat pon sebab darurat....hahaha  ;p


*ikan  segar   kembong/pari/tongkol atau ikut jelah selera tekak memasing

*bawang beso 

*bawang putih

*kunyit hidup

*halia

*cili mesin

*air asam

*daun kesum

*garam dan gula (kalau suka bole gak masuk sedikit perasa)

*sedikit minyak untuk menumis


cara-cara:

*bersihkan ikan dan toskan...tumbuk halia dan kunyit sampai lumat...kemudian masukkan bawang merah/putih dan tumbuk lagi hingga hancur.

*panaskan minyak dalam periuk...tumis bahan tumbuk tadi hingga berbau wangi....masukkan cili mesin dan tumis lagi hingga pecah minyak.

*setelah itu masukkan air asam jawa hingga mendapat kuah yg sederhana pekat.kacau sebati

*bila kuah hampir mendidih masukkan ikan dan daun kesum....perasakan dengan garam dan sedikit gula....tutup api bila ikan sudah masak dengan sempurna....sedap di hidangkan bersama sepinggan nasi,sepotong tolo masin dan hirisan timun...untuk kesedapan berganda asam pedas bole gak di makan sambil menonton cite La usurpadora setiap hari pukul 3 petang di astok.....ekekekek  ;p ;p ;p


Kalau takde lesung batu bole gak bahan2 tu di mesin je hingga hancur berkecai....kikiki....kekadang yg duduk kat rumah tingkat2 ni mana bleh guna lesung batu kan...dari ko bertarik rambut dgn jiran rumah bawah adalah lebih afdal kalau bahan2 tu di mesin saje...pada yg kat rumah langsung takde bahan2 mentah pulak bole le masak asam pedas di kedai2 makan yg berdekatan....pepandai le ko pujuk rayu laki ko tiap2 hari ajak makan kat kedai...pakai cekci sikit sambi kelip2 mata dan buat suara mendayu2...meh akak ajo caranye....


isteri :   "abanggggggg....jom makan asam pedas kat kedai hajah monaaaa..."  cakap sambil badan lentik2 tau...


laki :     "ok la jom "    kalau laki ko jawab camni kire ko selamat lagi...


 " "!!! pelempangggggg !!!!" "  tapi kalau bunyik camni je yg bergema tanpa sebarang suara baik laju2 ko pi spital mintak rawatan sebagai pesakit luar...pastu otw balik tu singgah market jap beli bahan mentah dan masak le sendiri asam pedas ikut resepi yg akak bagi kat atas tu ye....sonang je sap2 soi je bleh siap....ok...ta...ta...akak blah dulu  :p







Monday, 19 October 2015

IKAN BAKO KUAH AIR DAN NASIK GARAM

selasa    20  oktober  2015


Assalamualaikum dan salam kasih....



Jom baca n3 ringan hari ni....akak belajo makan nasik garam kuah air dengan ikan bako ni dari kawan2 akak yg berasal dari Sabah....pestime akak tengok tu akak belom ada anak lagi baru dua tiga bulan kawen dgn cik boss....lama gak la....time tu lepas kawen je cik boss terus tak kasik akak keje....untuk mengelakkan bosan akak jual barang2 Avon kat penduduk perumahan...alhamdulillah sangat mendapat sambutan...hampir2 akak dapat nama "linda avon" ...hahaha...nak di jadikan cerita petang tu lepas zohor akak pi le menganto barang2 avon yg kawan2 akak order...maka bertandang le akak ke rumah diorang ni...langkah kanan...ekekek...diorang tengah siap2 nak makan rupenye... ;p  tapi idok le akak makan....hahaha....buat malu kompeni je....saje akak buat lepak2 sambil borak sebab nak gak tengok ape lauk yg diorang dok hadap tu....yg buat akak pelik tu kat depan diorang ni ada satu je pinggan lauk....ikan bako....pastu diorang senduk nasik sorang sepinggan dan curah sikit air panas...kendian nampak diorang tabur sikit garam kat nasi tu....pelik sangat ni....diorang cubit isi ikan gaul dengan nasik dan patah2 kan cili...pastu terus ngap...cam sedap sangat tengok diorang ni makan...ada tu siap bertambah nasik lagi...hahaha...dengan jiwa kacau terus laju2 balik rumah rendam ikan nak bako....hahaha...akak ingat lagi petang tu akak bako ikan kembong cam gambo kat bawah ni...masak je ikan terus akak senduk nasik dan curah sikit air panas....tabur sikit garam dan patah2 kan cili dalam nasi tadi....fuhhh!!! terus makan tak henggat  ;p




Ni ikan yg akak bako tengahari tadi...tiga ekor dah selamat akak makan dengan mak enon...sedap sangat ikan kembong leper camni kalau di bako...lemak sangat isi dia...cik boss dengan anak2 pon suka...masak je ikan atas dapo tadi terus laju2 akak senduk nasik...

