sila klik sini

Tuesday, 15 December 2015

LANGKAWI DAY 2

rabu      16  disember  2015


Assalamualaikum dan salam hormat kekawan...


Jom2 akak sambung kisah kat langkawi hari ke2 pulak...akak cerita pendek2 jelah ye kat bawah gambo tu...sebab kalau nak ingat semua cam mustahil pulak kan...lagi pon tentu korang tensen kang n3 berjela2 nak kene baca...ntah2 korang tengok gambo jekan...kan..kan...hahaha...ok la pagi rabu tu kiteorang semua semangat bangun awal2 pagi...terus carik warung sarapan...jumpe satu port baikkkk punye tepi jalan...nasik lemak sambal paru lagi...sedapppp kene dgn tekak kiteorang...kos sarap rm21 

 Lepas sarap terus tuju Under Water World kat pantai Cenang...tiket masuk rm33 X 4 dewasa...harga tiket kanak2 tak ingat pulak...mak enon dapat masuk free...pegi pepagi memang best sebab tak ramai orang lagi...lepak lama2 kat tempat penguin...mak enon kan mahen terpekik terlolong dia kat sini...buat macam rumah sendiri je...lantokkk kuasa akak nak malayan...happy sangat dia dan itu la yg paling penting...anak2 happy makpak pon happy jugak...

 Kalau dah masuk sini memacam la dapat tengok...dah bayo tiket memahal jom la jalan2 sampai capek kekdahnye... yg bulat tajam2 tu ketam tau...satu badan tajam camne la nak makan ketam camnikan...konfius mak T_T


 Sempat la suh kak long snap sepam gambo anje2 dengan cik boss...tapi sebelom tu ada sesi tunjal2 kepala mak enon suh pi jauh2 sikit...kasi le makpak ko can izara oiii...menyelit je keje ko....hahaha

Mamat dengan minah ni sebuk nak masuk sini...masuk bilik kat belakang tu diorang akan merasai suasana taufan,stunami dan ribut petir pada masa yg sama...siap kene pakai baju ujan lagi tu...part2 basah lencun camni kim salam la akak nak masuk...kos tiket rm18 x 2 dewasa...tiket kanak2 rm15 kalau tak silap akak...akak yg duk luar ni dengo gak la diorang ni terpekik terlolong kat dalam...padan muka korang nak masuk sgt kan...rasain loh...kahkahkah

Time keluar dari sini akak hampir2 nak dapat hadiah besday dik non...T_T...tapi menciiii ar semua yg akak berkenan bole pulak takde saiz...sume yg ada saiz beso2 je...terus akak hentak2 kaki kat situ..."nak cincin...nak cincin..!!! " hahaha...ni bukan emas putih tau...silver je...yg lagi hanggin tu cik boss pulak yg beli seketul cincin kat situ....wawawawa...meroyan lagi....hahaha

 Lepas dah tengok2 ikan terus lelaju kiteorang pi makan laksa ikan sekoq kat sebelah lapangan terbang tepi laut tu...best sangat...kiteorang dapat meja betol2 sebelah laut...cuaca panas time ni tapi redup sebab byk pokok dan angin dari laut bertiup lembut...lama kiteorang lepak sini...makanan bole tahan sedap...laksa ok2 je tak hanyir ke hape...semua abis licin kiteorang makan...kos makan rm 37 

 Lepas makan kiteorang meneruskan perjalanan mencari lokasi air terjun Turun Temurun ...hasil bertanye dengan penduduk kat sana...maka sampai la kiteorang kat tempat ni...wah!!! best sungguh air sejuk sangattt...tapi nak tukar baju tu ada seram2 sikit ar...toilet dia akak tak berani langsung nak masuk...ngeri sangat....hahaha...last2 akak mandi pakai baju yg ada kat badan je...yg penting dapat mandi katenye...

