sila klik sini

Sunday, 13 December 2015

JOM IKUT AKAK KE MELAKA PREMIUM OUTLET @ A'FAMOSA OUTLET VILLAGE

 isnin   14 disember 2015


Assalamulaikum dan salam mesra...

sekali lagi akak dok langkau cerita pasal cuti2...ala pi langkawi je pon kan dik non kan...sok2 la akak cerita...pi sana pon akak tak memborong hape sangat...asyik jenjalan carik makan je keje kiteorang...ni cerita baru je semalam berlaku...yeahhh! akhirnye sampai gak akak ke MPO yg di gembar gemburkan itewwww...meriah sungguh la butik2 dalam tu...jalan sampai lembik2 kaki tangan sume...hahaha...ailio meleleh2 dari pintu masuk sampai pintu keluar....kahkahkah...jalan kepit je tangan sebab beg duit dah kempis...gile nak menyoping duit banyak dah simpan kat Haji Ismail Group langkawi sana nun... T__T




Datang hujung2 minggu camni memang saje la nak menambah sesak...tapi jangan takut parking kete melambak...kalau tak muat nak parking sini ada parking tambahan di sediakan cuma kene la menapak sikit...setakat jalan sesikit ape ada hal..yg penting dapat shopping katenye...akak sebenonye pi jemputan kawen kat Pegoh...dah terlanjur dekat tu cik boss ajak akak menjengah ke sini kejap...bukan akak yg ajak tau tapi cik boss...di ulang sekali lagi...cik boss yg mengajak...hahaha...lelaju akak setuju...time otw tu siap berangan dalam kete...alangkah bestnye kalau time tu dalam beg tangan ada duit 7-8 ribu hengget... :p

Ni je satu2 nye butik yg kene beratur panjang2 kalau nak masuk...butik lain akak tengok takde pulak...sume butik akak masuk..pastu tengok2 belagak je cam orang kaya...dah puas tengok keluar cam orang semekin sebab satu hape pon tak beli...hahaha


Cik boss sempat bawak mak enon dgn abang ngah naik atas kincir angin ni...akak tunggu bawah je kuasa nak naik...kaki akak sengal jalan2 kat langkawi pon tak hilang lagi ni...tetiba kene menapak secara sukarela kat sini pulak...


Wahhhh....nak dekat2 sama la dengan nama akak...kuikuikui....buat muka tak malu suh kak long snap gambo akak sepam...

Tengah usha2 butik kat situ bole pulak hujan turun mencurah2...tapi takpe sebab hujan kan bawak rezeki...tengok tu muka happy dua ketul ni dapat rembat sesuatu kat sana...tq habang lain kali belanja lagi ye...xoxo


Rejeki yg tak di sangka2...memang akak takde niat nak membeli pon...tapi bila cik boss bertalu2 menyuruh akak terpakse redho...wakakakak...redho konon padahal cik boss mesti simpati dengan hakak sebab jalan sambil genggam tisu lap ailio...kahkahkah


Ape lagi dik non jom la pakat2 mai terjah sini...diorang tengah buat sale gile2 tu...carlo rino semua beg tangan diorang kasi 50% off...takde la semua yg mahal ribu riban...yg ratus2 pon ada tau...kasut pon setakat puluh2 hengget je...terjah tau jangan tak terjah....ok la akak blah dulu sok2 panjang umur kite jumpe lagi di lain n3...ta..ta



19 comments:

  1. Seronoknya dah dapat jejak MPO..dapat cenderahati lagi dari suami.Kalau kakak singgah mungkin cuci mata je lah..
    Apapun kakak masih tertunggu n3 langkawi linda tau...tentu banyak cite.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..rezeki yg tak di sangka2...saya memang takde niat nak membeli pon kak..duit dah abis kan langkawi...tabung ayam pon dah ringan...hehehe...biase2 je kak cite pasal langkawi tu tapi kalau akak sudi baca saya gembira nak tulis semua...tq kak

      Delete
  2. Seronoknya dah dapat jejak MPO..dapat cenderahati lagi dari suami.Kalau kakak singgah mungkin cuci mata je lah..
    Apapun kakak masih tertunggu n3 langkawi linda tau...tentu banyak cite.