Amik nasik banyak2 sikit...hahaha...petamak...curah air panas setengah cawan...kendian tabur sikit garam atas nasik...bila nak makan nanti just patah2 kan je cili padi merah membara tu....lelap2 mata akak makan tadi....lama dah tak makan style camni... simple tapi sedap....abang ngah dengan kak long pon pandai makan camni...cik boss je tak berapa suka sangat....mamat tu kan hantu asam pedas dan sambal bagai....jadi makan style camni memang tak bole in dengan tekak dia...huhuhu...hari ni dia tak balik makan pasal tu la akak berani buat camni...hehehe...tapi akak masak gak lauk tambah...ikan kicap...mana tau abang ngah tak selera nak makan cam ibu dia ni hah...


Pelik tak kalau korang kene makan camni ??? kalau berani tu nanti cuba la buat...bagi tekak akak sedap je...tak tahu la pulak tekak korang....kalau la hari2 makan camni kompom tahun depan penuh duit akak kat bank....kahkahkah...ok la sampai sini je...bobbyeee...jumpe lagi di lain n3  


LINTAS LANGSUNG DARI KAMPONG ^__^

 isnin     19  oktober  2015



Assalamulaikum dan salam hormat.....

Nasib baik hari ni otak akak tak berapa nak buntu sangat....hehehe....jadi kencel le nak jumpe tok batin kat cameron sana....kikiki....pada  sesapa yg ada kirim jagung dgn keledek tu harap di maafin ye....ekekekek....ok la jom dengo akak gebang pasal balik kampong kali ni....balik sekejap je pon...tido satu malam je....cik boss ada urusan keluarga benonye tapi akak sebuk nak mengikut gak sebab mil zikir sampai 3 kali suh balik jugak2....sebagai seorang menantu hantu yg baik maka laju2 le akak balik....gituuuuuu



Ni menu sarap pagi tadi....ubi beli kat sedenak otw balik petang semalam....selalu kalau lalu kawasan ni asyik la tutup je kedainye....dah rezeki kali ni lalu bukak pulak dia....memacam gak akak memborong semalam....selain ubi akak ada gak beli pisang,keladi dan pucuk betik....pagi ni rebus ubi esok buat jemput pisang lusa baru goreng keladi....

 Hari sabtu tengahari tu dalam pukul 12.30 kiteorang kutip kak long kat sekolah dulu dan bawak ke sini makan nasik kenduri....kalau tak kutip minah tu pon takpe sebab kenduri ni betol2 depan sekolah dia  je pon...lintas jalan dah sampai....hehehe...dapat pulak duduk kat meja vip ...hiphip horey terus...hahaha...tak payah beratur panjang2 nak amik nasik...dan yg terpaling best sekali bila tuan rumah hidang tapai pulut sarimah peberet akak...teruja hakak tau  ^_^


 Ni pulak rumah kawen ke 2 kat Ramuan Cina Beso....memula tu akak jual mahal takmo makan sekali bila nampak ada lauk masak lemak nenas dgn ikan masin terus lelaju capai pinggan...lepas makan pekena aiskrim pulak...syurga sangat...hahaha...kak long sempat bergambo kat kolam ikan ayak tawa...pastu anak2 akak sume dok menyakun dengan taik lembu/kerbau yg bersepah2...terkial2 memasing bejalan takut beno terpijak taik lembu kering tu....hanggin pulak akak menengoknye...nak je akak tolak sekor2 time tu....hahaha


 Cik boss ikut jalan dalam tembus ke simpang empat...pastu lalu gerai pulut panggang yg dah banyak tahun tak makan ni....nasib akak perasan sebab gerai ni dulu belah kanan...sekarang ni dah pindah dok belah kiri pulak...jangan memain ye tokey kedai ni bawak BMW tau...akak beli rm10 dapat 25 ketul bawak balik kampong...lupe pulak nak snap gambo...sedap tau pulut panggang dia inti serunding banyak gile puas makan....sape2 teringin tu kalau keluar dari tol masuk kanan kat trafik light simpang empat tu...gerai dia sebelah dengan surau kecik...