 Anak2 orang paling enjoy...mandi tak henggat...orang pon tak berapa ramai sangat...banyak mat dengan minah saleh je akak tengok...lepas sejam lebih cik boss ajak beredar...
 Lepas pi sungai kiteorang singgah kat laut pulak...bebudak sambung mandi kat sini...akak tak mandi pon berjemur je bior baju kering kat badan...tapi kiteorang ni macam dah terbalik kan...sepatutnye mandi laut dulu baru pi sungai...tapi kate cik boss barang yg lepas jangan di kenang...hahaha...kat sini ada gak la minah saleh jadi sotong terkangkang terkiak bejemur...nasib belom cukup kering kalau tak akak sauk masuk beg nanti dah balik melaka bole gak buat sambal ke hape kan...kahkahakah

Minah ni manusia paling happy hari tu...bergelumang dia main pasir sampai tak ingat dunia...nasib dah petang takde la panas sangat...tujuan ke sini memang khas untuk dia pon...menan korek pasir yg bertalu2 dia suh akak bawak akhirnye dapat gak dia main...nanti kite main pasir lagi ye sayang 

 Akak sempat coret2 nama atas pasir je jangan tidak katenye...sori tulisan buruk...kikiki..dah puas lepak kiteorang terus balik bilik rehat dan bersihkan diri...baju bajan basah tu cik boss anto pi dobi terus...

 Lepas maghrib keluar cari makam malam...cik boss pilih nak makan sini sebab kononnye nak merasa ikan bawal goreng dan softcrab...memula tu ok je amik order...tetibe datang balik bagitau ikan bawal dengan ketam takdok...nak blah air sume dah sampai...makan jugak la mana yang ada...lagi pon restoren dia lawa kan :p

Cik boss order ikan sweet sour dan kepah sebagai ganti...alhamdulillah sedap2 sume masakan kat sini...diorang masak stail cina...puas hati semua makan senyap je takde bunyik2....kos makan malam rm150 

Lepas makan terus tuju Langkawi parade nak menegok wayang pulak...cerita Victor frankenstein....rezeki pi hari rabu dapat tiket murah...rm7 x 4 dewasa je...izara masuk free...tiket pukul 9.45 malam...jadi balik bilik dulu dan datang lagi kendian...wayang abis balik bilik terus sekor2 pengsan...hahaha...penat bebeno satu hari penuh xtvt...ok abis dah esok sambung hari ke 3 pulak ye...ta...ta




19 comments:

  1. La, kenapa tak tulis penuh terperinci lagi! Setakat macam ni saya baca sepintas lalu jerk tau-tau dah habis tau! Wah, bestnya mandi-mandi, makan-makan, posing-posing sepanjang hari.

    Dah sampai depan kedai tu kenapalah tak meronta aje atas lantai sampai dapat hadiah! Kalau takda cincin, gelang pun jadilah ^_^ Rugi, rugi...

    Okey cepat sambung cerita sebab sibuk sangat alahai nak tahu apa hadiah besday ni. Keh3x!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh! Yeke pendek? Bagi akak dah panjang bebeno n3 ni tau...ke ko acah2 mak enon je ni dik...hahaha...gile tak best...merayap,bekubang pastu tak payah masak...kikiki...bole sume yg akak bekenan takde saiz ko...tahan je geram dlm hati...akak gelang tak berapa gemo sangat...bab rantai lagi le tak suka...rantai mas batal air semayang masa kawen dulu pon setahun sekali je pakai tau...hadiah besday akak biasa2 jelah dik pinggan maka kek je akak pilih..hakak ko ni tak sampai hati nak pow cik boss lelebih..

      Delete
  2. Hahaa..sian izara kena tunjal ya bila ibu nak manja2 posing dgn babah.
    Sukanya main pasir ya si kecik tu..dapat main puas2 lak tu.
    Best kan Izara kecik lagi masuk mana2 boleh free...tapi akan datang akan kena bayo bila Izara dah makin membesar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunjal2 manja je kak...dpt sekeping je gambo anje2 pon jadi la..minah tu kalau dpt pasir maka pon tak hinggat...suka bebeno..haah kalau akan dtg pi lagi nampaknye kene buat budget lebih sikit la nampaknye...