    ReplyDelete
  3. amboi kak gumbira ye....nasib cik abang tu nampak akak kepit beg kuat2...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...dia kesian kot tengok muka akak...rezeki jgn di tolak..musuh jgn di carik..betol tak yan :)

      Delete
  4. tempat baru kan Malinda, pasti ramai pengunjung ,cantik kak ana tengok persekitarannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru sgt lagi kak...ada butik belom buka pon lagi...dinding lantai semua berkilat...cantik sangat2 kak nanti kalau ada masa dtg la singgah kak

      Delete
  5. wahh..dah kesana ye.nak ikut jejak juga lah..tapi tak taulah bilanya.diskon 50%. mewah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...nasib cik boss rajin nak membawa saya kak...pastu kene pow pulak tu...hahaha...ntah la tak pasti pulak saya mungkin sampai hujung taun ni diskaun tu...terjah kak jgn tak terjah :)

      Delete
  6. Weyh Mel, mak gi jugak semalam dalam pukul 3 lebih gitu....panas ya rabbi. Teringat jugak ko Mel bila lalu kedai tu. Ada terfikir gak nak ambik gambo, tapi tak jadi....

    Mak tak de membeli pun, tengok tengok jer, belilah ayam gunting dlm lori kat situ, buat patut patut dah sampai kata org haha....
    Apa ke bendanya? Nak gak tengok weyh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki...tu la pasal..kite pon teringat kat mak gak..sebab mak yg memula panggil kite mel kan...ala kite pon memula memang takde niat pon nak membeli tapi dah ada orang nak belanja kite amik jelah...beli kasut je mak..2 pasang..1 utk kite 1 utk kak long...cik boss pon beli kasut keje...murah la kalau nak banding harga kat butik luar pasal tu gigih gak beli..kalau tak jgn harap...

      Delete
  7. Replies
    1. Sori dik rase cam takde la...tak pasti pulak...sori ye...tq sudi singgah dan komen2 kat sini

      Delete
  8. Tak sabar nk g jugak. Tp plan nk snap gmbr je kot... Blm fikir nk beli apa.. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cam akak le hari tu plan nak jalan2 je tengok2 tempat baru...bukan semua mahal ribu riban dik ada je yg murah2

      Delete
  9. Kesiannya jalan-jalan sambil lap air liur. Nasib baik cik bos prihatin dan pemurah, disuruh pilih juga apa mahunya. Dah kalau cik bos yang bayar, kenapa tak beli aje apa kehendaknya? Yang sibuk garu kepala kira akaun tak stabil bukan ke cik bos nanti? Hahaha!

    Wah, ini pun dah 3 kali saya baca orang pergi MPO! By the Plus highway, insyaAllah kalau rajin, minggu depan saya di Melaka yerk ^_^ Kalau jumpa tu buat-buatlah tersinggul bahu lepas tu tanyalah - Ni, MD ke? Nanti saya jawablah - Oh, bukan! Bukan! Salah orang ni ^_^ Hahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...gile ko dik tempat baru berkilat2 pastu diskaun tergantung sana sini sampai 50% 60% 70% cuma 100% je yg takde tau...hahaha...kirenye akak kaki pow yg baik la jugak kan takde demand yg bukan2 pon...beli sebab memang perlu gituuu...terjah dik jgn tak terjah...tapi susah kit nak cam muka ko sebab mana penah tengok gambo ke hape...tapi kalau tengok anak2 teruna ko yg hensem2 cute2 tu mesti bole cam punye la...jaga2 ada yg memerhati...kahkahakah

      Delete
  10. kalau dah dipaksa beli tu rasa terpaksa la kita beli..kan.kalau dia kecik hati berdosa pulak..ekekekke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkkk pendapat kite sama la...kahkahkah...kong asam sangat kite ni...beli yg murah2 je dik dapat diskaun 50% tu...hehehe

      Delete