 Sampai2 je terus terjah sini....mil ada buat tambahan kat depan rumah sikit untuk kakak dia duduk...sian mak Yah duduk sorang2 kat api2...tu yg mil ajak duduk dgn dia...tapi orang tua ni paham2 jelah mana suka duduk dgn adik beradik...last2 mil buatkan rumah kecik untuk mak Yah yg bersambung dengan rumah dia...kalau buka tingkap bilik depan yg selalu akak guna tu bole terus nampak dalam bilik mak Yah ni...pasni bole la skodeng mak Yah salin baju....kahkahkah

 Ni menu hari ahad...hari sabtu tu mil akak masakan memacam gak untuk kiteorang...tapi dah lepas maghrib baru makan sebab perut dah santak dengan nasik kenduri...memacam gak mil masak dan ayam masak hijo tu memang terbaekkk dari ladang...sori akak tak snap gambo pulak...hari ahad tu semua akak yg masak sebab mil pi chekup kat spital...sebagai menantu hantu  yg baik laju2 la akak masak ape yg patut...ala masak simple2 je yg penting sume sedap selera makan...asam pedas tu memacam ikan akak campo kan...hahaha...ada ikan uji rashid,tengiri dan ikan kembong...


 Dah petang2 sikit tu lepas cik boss selesaikan segala urusan kiteorang pon berangkat balik semula ke melaka....memula pusing2 gak kat tambak mencarik kedai snogurt sekali hampeh dah gulung tiko rupenye...hahaha...pusing terus beli aiskrim kat mekdi je...patut la sekolah tutup hari ni....sepanjang2 jalan semalam memang perasan kan main tebal jerebu...ingatkan dah settle masalah ni rupenye blom lagi....terpakse le hadapppp ek :(


Sebelom sampai rumah singgah kejap kat Mydin Air Keroh mengisi perut yg makin lapo....akak anak beranak makan teppanyaki...lepas makan singgah kedai cheesetart comel secoet ni....mahal kan mahen 6 ketul tu rm12 hengget ye...cupcake cekonet yg mak enon tayang tu seketul rm1.70 tau...dah le tak sedap....hahaha....makan sambil kesat ayak mata T___T  comel je bole harap rasa yilekkkk....tak caya nanti sesapa singgah sana try le beli....jangan ko nangis cam akak lepas tu sudah....hahahaha


Sampai je rumah semalam syukur banyak2 bila rumah yg kene tinggal elok2 je....pastu tetiba abang ngah dok joget goyang zumba depan akak....dah kenapa pulak mamat ni?? rupenye hari ni sekolah tutup...kak long gak sedeh sebab dia kan seriau bape belas hari je lagi dia nak peksa spm...ni tadi dapat berita mungkin esok pon sekolah tutup lagi....aduhhhh...goyang zumba lagi la bang ngah jap lagi.....

Friday, 16 October 2015

TA...TA...AKAK NAK PI IKUT CIK BOSS MENYONGKET

sabtu    17  oktober  2015


Assalamulaikum dan selamat berhujung minggu......



             

Dua tiga hari ni akak cam buntu semacam je.....mood berpusing 860 darjah....nafsu menulis pon cam terperuk dalam kotak yg  tersimpan dalam stor sambil  di temani anai2 yg rakus mengunyah tanpa ada sekelumit pon perasan bersalah pada tuan tanah kedaung.....gituuuuuu....mendalam tak???? kahkahkah..... :p


Hari ni akak happy2 sikit pasal nak polow cik boss balik kampong.....ho..ho...ho...balik kampong...ho...ho...ho....balik kampong...ho..ho..ho...balik kampong...hati girang....sebelom memula kan perjalan balik kampong ni kiteorang nak terjah dua buah rumah kawen dulu....makan kenyang2 pastu baru gerak...ntah ape la mil akak masak hari ni ? mesti sedap2 tu....ekekekek....mintak2 pelam muda ada la lagi atas pokok tu....hahahaha....nampak tak permainan nye di situ....kong asam punye menantu....asal balik kampong ko asyik ingat makan jew....kahkahkah

               gambo pinjam google

Jumpe lagi hari isnin...inshaa Allah kalau di panjangkan umur....mintak2 balik je dari kampong nanti otak akak dah berfungsi cam biasa balik....kalau tak terpakse la akak jumpe tok batin kat cameron sana nun....hahaha...ta...ta...jumpe lagi di lain n3....selamat berjimba pada semua...kalau makan sedap2 tu ingat2 la akak di sini....hahahaha  :) 









Wednesday, 14 October 2015

AKHIRNYA KAU PERGI JUA

khamis    15  oktober  2015



Assalamulaikum dan salam hormat.....


Kalau semua masih ingat tahun lepas arwah penah mengemparkan negara bila berita dia yg sedang kelaparan dengan badan yg kurus melidi dan baju yg koyak compang camping di tinggalkan dalam bilik bersendirian....ibunye mengunakan alasan tekanan mental untuk menghalalkan tindakkan nye yg bagi akak amat zalim...masih terbayang2 lagi bagaimana arwah mengesot keluar dari bilik ketika di serbu oleh pihak berkuasa...semalam sewaktu makan tengahari arwah di katakan telah di serang sawan hingga meragut nyawanye....dari dia kite datang dan kepada dia la kite kembali....akhirnye adik Firdaus pergi jua meninggalkan dunia yg semakin kejam ini....