      Delete
  3. Replies
    1. Alhamdulillah...semua lancar dan gembira

      Delete
  4. Ngeri sbb kotor ke seram kak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki...kotor le dik ape lagi...tapi tahap kotor tu akak tak tau la sebab tak masuk pon sebab tengok kat luar pon dan seram kan..bau semerbak ko...hahaha

      Delete
  5. Izara tu putih melepak sungguh ye Mel mcm mak dia.... hish ada org yg kembang semangkuk ni kang tak pasal pasal hihi...

    Mak ni kalau nak mandi tempat tempat gitu yg jauh dari hotel mmg itulah masalahnya,nak salin baju. Tu yg malas nak mandi tu .... Mentang nentanglah keta sewa, hang lenjan walau basah basah pun ek Mel hihi...

    Cik Bos bukan main lebo punya senyum duk posing sebelah bini...maklumlah bini putih melepak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishhh..takde la mak..tu sume kesan cahaya je tu time snap gambo...kite pon takde la putih melepak pon...putih sesikit je...mamat tu memang kalau amik gambo dgn dia mesti nak senyum camtu..hanggin je hati kite mak...lagi di tegur lagi dia buat...kong asam sangat...yg bab tu hang jgn riso mak sebab kiteorang dah siap2 bawak kotak buat alas dalam kete...kikiki..kutip kat kedai cekelat kotak2 tu...hahaha...gigihkan kiteorang...jadi kete sewa tetap suci mewangi gituuu..

      Delete
  6. Izara tu putih melepak sungguh ye Mel mcm mak dia.... hish ada org yg kembang semangkuk ni kang tak pasal pasal hihi...

    Mak ni kalau nak mandi tempat tempat gitu yg jauh dari hotel mmg itulah masalahnya,nak salin baju. Tu yg malas nak mandi tu .... Mentang nentanglah keta sewa, hang lenjan walau basah basah pun ek Mel hihi...

    Cik Bos bukan main lebo punya senyum duk posing sebelah bini...maklumlah bini putih melepak....

    ReplyDelete
  7. cincin yang bos beli tu untuk dia ke atau untuk...???jeng jeng jeng..saja saya nak jadi setan jap dok cucuk2 akak..hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tentu2 le utk dia dik...kalau tetiba dia beli cincin pompuan memang amukan la kan kat situ...mau meletop beekecai2 agaknye kedai tu...hahaha...segala langkah taekwando..judo..akido..silat gayong semua keluar la...kahkahkah

      Delete
  8. Cantik2 jer gambar2 tu...penguins n corals ...budak tecik tu sukalah tu dapat main2 pasir pantai yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq bunda..amik pakai telipon je tu..kalau pakai kamera canggih2 mesti lagi cantik...suka sangat la si kecik tu...berjam2 pon tak abis2 lagi dok main pasir

      Delete
  9. ky ni kan linda..memang seriau mandi kat air terjun..sbb ada pengalaman nampak kayu jatuh dari atas menghempap kepala budak yg sedang mandi manda. masa tu bawak anak2 mandi di latar cameron highland. ngeri sangat.pastu anak2 tak pernah mintak mandi kat air terjun lagi..

    ReplyDelete
  10. Somi saya pon camtu gak kak tapi dah kiteorang nak sgt pegi dia redho jelah...dah nampak depan mata camtu mesti la trauma kan kak...saya pon kene kurangkan pi air terjun la nampaknye pasni...sedih tengok ustaz dan famili dia lemas...mesti anak bongsu dia trauma sepanjang hayat sebab jadi saksi pemergian semua famili dia depan mata...

    ReplyDelete