Ibu yg bersalah telah di jatuhkan hukuman empat bulan penjara dan denda rm10,000...bagi akak hukuman tu macam tak setimpal dengan kekejaman yg telah di lakukan...tapi tu baru hukum dunia sedangkan hukum akhirat masih menanti....moga dia insaf dan bertaubat atas segala perbuatan yg telah dia lakukan...



Selamat jalan adik Firdaus semoga kau damai di sana....sesungguhnye dunia hanya sementara di sana jua la yg kekal abadi....alfatithah untuk arwah si anak syurga...



Sori dua tiga hari ni akak macam takde mood nak menulis...sempat singgah dua tiga rumah je tinggal kan jejak....kalau Iryanty merungut internet di tempatnye lembab kat tempat akak pon lebih kurang je yan....geram kan tiap2 bulan bayonye tak pernah miss tapi bila jadi gini berangin gak dalam hati....saboooo jelah 



Jumpe lagi di lain n3....

Sunday, 11 October 2015

SETELAH TIGA TAHUN....AKHIRNYEEEE

isnin    12  oktober  2015


Assalamulaikum dan salam sore....


Kalau nak tahu dulu2 sebelom ada anak kecik akak dengan cik boss suka sangat tengok wayang...cam hobi gak la....kalau sebulan tu bole kata dua tiga kali mesti terjah paggung wayang...pantang dengo ada cerita best tengah main lelaju pegi tengok....nak di jadikan cerita semalam kiteorang duk berjimba jalan2 carik nahas makan kat JJ....akak tak berapa sehat dua tiga hari ni...demam selesema...tetiba cik boss dapat idea gile2 ajak tengok wayang...memula akak takmo gak sebab takut si mak enon mengaruk dalam tu...kang marah pulak penonton lain...tapi cik boss yakin kan akak...dia cakap kalau mak enon bising2 dia sendiri bawak main2 kat luar...ok la dah dia janji camtu akak setuju jelah....



        Gambo pinjam google


Kiteorang tengok cite maze runner 2 .....best woooo cite dia...terkujat2 akak dok tekejut....menjakun kejap dengo bunyik sound sistem yg bedentam dentum tu....lamaaaa dah tak tengok wayang ni...tiga tahun gak la rasenye...dulu cite ni part 1 akak tengok kat astro je...rupenye dah ada sambungan part 2 pulak...sian diorang ni asyik belari je keje nye nak menyelamatkan diri....akak yg tengok ni pon rase penat....hahaha....yg paling best sekali part tetiba ada zombie dalam mall yg gelap gulita tu....laju seh zombie dia kejo...sorang kene gak kokak kat perut tak sempat nak masuk pintu....sian last2 dia pon bertuko gak jadi zombie...anak2 pon akak tengok teruja semacam je semalam...takpe la lepas ni kalau ada movie yg best2 kite pi tengok lagi...nampak si mak enon cam behave je dalam panggung semalam...umpankan popcorn dengan air senyap pulak minah tu... siap tido lagi....hahaha...camne ntah bole pulak dia tido tengah bunyik bising2 camtu...pelik 



Pasni bole le belek2 kalau ada movies best2 kat sokabo....ekekekek...tapi tak bole la nak tengok selalu cam dulu....harge cekik darah sekarang ni....semalam je tiket kene rm60 tu belom campor duit bayo popcorn dgn air bagai tu...sesekali bole la kot...



Ok la sampai sini je...akak makan obat selesema  mata asyik stim je....hahaha....kalau letak kepala kat bantal ni kompom dah belayo sampai mexico ni...ngantuk gilos...tapi tak bole tido sebab seriau kang mak enon tinggal sesorang main ntah hape2 je minah tu....kene tunggu abang ngah balik sekolah dulu baru akak berani nak membongkang....bobbbyeeee jumpe lagi di lain n3






Friday, 9 October 2015

TERKEDU AKIBAT JEREBU

sabtu    10 oktober  2015


Assalamualaikum dan salam sejahtera.....

Kan sebelom ni akak ada kabo yg mak dan famili kak ngah akak jenjalan ke langkawi dari 30 september sampai 5 oktober...ye akak tahu lame gile kalau diorang ni bejalan....dah le akak tak dapat ikut....aduhhhhyaiii....geram sampai rase cam nak hempas2 badan ...agagaga....mase time pergi tu semua lancar takde masalah...jadi diorang pon dapat la berjimba raya kat sana tanpa sedetik pon hati diorang teringat kan akak kat sini....wakakakak...(ayat sentap)  ;p 

Nak di jadikan cerita time nak balik tu semua penerbangan di batalkan....bukan delay tau....tapi cancelled...tak haru di buatnye....bila di tanye...pihak yg terbabit bagitau mungkin lagi dua hari baru bole fly...tu pon tak pasti lagi sebab jerebu tebal sangat....termangu gak memasing kabonye...esoknye selasa semua pon dah nak mula keje...yg mana belajo tu dah nak kene balik asrama pulak...ramai gak yg sangup tunggu  tu pakat2 dok serbu hotel kat pekan....keluarga akak pulak laju2 pi jeti Pekan Kuah...nasib masih ada tiket feri...syukur bila diorang sampai dengan selamat sebab mase makan kat kuala perlis tu ada yg cakap dua buah feri pagi tu sikit lagi nak bertembung sebab jarak penglihatan yg sangat kabur dek jerebu....terus mengucap famili akak tau....kecut perut jap...syukur la diorang selamat.... 




Sebahagian buah tangan dari langkawi....sekali siut je anak2 akak bole keje kan cokelat2 ni semua tau....nasib akak sempat sorok sikit....cekap dan amanah dalam menjalan kan tugas gituuu....hahaha....ok sambung cerita....lepas dah berjaya keluar dari langkawi tu famili akak dok kecoh mencari bas pulak nak balik ke KL...syukur sekali lagi bila ada gak rezeki kali ni...tapi tinggal tiket bas pukul 9 malam je...tak kisah le yg penting hado...dapat bas dua tingkat dan diorang semua duduk tingkat atas....haru dengo nye sebab terbuai2 cam dalam boyan kekdahnye...langsung tak dapat nak tido sebab gayat...subuh selasa tu baru diorang sampai KL tapi memasing berpisah sebab ada yg nak ke lapangan terbang balik sebab nak amik kete yg setia dok parking kat situ....

Sehari semalam diorang terpakse tempuh untuk mencarik jalan balik....padahal kalau naik kaptebang 45 minit dah sampai...pengalaman yg agak renyah gak la tapi kalau nak di katakan diorang serik akak tak berani pulak....sebab...diorang ni sume kaki jalan takdenye diorang heran....akak pulak yg seriau bila dengo cerita....dua hari mak akak demam melayan badan yg letih....mintak2 lepas ni kerajaan Indonesia lebih bertanggungjawab dalam menangani masalah pembakaran tanah diorang....alasan nye hutan tu terbakar secara semula jadi....tapi cam kencing je sebab tiap2 tahun cam dah jadi rutin plak hutan tu nak tebako time diorang nak mula meladang...di sebabkan kecuaian diorang kite ni sebagai jiran turut menerima padahnye....benci la tiap2 tahun masalah sama berulang...cuba kalau kite yg buat camtu mesti depa dok melenting kan...abis agaknye rumah kedutaan malaysia kat sana kene bako....ekekekek....diorang tu bukannye bole di sebab kan tarian dengan kuih pon dah bole jadi demonstrasi gile2...siap nak berbunuh bagai....geram pulak hati aku ni...tampo kang....hahahaha






Jadi kesimpulannye di sini ialah....jangan le gatal2 nak melancong naik kaptebang time jerebu tengah mengila ni kang tak pasal2 jadi cam kes famili akak ni...moga2 jerebu ni cepat berlalu dan tak payah datang lagi di tahun mendatang....mudah mudahan...ok la sampai sini je akak nak pi bedal "rice to tomorrow" yg cik boss tapau tadi....sape pandai cecepat komen name menu yg akak nak makan tu....hehehehe


Alamakkkk...sori2 typo pulokkk....bukan "rice to tomorrow"  tapi "rice to wednesday"
jangan marah hah! nanti kene jual....ekekekek

Wednesday, 7 October 2015

HOME SWEET HOME....RUMAH KU CARA KU...TOLONG TEPI SIKIT (edisi meroyan)

Khamis   8 oktober  2015


Assalamulaikum dan salam sayang.....




N3 ringan hari ni tapi nak hujung2 tu jadi berat2 sikit...hehehe....akak kalau baca blog jumpe n3 bab deco2 rumah ni memang akan baca dengan penuh semangat....semangat apa?....mungkin semangat mentera semerah padi agaknye....hahaha....rase seronok je tengok rumah orang cantik dan kemas...betol tak? korang jangan nak tipu sebab korang pon camtu gak kan....hahaha....nak2 si minah OKje tu...betol tak mak ? ekekekek...seronok kan kekadang bila skodeng rumah diorang yg cecantik tu....rajin ek diorang ni...ada yg berkerjaya tapi rumah...yarabi...yarabi... lagi kemas dan bersih kalau nak banding dengan rumah akak orang yg tak kerja ni  (laju2 tutup muka dengan pinggan ;p) hahaha....


Lepas puas skodeng gambo rumah orang yg cecantik tu terus jadi bersemangat nak kemas rumah sendiri pulak....laju2 pikul penyapu sambil muka berseri2 kemas rumah....tapi tu la semangat camtu selalu tak kekal lama....setengah jam kemudian secara tak sedo akak dah terconggok depan tv tengok telenovela mexico....kahkahkah...dasar sangat la perangai...ok kite lupe kan dulu bab tu...yg akak nak persoalkan sekarang ni pasal cara kite menghias rumah kite....korang ada tak kawan yg tetiba datang dan komplen macam2 dengan cara kite menghias rumah??? akak ada ye kawan camtu...tak ramai seketul je pon...kalau datang rumah ada je dia nak komen...kadang terpinga2 gak akak sebab bila masa pulak aku ada mintak pendapat dia ni???? dia lupe agaknye manusia ni darah sama merah tapi hati dan kehendak tetap lain2....betol tak ? ...sukati la kan camne pon cara akak nak hias rumah.... akak ni minah bunga jadi dah tentu2 le rumah akak penuh bunga...tu pon bole jadi isu bila sesekali  dia datang bertendang bertandang....ko tak minat bunga lantokkk le takde kene mengena pon dengan akak....aku minat bunga langsir pon suka yg berbunga2...tetiba dia datang cakap pening duduk dalam rumah akak...kalau korang hanggin tak?? tapi akak cool je...
selagi bole sabo akak sabo...kang kalau di ikut kan hati memang perang terus...akak ni bukan manusia yg suka cari gaduh....akak suka kan keamanan....peace yo!!!  kadang tu kalau nak bercakap pon akak pikir 1000x dulu...akak takut ada perkataan yg akak guna  bole buat orang lain kecil hati...akak tak suka sakitkan hati orang...pasal tu kalau pi rumah sesape tak pernah pon akak nak komen bukan2 walau pon mata akak langsung tak berkenan dengan cara tuan rumah menghias....rumah dia sukati dia la kan....apsal pulak ko nak sebuk2...



Last dia datang rumah akak raya hari tu...macam yg akak jangkakan mesti ada je yg tak berkenan kat mata dia...naik berbulu gak hati akak dengo...rimas hokey bila ada kawan camni...tapi lepas kene sound setepek terus senyap sampai sekarang....mungkin dia kecik hati kot....pandai pulak dia kecik hati...abis tu hati akak ni camne pulak???? Lama dah dia tak datang rumah akak....lantokkkk....kuasa dah akak nak melayan....memang la tetamu datang bawa rezeki tapi kalau kite sebagai tuan rumah sendiri rase tak selesa dan tak ikhlas camne pulak??? Akak ni bukan jenis manusia yg terlalu rumit atau cerewet...akak tahu rumah kampong akak ni biase2 je...jadi akak tak pernah harap pon menerima sebarang pujian....tapi kalau tak suka tu jangan pulak di umpat keji...tolong hormat orang dulu kalau nak suruh orang lain hormat kan kite....betol tak?  kalau dah tak suka tu diam2 sudah la tak payah  sampai bersungguh2 bagi tau kat tuan rumah yg kite tak suka sampai tuan rumah rase terluka...sory la kalau akak meroyan kat sini...stress sangat kalau pikir benda2 camni...kalau korang ada kawan yg camni tolong la bersabo banyak2 ye...




Akhir kata....ni rumah ku jadi tolong tepi sikit..... "peace no war" :D 







Tuesday, 6 October 2015

FAMILY DAY SUNWAY LAGOON (HARI KE 2)

rabu    7 oktober  2015



Assalamulaikum dan salam hormat.....






 Esoknye sume bangun awal....nak mengelakan kesesakan kat coffee house pastu bebudak dah tak sabo nak mandi kolam pon ye gak....hotel ni bab makanan memang akak kasi 4 bintang terus....sume sedap2 tak menghampakan...pilihan roti pon sume sedap dan segar...lagi satu jarang akak jumpe hotel yg hidang yakult....dah ada depan mata tu ape lagi amik le kesempatan...kiteorang minum kan main banyak lagi....hahaha
Ni harga tiket masuk Taman Tema....mahal gak ek sekarang nasib kiteorang dapat masuk free....hehehe....ni kali ke tiga rasenye akak masuk sini...dedulu masuk kak long kecik bebeno lagi dan harga tiket tak le semahal ni....masa kat dalam ni akak sedih benonye....akak tak bleh mandi sebab dah time "itu" so melopong jelah menengok cik boss dan anak2 mandi...sambil2 tu sempat gak akak usha mamat arab yg rupe nak iras2 Humood Alkhudher penyanyi lagu Kun Anta tu....wakakakak....mati la sempat akak skodeng anak ikan dik non....bahahaha
Ramai gile orang dok berlonggok bawah tempayan ni....best nanti bila air dia dan penuh dia dok jatuh dan siram camtu...Izara kan main suka mandi kat sini...kalau perasan kat bucu gambo belah kiri tu ada nampak sikit kepala orang tengah baring...tu antara 4 ketul nyah yg dok mengedik...jangan memain diorang punye dressup mintak nyawa....hahaha....sekor2 kan mahen dengan two piece bikini...nenen beso kalah orang pompuan...terkinje2 cam kat disco pulak....nampak sangat saje nak tarik perhatian...akak suka je tengok sambil tahan gelak...ada gak hiburan....hahaha...badan dah lawa cuma muka tu masih bisa ular tedung gak ar....kahkahkah

Anak2 akak kalau bole sume kolam diorang nak terjah...yg si Izara tu berani kan main...segala selongsor air yg tinggi2 pon selamba je dia naik...cik boss cerita memula diorang tak lepaskan naik gelongsor ni sebab Izara tak cukup tinggi....tapi bole pulak minah tu dok meroyan cam hape je kat situ...agaknye diorang bingit terus cakap bole...gumbira la hati mak enon...banyak kali kot dia asyik ulang main tu je...

Kak long datang teman kan ibu dia lepak2...kenkonon minah ni sian dengan akak yg membosan tak dapat mandi...padahallll...kahkahkah...dia tak tau ibu dia ralit duduk sambil  cuci2 mata....hahaha...cik boss beli kan popcorn lagi la seronok akak duk lepak....kikiki...nasib tak timbul ketumbit kat mata....bahahaha
 
Lepas dah penat2 lepak mandi ajak diorang pi carik makan dulu...memasing dah lapo...bincang punye bincang last2 sume setuju makan burger...makanan dan minuman sume pon sedia maklum la kalau dalam tempat2 camni....mahal melampau2 ye...mineral water botol kecik tu rm4.60...air gas cam coke dan seangkatan dengannye pon sume sebotol rm4 hengget lebih....jus buah segelas rm10.60....mahal cam nak nangis kan....tapi kiteorang senyum je mase bayo...sebab ape?...sebab kiteorang dapat kupon 100 hengget....hehehe...set yg kiteorang amik ni ada 2 ketul cheese burger,2 ketul burger daging beso cam pinggan ,4 kentang dan 4 air coke rm63.90...alhamdulillah kenyang sampai ke petang....hehehe
Lepas dah puas mandi diorang ajak jalan2 kat dry park pulak....ada kawasan cam zoo kecik tapi akak duk jauh2 je sebab banyak ulo je kat situ...kembang tekak terus...walau pon sini sume pon mahal tapi beli gak la untuk menghabiskan kupon...kang tak abis rugi...banyak beli air je pon mase kat sini....asyik jelah tekak ni haus
Masa jalan2 tu banyak la jumpe penghibur yg dok jadi badut camni....bole di ajak bergambo...pelbagai rupe dan bentuk...
Hantu pon banyak gak berkeliaran....seriau je muka mak enon....hahaha...dia takut benonye sampai malam tido pon merapu cakap takmo 'hantu'...kikikiki...muka akak kat belakang tu terpakse edit sebab lawak gilos....hahaha...banyak lagi hantu tapi akak tak snap pulak gambonye...dah petang time ni badan pon dah penat...jalan sambil seret kaki  =__=
Menatang ni je ntah bape kali mak enon naik...setiap kali ada bebudak nak naik mesti si mak enon menyelit sama...mabuk dah akak dok atas tu...kak long amik turn pulak pegang izara...lepas merayau2 kat sini akak pon "pakse" bebudak ajak balik...bila dah usia makin senja ni badan paham2 jelah cepat beno penatnye....


Ni antara famili day  paling sempoi dan best yg penah kiteorang ikut....tahniah pada semua yg berpenat lelah menguruskan segala2 nye...yg kiteorang pergi ni trip ke 3 benonye...tu yg tak berapa ramai sangat...makanan, tempat penginapan semua tip top langsung takde rungutan...tq gak pada kompeni cik boss yg banyak keluarkan budget untuk happy2 kan staf dan seluruh famili...nora kasi 4 bintang....ekekekek


Sunday, 4 October 2015

FAMILY DAY DI SUNWAY LAGOON TIME JEREBU

Isnin    5  oktober  2015



Assalamulaikum dan salam hormat....

Alhamdulillah tahun ni kompeni cik boss buat hari keluarga kat Sunway Lagoon....yg tak bestnye sekarangkan negara kite tengah di landa jerebu yg teruk....tapi kalau setakat jerebu je tu bukan la satu halangan beso untuk anak2 akak bersuka ria....diorang punye ganas tu seram aku menengoknye....sebab kalau di ikutkan tiket tu bole guna sampai penghujung bulan disember nanti....tapi dah diorang meroyan nak gak masuk semalam....lantokkkk....kuasa akak nak bertekak...tengah berkubang semalam dapat pulak kabo sekolah tutup dua hari....terus masing2 mengelupur kegirangan....lantokkkkk sekali lagi....no komen.....hahahaha....jom le tengok gambo sambil akak bercerita....alaaa...jom le free je bukan kene bayo....ekekekek  ;p


 Kiteorang sampai agak lambat sebenonye....kak long ada kelas jadi lepas dia dia abis kelas tu baru gerak....ape2 pon kelas dia lagi penting tak sampai sebulan hoi nak SPM....kecut je perut akak kalau di ingat2....lepak kejap sementara menanti cik boss buat pendaftaran amik kunci bilik sekali...dapat gak goodies beg seketul....
 Kiteorang tak terus terjah bilik tapi bawak abang ngah turun sini dulu ada  latihan dengan bebudak band sebab mamat ni ada buat persembahan time dinner malam nanti....buat latihan siap2 nanti malam takde la diorang mengelabah puyuh..
 Masuk je bilik semua dok serbu pi skodeng kat tingkap....tak sabo le tu memasing....walau pon kat luar tu pemandangan nampak kelabu asap je....kiteorang dapat bilik kat Sunway Resort & spa...ada satu katil saiz queen dan satu saiz king kong ....luas gak la bilik ni ada ruang sikit untuk mak enon lari2 pecut
 Orang lain sume pi serbu tingkap yg minah ni pulak masuk2 je terus terloncat2 atas katil...siap nyanyi lagu "five little monkey jumping on the bed"  hahaha.... makin beso ni pandai dah menikmati percutian...happy gila  bila cakap tido hotel....kikiki....semalam pon lepas balik tu sebuk ajak tido hotel lagi....abis la apak ko botak camni....ekekekek
 Laju2 akak snap gambo sebelom anak2 buat onar....tak beso sangat bilik ayor dia tapi selesa sangat2 untuk akak lima beranak....lepas je terlompat2 si mak enon terus berkubang dalam tab pulak...
 Sempat jugak tuan tanah kedaung selfie sepam....hahaha...padahal yg kat luar ketuk pintu cam nak roboh....sebuk betol la...ada yg nak kencing la...nak ehem2 la....menci makcik...tak dapat langsung nak fefiling2 tau  =__=
Belom ape2 lagi sebuk dah budak dua ketul ni menelaah peta....rancang mana nak terjah dulu esok....nampak beno dah tak sabo2 kan diorang ni....

 Lepas maghrib kiteorang pon turun dengan perasan berkobar2 "nak makan" ....hahaha...sebat pinjam baju kak long...nasib minah tu ada bawak baju lebih...camne ntah bole tak sedo baju yg akak bawak tu ada kesan kotor plak kat tangan... T__T
 Sampai2 je terus cari meja....bila jumpe
terus rase nak joget goyang votot sebab dapat meja sebelah je dengan tempat buffet....kahkahkah....tak sampai 5 langkah dah sampai...laju2 baca doa makan....kikikiki
 Meja desert ni kat belakang kosi akak je....lapan ploh kali terjah pon tak penat tau...kikiki...memacam ada...yg desert kek bagai tu sume kat meja lain jauh sikit dari tempat kiteorang....

Kiteorang je anak beranak kat meja sebab famili yg sepatutnye share meja dengan kiteorang tu tak datang...terus rase cam makan kat rumah je....hahaha...akak dah pesan dengan cik boss siap2 taun ni takmo makan semeja dengan boss beso2 lagi ye....dedulu penah ada kes time abang ngah kekecik...mamat tu pi baling puting kopek dia seinci je lagi nak masuk dalam mangkuk sup CEO....hahaha...ngeri beb...hahaha...lagi pon kuasa kak nak makan kene sopan santun bagai  ;p

Makanan round pertama...ni je sempat snap yg lapan ploh round kendian tu dah tak kuasa....malu pon ye gak...hehehe....makanan sume sedap2 dan tak menghampakan....berapa ya??? akak kasi 4 bintang....ekekek

Lepas selesai majlis kiteorang sambung makan kat dalam pulak....hehehe....dah semua yg nak naik bilik time tu terus jadi jem kat depan lif...jadi kopi2 dulu kat sini sambil makan coklat....tahun ni takde luck menang cabutan bertuah cam taun lepas ...tapi cik boss senyum je tido....sebab dia antara yg terpilih mendapat anugerah malam tu....tahniah ye cik boss lepas ni keje rajin2 lagi tau...



Ok la sampai sini dulu esok2 akak sambung cite lagi ye.....bobbbyeeee...traaaluluuuu